Skocz do zawartości

AGM czy zwykły akumulator do e60 z 2006r / Start-Stop

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Jakie napięcie ładowania? Na alternatorze i na akumulatorze. Noze padl bezpiecznik taki wydokoamperowy schowany z tyłu skrzynki bezpiecznikow w bagażniku. 

W UK jest akcja serwisiwa sprawdzająca poprawne podłączenie kabla plusowego na przejsciu przez podłogę. 

Edytowane przez Krzyś111685053072
Opublikowano
W dniu 23.07.2023 o 15:22, v2417 napisał(a):

Napięcie przy Aku dobre, nowy Aku wrzuciłem. 

Jak wrzuciłeś nowe aku, to kodowanie do właściwej pojemności i rodzaju akumulatora oraz potwierdzenie wymiany. Kodowanie poprzez NCS robiłem, ja akurat ze zwykłego na AGM robiłem. Ma to kolosalne znaczenie. Zupełnie inne parametry są dla różnych typów baterii.

Opublikowano
W dniu 23.07.2023 o 16:23, Krzyś111685053072 napisał(a):

Jakie napięcie ładowania? Na alternatorze i na akumulatorze. Noze padl bezpiecznik taki wydokoamperowy schowany z tyłu skrzynki bezpiecznikow w bagażniku. 

W UK jest akcja serwisiwa sprawdzająca poprawne podłączenie kabla plusowego na przejsciu przez podłogę. 

Bardzo stara akcja serwisowa. Po numerze VIN sprawdzą, czy jest wykonana, czy nieTak czy inaczej w tej akcji chodziło o bezpieczeństwo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Godzinę temu, marek1610 napisał(a):

Bardzo stara akcja serwisowa. Po numerze VIN sprawdzą, czy jest wykonana, czy nieTak czy inaczej w tej akcji chodziło o bezpieczeństwo.

Tak, wiem że stara, już kilka lat wysyłają mi listy żeby się umówić,  a wcześniej molestowali mnie o klemę ibs zaraz po tym jak mi się uwaliła i wymieniłem ją na tą poprawioną.