Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników Buniek :wink:

Mam pytanko, czy ktoś może posiada ściągacz do wrtysków w okolicy miasta Rumia?

Mam do wymiany jeden wtryskiwacz na pierwszym cylindrze w BMW e61 530d....Niestety po ściągnięciu przewodów i odkręceniu nakrętek okazało się że wtrysk zapieczony.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam.

Opublikowano

Dzieki za radę...próbowałem na zimnym i ani drgnął, więc skręciłem wszystko z powrotem i myślę jednak o zakupie zestawu do ściągania....

Dam znaka jak zakupię takowy, to może sam póżniej będę mógł komuś pomuc...Pozdrawiam

Opublikowano
zwykły młotek bezwładnościowy i wyjdzie. W F10 po 260k km wylazły w rekach :wink:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Kup środek do zapieczonych wtrysków Wurth.jestem raczej sceptycznie nastawiony do cudownych specyfików,ale ten jest naprawdę super.próbuj napsikać w gniazdo kilka razy z przerwami i ruszyć go.pewnie nie od razu ,ale parę prób i wyjdzie.prosty młotek bezwładnościowy do tego i po sprawie.
Opublikowano

Wtrysk doznał cudownego ozdrowienia :shock: :D ...Silnik zaczal ciszej i rowniej pracowac, nie czuc tak spalinami juz i na trasie 1300km srednia spalania spadla z 7.8 na 7.2 przy jezdzie do 160km/h....tlumacze sobie to tym ze przed skreceniem wszystkiego spowrotem, potraktowalem otwory wd40....A ze wtrysk mial korekcje do +5 to raczej świadczylo ze na przelewie stał i mogło byc tak ze wyplukalem jakies cialo obce z zaworka....jak myslicie? Mysle ze lepiej bedzie jak wymienie filtr paliwa bo nie wiem kiedy byl wymieniany...

Sprawdze jeszcze korekcje i dam znac...

Opublikowano
płukałeś gniazdo wtrysku a nie sam wtrysk więc to złe tłumaczenie ;) . Wlej do baku Liquid Moly dodatek do czyszczenia wtrysków, korekty się poprawią.

No tak,to prawda ale widocznie coś tam wypłukało bo teraz jest ok, a wcześniej od kilku dni mi rzucało silnikiem...

Sprawdziłem na szybko korekty i wyglądają wporządku....Jak myślisz?

https://photos.app.goo.gl/jbHC5RF26keyMC1LA

P.S.- dodatki do czyszczenia staram się dolewać regularnie...

Opublikowano
A nie miałeś wcześniej przedmuchu w tym gnieżdzie?może skręcając na nowo lepiej się uszczelnił,ale jeżeli nawet to tylko na chwilę.lepiej go odmoczyć i wymontować, bo czym później tym gorzej mniej zapieczony nie będzie.wyjąć sprawdzić ,wyczyścić gniazdo,wymienić podkładkę i na długo masz spokój.