Skocz do zawartości

Jakie felgi wybrac 16 , 17 , 18 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nosze sie z zamiarem zakupu felg ale dreczy mnie dylemat

ktore bedą optymalnym wyborem pod wzgledem funkcjonalnosci oraz wygladu .

Boje sie za 18" mogą zbyc telepac autem oraz niewiem jak jest z zawieszeniem przednim - czy jest przystosowane do tego typu extremalnych rozmiarow ?? swoja drogą na polskie drogi chyba nie sa zbyt praktyczne ?

prosze o opinie posiadaczy felg o w/w rozmiarach - moze sie w koncu zdecyduje

Opublikowano
Jezeli chodzi o rozmiar 18 cali, to naprawde nie powiedzial bym ze to jest ekstremalne... mam 18 w stylu 37... jak jestem w polsce to musze bardziej zwracac uwage na dziury.. bo jak sa, to so duze... ale sama jazda nie jest niewygodna... ale to na trasie, bo w miastach to czasem mozna pogubic plaby w zebach... Zalezy od jakosci drog w twoim regionie i od twoich preferencji komfortu... no ale wyglad 18tek na e39 jest dobry... Napewno bym nie obizyl swojego samochodu, po mimo ze to by lepiej wygladalo, to w polsce to by juz bylo "too much"...
Opublikowano
ja założyłem 17:) i oponki 235/45/17 i jest w miare w porównaniu z 16' jest duzo twrdziej:)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
chcesz mojej porady...jesli chcesz optymalne fele kup nowe 18 z dobrymi oponami np.goodyear f1 lub pirelli p zero rosso,lub nero..napewno bedziesz zadowolony! 245/40/18..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
ja własnie mam F1 :) I Sa super i wygladaja super:)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
zapomniałem ze ja tez mam fabryczne zawieszenie M-ki:)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

pawelkrak , ja mam standardowe 16" BMW alu w swoim , jak jesteś z Kraka (jak w nazwie to możesz podjechać i looknąć). namiary na priv.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Członkowie klubu
Opublikowano

A ja bym wybrał 16 , na tych autko już wygląda przyzwoicie

ekonomika przy zakupie opon , nie drżysz o dziury i skrzywienia , większy dostęp do używek w fajnym stanie

tak mówi głowa ale serce ....................

Mario

Opublikowano

18 wez 18... mam 17 na 225/45/17 i są jakies takie malutkie :mad2:

NA wiosne zakładam 18 ...a oponke to chce 225/50, 225/55,235/50 itd

zasadniczo 45 na polske ostatecznosc jak zapier...alasz codzinnie po 200 km w korkach w miescie..wez ciagle lukaj na dziury :jawdrop:

profil 40 to juz masakra dla felgi...maiłem i prostowalem fele do 3-4 razy w tygodniu.

Mozna sobie zrobic zestawik np: 18 lub 19 i oponki nawet 30 profil. Ale do Lansery na nocny wypad a nie na codzin do jazdy przez tory tramwajowe!

O :idea:

Opublikowano
18 wez 18... mam 17 na 225/45/17 i są jakies takie malutkie :mad2:

NA wiosne zakładam 18 ...a oponke to chce 225/50, 225/55,235/50 itd

zasadniczo 45 na polske ostatecznosc jak zapier...alasz codzinnie po 200 km w korkach w miescie..wez ciagle lukaj na dziury :jawdrop:

profil 40 to juz masakra dla felgi...maiłem i prostowalem fele do 3-4 razy w tygodniu.

Mozna sobie zrobic zestawik np: 18 lub 19 i oponki nawet 30 profil. Ale do Lansery na nocny wypad a nie na codzin do jazdy przez tory tramwajowe!

O :idea:

Będziesz wyglądać jak z napędem 4x4. Profil fabyczny był XYZ/40/R18 lub YZX/35/R18 :twisted2: w zależności od szerokości opony. Ten co podałeś to do e38 :cool2:

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano
dokladnie tak,jak zalozysz 225/50/18 to nie ma takiego efekyu wizualnego a do tego podniesie ci sie auto okolo4-5cm..juz lepiej zostalbym przy 17 z profilem 45..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.