Skocz do zawartości

Zapchany katalizator co wstawić (strumienica)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wstaw rurę , nigdy strumienicę bo kiedyś do 3ki wstawiłem i radykalnie pogorszyły się osiągi i spadła moc silnika
Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

no pewnie strumienica + 20 koni :duh:

Najlepiej zadzwon do el-teca z kawsowki zrobia ci tlumik na zamowienie zamiast kata. Mojemu bratu do s13 200sx wlasnie zrobili za 250 zl.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano

A może tak zastępczy katalizatorek ?

to nie jest jakiś kosmos - 220 zł zapłaciłem za zamiennik TESH ( on jest ceramiczny ) ale są też metalowe Bosala w podobnej cenie na allegro

Znajdź takich co Ci w cenie zamontują . W Wa-wie tacy są .

Zakładając , że sprzedasz stary katalizator za min 100 zł ( są goście co to skupują i lubią BMW bo ich środki są wypasione - chyba że KAT jest kompletnie rozsypany w środku ) operacja kosztuje Cię o połowę mniej

Ja w V8 miałem 2 katy - nie spojrzałem czym jeździsz

Pozdro i kombinuj - bo jak Ci chociaż raz nie przejdzie przeglądu na stacji diagnostycznej to strumienica będzie Cię kosztować więcej niż KAT :cry2: .... a środowisko , czyste morze , zdrowe wnuki ........grzybki w lesie... :cool2:

MarioBigRed :D

Opublikowano
Zakładając , że sprzedasz stary katalizator za min 100 zł ( są goście co to skupują i lubią BMW bo ich środki są wypasione - chyba że KAT jest kompletnie rozsypany w środku )

Co znaczy że środki wypasione? Coś w nich jest wartościowego? :)

Pozdrawiam

Opublikowano
ja nie wiem dokladnie co jest w srodku, ale mialem 2 komplety katakizatorow do mojej 525 24v i jeden komplet sprzedalem na allegro 3 miesiace temu za 600 zl :)

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
Nim zabierzesz sie za wycinanie i wstawianie "puszek". Poszukaj zamiennika katalizatora. Np. do E38 podwojny katalizaotr ceramiczny krajowej firmy AWS z montazem kosztowal mnie 700 zlotych. Wytniesz zupelnie - halas, wstawisz strumienice - szybciej padnie tlumik koncowy.
Opublikowano
Dzwoniłem tam, do e34 M30B30 miła pani powiedziała mi 450zł brutto (bez montazu)...

http://a.imageshack.us/img541/7055/repsolp186x50.jpg

Pełna oferta olejów REPSOL dla motoryzacji

tel.: 888 233 740

Opublikowano
Witam.Ja jestem za tym zebyś wstawił strumienice.Ja miałem podwójną(miałem e-36 2.5)Samochód napewno nie chodził gorzej,a wręcz lepiej(pewnie przez to ze katalizator był zapchany)za podwójną zapłaciłem na allegro ok 130zł(chodziło mi zeby było jak najtaniej).Jeśli chodzi o głośność to samochód niestety chodził ciszej!!! niż przed wycięciem kata.Nie baw sie w jakieś katalizatory bo to szkoda pieniędzy(naprawde bez sensu-przegląd przejdziesz na 90% bez problemu,jak to w Polsce).Rurek bym nie wstawiał,bo będzie bardzo dziwny dżwięk sie wydobywać,jak by kamyki zapieprzały w rurze(mnie to wkurza)a i jeszcze jedno.Jak dobrze pomyślisz to wyjdziesz jeszcze na plus,w najgorszym wypadku na zero.Jak masz pojedynczą strumienice to zapłacisz jakieś 40-50zł,za wstawienie 50-100 a moze i za flaszke :mrgreen: .Katalizator pojedynczy sprzedasz za jakieś 150zł oddajesz do skupu,gdybyś nie wiedział.Dowiedz sie tylko jednej rzeczy,gdzie masz sonde(ja akurat niewiem jak jest w e34)żezby sie nic nie popieprzyło jak kata wytniesz-wydaje mi sie że bedzie ok ale zawsze lepiej sie dowiedzieć,to wiele nie kosztuje :mrgreen: Pozdrawiam
Opublikowano

Słyszałem wiele opinia na temat strumienic jedni mowią że mogą uszkodzić uszczelkę, pogorszyć osiagi, zwiekszyc pobór paliwa, auto staje się głośniejsze, jest sporo za i przeciw wszystko zalezy jaka to strumienica. Proponuje lekturę

http://www.tuningbaja.pl/?p=/1/3