Skocz do zawartości

Czujniki cisnienia spalin N57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Może kolego najzwyczajniej w świecie wymień piny w kości na nowe. Jest przy tym troszkę zabawy ale będziesz miał spokój/pewność ,że ten temat masz zamknięty.

Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Burza, to o czym piszesz na 100% by pomogło, tak samo wyczyszczenie wtyczek itp.

Problem w tym, że naprawdę NIGDY nie majstrowałem przy aucie, nawet proste montowanie czujnika.

Wiele razy mechanikom mówiłem, proszę o wyczyszczenie tego i tego przewodu a on stwierdza "jest dobry nie ma co czyścić" ale skąd wie jak wyglądaja piny itp..

Wczoraj zrobiłem taki test, czujnik świrował ciągle zawyżał o ok 20 mbar, poruszałem trochę wtyczką i co? teraz świruje ale w drugą stronę a mianowicie zaniża o 15 mbar :mad2: :duh:

Chociaż jestem spokojny, bo wiem że to problem we wtyczkach i niebawem się za to z kimś wezmę.

Pozdr

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Juz myslalem ze jestem sam z tym problemem. U mnie 210 tys i ten sam problem z n57. Jak widze ciezko to rozwiazac i do tego mam jakies piszczenie przy dodaniu gazu i juz mysle, ze to turbo, a moze cos z spfem, bo komp nie chce wypalac przez bledy? Nowy czujnik nr 3, ale zaczynam zastanawiac sie nad tym nr 5. U mnie egr od lat wylaczony i nigdy nie bylo probemu. Najlepiej, ze gdy bylo zimno, to bylo ok. Jak jest cieplo, to jest masakra