Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

już kiedyś pytałem o pomoc w kupnie autana taxi chodziło o E39 - e38 jednak z kasą krucho... teraz zastanawiam sie nad e32 -e34 i tu mam pytanie a raczej chciałbym rozpocząć dyskusje. o silnikach.

Teraz mam e 34 2,5 litra 12v m20b25 dramat! padłą głowica a silnik dostać do 1400zł to kaplica! wiec pytanie brzmi:

Który silnik wybrć. tak w któym np pękanie jest rzadkoscią... wpadłem po uszy oglądam inne auta i nie podoba mi sie inna marka...!! to jest straszne:)

tak samo interesuje mnie róznica zawieszenia i kosztów E32 i E34 E32 zaczeły mi sie podobać ale cholwera wie jak to z ekspoloatacją.. acha mówimy w przypadku benzyny o aucie do zagazowania... Tylko mi nie piszcze mercedes...! to tak jak byś miał jeden z drugim rzucić kobiety i zostać gejem

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
zawieszenie E32 E 34 jest prawie identyczne silniki M 30 praktycznie nie do zajechania M 50 troszke delikatniejsze, z gazem M 30 nie mają problemu. M 50 troszke gorzej go trawią i zakładacze nie chętnie chyba, że sekwencja V8 też niezłe fajnie jadą, wybór pozostawiam tobie
BMW sie nie psuje
Opublikowano
m30 to te 3 litry i 3,5 generalnie...? jak zawieszenie podobne to wiadomo ,żę e34 będzie mocniejsze lżejsza buda... Wybór hmmm to jest prawa ,żę jak wsiądzie sie raz do bmw to jużsie przy tej marce zostaje chociaż kosztowna to marka kosztowna...
Opublikowano
m30 to te 3 litry i 3,5 generalnie...?quote]

Tak 3.0 188 KM (z katem) lub 197 KM (bez kata)

lub

3.5 211 KM / 219 KM

Ale 3.0 jest jeszcze V8 218 KM to inny silnik.

M30 to R6, 2 zawory na cylinder.

Pozdrawiam

Opublikowano

3.5 bez kata miało rowne 220 PS i 315 Nm.

E34 i E32 są bardzo podobne mechanicznie, podobnie rzecz sie ma odnosnie antykorozyjnego zabezpieczenia karoserii. Głowne roznice tkwią w wyposazeniu, przestronnosci i prowadzeniu auta po zakretach.

Kto kupi zadbane( obojetnie E34 czy E32 ) bedzie zadowolony.

Opublikowano
z wyjątkiem m20b25 ... powiem szczerze to syf... mi już niedobże przez ten motor dlatego szukam czegoś innego ale 3litry bądź 3,5 ...1,8 już jest lepsze niż m20b25 .. przez głowice nie jeżdze od miesiaca...
Opublikowano
E34 i E32 są bardzo podobne mechanicznie, podobnie rzecz sie ma odnosnie antykorozyjnego zabezpieczenia karoserii. Głowne roznice tkwią w wyposazeniu, przestronnosci i prowadzeniu auta po zakretach.

Kto kupi zadbane( obojetnie E34 czy E32 ) bedzie zadowolony.

A jakie to różnice w prowadzeniu? Czy E32 jest gorsze niż E34? Czy może E32 we wszystkim lepsze? :P

Bo o wyposażeniu i przestronności to chyba nie ma co dyskutować...

Poza tym odnoszę wrażenie że E36 przy wyższych prędkościach prowadzi się wiele gorzej niż E32 (ale te wrażenia dość stare); E32 ma duży rozstaw kół, osi jest bardzo stabilne.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja mam E-32 i E-39 i odnoszę wrażenie, że E-32 jest zbudowane solidniej, jest to można rzec pancerka, a E-39 jest już delikatniejsze.

Np co porównując?

A które się lepiej prowadzi przy wyższych prędkościach?

Pozdrawiam

Opublikowano

z wyjątkiem m20b25 ... powiem szczerze to syf...

owszem te auta maja slabe chlodzenie i glowica czesto w nich leci ale to tylko dlatego poniewaz auto nie jest odpowiednio uzytkowane lub ktos niedopwiedni robil cos przy silniku

Opublikowano
Poszuakajce na forum jak komuś pęka głowica czy to zawsze dlatego ,zę ktoś nie dba... następne e34 to jednak 3.0 bądx 3,5 litra