Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy w dobrym dziale, ale może się uda. Przymierzam się do zakupu nowego (używanego) BMW. Będzie do albo F20 lub E90. W tej chwili posiadam e87. Zostaje on w rodzinie, więc będę miał na niego oko :) . Mój budżet to max 35 tys. na auto + ubezpieczenie, ew. opłaty itp... W grę wchodzą tylko jednostki benzynowe z manualną skrzynią biegów. Skreślam 114i 102 km, bo jest za słaby... W przypadku F20 myślę nad motorem 116i Twin Power 136 km , w e90 118i 143 km. Pieniążki, które chcę przeznaczyć pozwolą na zakup 8,9 letniego auta. F20 może przy dobrych wiatrach 7-letniego. Które z tych jako eksploatujący na co dzień te auta byście polecili i ew. które silniki. Proszę o komentarze kierowców użytkujących te bawareczki :) .

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

F20 jest mniejsze od E90 i to czuc. Jazda hatchbackiem a sedanem sie rozni.

Jezdzisz stara jedynka wiec jezeli ci nie przeszkadza wielkosc to bierz F20 (jest troche wieksze od E87, szczegolnie z tylu), auto technologicznie nowsze od E90 i to widac w srodku i na zewnatrz.

Nie skreslaj silnika 114i, to dokladnie to samo co silnik w 116i i 118i, program za 1000 PLN i bedziesz mial 200KM, zupelnie bezpiecznie.

W porownaniu do nieuturbionego E90 140km to bedzie scigacz.

Manual w F20 jest wg mnie slaby, ZF w E90 jest duzo przyjemniejszy w codziennej jezdzie a ZF 8-biegowy w F20 to roznica niebo a ziemia.

PS. Nie pisz "pieniazki", to infantylne :norty:

.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W tej kasie zdecydowanie e90. Poliftowe wygląda naprawdę okej.
Opublikowano

Witam

Zdecydowany jestem na F20 z racji nowocześniejszej konstrukcji. Mam pytanie odnośnie automatu 8-biegowego automatu. Wiem, że te skrzynie bywają bardziej zawodne od manuali, ale jest to jest z tą skrzynią od BMW ???

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
W tym wypadku akurat automat jest mniej zawodny niż manual :cool2: