Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak ktoś kupi auto bo się napali a nie przemyśli zakupu to później są rozczarowania typu: miejsca za mało, silnik za słaby, dużo pali, kradną, za drogie częśći itp. Zaczyna się płacz i lament i szukanie jak tu przykombinować żeby auto utrzymać. Jak ktoś ma za mało miejsca to jak można zarzucać to coupe, które z założenia nie ma być limuzyną. To przy zakupie auto było większe a potem na skutek wady fabrycznej się skurczyło? Przecież widziały gały co brały. A jeśli podbiera się auto tatusiowi albo tatuś kupił na osiemnastkę to darowanemu koniowi nie powinno patrzyć się w zęby. Jest przecież tyle golfów pięciodrzwiowych z dieselkami oszczędnymi pod maską to kupować a nie lamentować.
  • Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak ktoś kupi auto bo się napali a nie przemyśli zakupu to później są rozczarowania typu: miejsca za mało, silnik za słaby, dużo pali, kradną, za drogie częśći itp... Jak ktoś ma za mało miejsca to jak można zarzucać to coupe, które z założenia nie ma być limuzyną. To przy zakupie auto było większe a potem na skutek wady fabrycznej się skurczyło? Przecież widziały gały co brały. A jeśli podbiera się auto tatusiowi .... Jest przecież tyle golfów pięciodrzwiowych z dieselkami oszczędnymi pod maską to kupować a nie lamentować.

Dobrze gada. Polać mu. :cool2:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano

u mnie tyle szpachli że trzebaby kilofem tłuc :wink: :mrgreen:

przeciez kazdy wie, ze po ostatnim dachowaniu na dachu zamiast blachy u ciebie jest szpachla :mrgreen:

KOWAL : jesli to do mnie - to moj komentarzy byl ironiczny .. owszem przy pierwszej coupecie bylem napalony i wielu wad nie dostrzeglem, ale jak kupowalem druga to juz wiedzialem czego chce i co stoi przede mna ..

z tylu jechalem dwa razy - jeden o ktorym wpsomnialem i drugi ktorego nie pamietam :8)

co do tego ze za slaby - po chwili nawet eMka robi sie za slaba ..

a auta nie podbieram tatusiowi ani mi nikt nic nie kupil .. ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
Szczerze mówiać kiloff przeczytałem ten temat cały i nie pamiętałem na co dana osoba narzekała a utkwiły mi tylko w pamięci "wady" auta tak że nie bierz mojej wypowiedzi osobiście, bo nie była pisana konkretnie do ciebie i nawet nie na podstawie tego tematu, ale wszystkiego co ludzie wypisuja na forum.
Opublikowano
1. Ciasne wnętrze.

2. Średniej jakości materiały.

3. Chybotliwy fotel.

4. Za krótki fotel w wersji bez regulacji.

5. Słabe i głośne silniki czterocylindrowe.

6. Hałasujące uszczelki okien przy wyższych prędkościach.

7. Osiągi nieadekwatne do spalania.

8. Nie w każdej wersji znajdziemy składaną tylną kanapę.

9. Średnio komfortowe zawieszenie.

10. Często ubogie wyposażenie.

11. Wysokie ceny aut na rynku (te w przyzwoitym stanie, bo trupa można kupić za grosze).

12. Dużo aut powypadkowych, zużytych, zmęczonych, kombinowanych. :zlosc:

jak ma tyle wad to po co kupowałes je i zapewe nadal kupisz cod podobnego

nie rozumiem ciebie ...

Sytuacja z E46 jest nieco lepsza, mają mniej wad, i znaleźć zadbany egzemplarz jest łatwiej. Jedynie cena póki co może trochę odstraszać.

Więcej sobie nie przypominam. Ale E36, to i tak świetne auto. Wspominam je bardzo miło i nie narzekałem nigdy za bardzo na nię. Samochód ten pozstawia konkurencje daleko w tyle.

Opublikowano

Szczerzę mówiąc, to chyba bezsensu jest ten temat. Bo na tym forum nikt nie widzi wad jakie ma E36. To po co ta dyskusja :?:

Ja przynajmniej uczciwie potrafię napisać, co mi się nie podobało w moim E36. Zresztą w 528i E39 też znalazłem kilka wad, ale napewno mniej niż w E36. Jak widzę takie coś, to przypomina mi się stara historia z klientem, który kupił nowe, wypasione 530d E60 i też miał pewne uwagi. Zwariował:?: Chyba nie, jak się płaci za samochód 300.000zł to wszystko musi być tip top. A przyczepić zawsze się można do czegoś. W aucie za ok. 10.000zł można znaleźć sporą listę wad. Są ludzie dla których E36 jest stworzone i są tacy, którzy nie znajdą w nim szczęscia.

Opublikowano
Ok więc dołożę koksu do pieca ....Mam ją od nie dawna ....ale to samochód który ma duszę ....Wiem że nie jedna wizyta mnie czeka u mechanika ale zaczyna się robić autem kultowym ....pokażcie mi jakiś samochód z 1993 za którym można oglądać się na skrzyżowaniu ? To jest moje 4 auto ...Miałem Polo ...toyotę corolle ...skodę fabię ....hmmm....i co przesiadłem się do 13 latka i nie żałuję..... :cool2:
Opublikowano

To widzę, że się znamy :) Przynajmniej z widzenia.

Pozdrawiam.

Hmm, auto z 1993r. za którym bym się obejrzał :?:

Dobry pomysł na temat. :cool2:

Porsche 911, Chevy Corvette, Lambo Diablo i takie tam inne z tej bandy.

A z tych bardziej przystępnych cenowo, to: BMW M3 :twisted2: , Saab Aero, Subaru Legacy TwinTurbo, i znowu takie tam rodzynki. Ale niewątpliwie BMW ma kilka modeli godnym uwagi.

Ale czy nim jest E36 np. 1.6 lub 1.8 :?: No nie wiem. :roll:

Opublikowano

A z tych bardziej przystępnych cenowo, to: BMW M3 :twisted2: , Saab Aero, Subaru Legacy TwinTurbo, i znowu takie tam rodzynki. Ale niewątpliwie BMW ma kilka modeli godnym uwagi.

za M3 byś sie obejrzał a za 1,6 ale w M- pakiecie to już nie :duh:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

:clap:

...tylko BMW
Opublikowano

Za 1.6 już nie. Bo widzisz, diabeł tkwi w szczegółach. A Mpakiet to nie Mpower. To taki prawie Mpower. Tak samo jak - "prawie jak Żywiec".

Jeżeli BMW 3 E36 jest w Niemczech popularniejsze od VW Golfa (więcej sprzedanych sztuk i jest to jedno z najchętniej sprowadzanych aut z zachodu), to gdybym miał się oglądać za każdym, to bym się nabawił jeszcze kontuzji karku. :twisted2:

Opublikowano

Za 1.6 już nie. Bo widzisz, diabeł tkwi w szczegółach. A Mpakiet to nie Mpower. To taki prawie Mpower. Tak samo jak - "prawie jak Żywiec".

Jeżeli BMW 3 E36 jest w Niemczech popularniejsze od VW Golfa (więcej sprzedanych sztuk i jest to jedno z najchętniej sprowadzanych aut z zachodu), to gdybym miał się oglądać za każdym, to bym się nabawił jeszcze kontuzji karku. :twisted2:

dobry jestres, jesli bez ogladania jestes w stanie odroznic eMke od 1.6 w M-pakiecie .. bo jedyne czego nie da rady sie z zewnatrz latwo zmienic to hamulce (z tlumikiem juz jest wiecej zabawy, ale jak ktos chce to zmieni .. )

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
kolega "Majowy" jeżdził majowym modelem E36 to i majowa opinia o tym aucie :lol: ja kupiłem zadbane auto, super wyposażone + 6 ZYLINDER na pokładzie i nie dam złego słowa powiedzieć na E36 Coupe :nienie:
Opublikowano
kolega "Majowy" jeżdził majowym modelem E36 to i majowa opinia o tym aucie :lol: ja kupiłem zadbane auto, super wyposażone + 6 ZYLINDER na pokładzie i nie dam złego słowa powiedzieć na E36 Coupe :nienie:

Widzisz, może i to było "majowe" BMW. Ale nawet nie wiem co mam rozumieć pod tym określeniem. Bo wogóle nie znałeś mojego samochodu, więc twoja opinia nie wiele wnosi. :naughty:

Skoro niektórych boli tak bardzo obiektywna opinia na temat E36, to możecie założyć temat pt: Co mi się podoba w E36 :?: Z chęcią też się wypowiem. A przy okazji niektórzy poprawią sobie humor.

Opublikowano
PS. majowy = lipa :)

Ciekawe równanie. :clap: Odsyłam do szkoły.

Proponuję także zapoznać się z regulaminem forum. To miejsce nie służy do krytykowania samochodów innych forumowiczów, ani do obrażania innych ludzi. :nienie:

Opublikowano
Co do ogladania się za zamochodami. To oglądam się za każda zadbana BMW nie ważne czy to E30,E38,E36. A jak chce się posmiać to wypatruje BATMOBILE-wiejskie spojlery, oblepione naklejkami z motoryzacyjnego za 3PLN(takimi jak co drugi maluch w miescie),jakimiś wlotami.
Opublikowano
Szczerzę mówiąc, to chyba bezsensu jest ten temat. Bo na tym forum nikt nie widzi wad jakie ma E36. To po co ta dyskusja :?:

Ten temat nie jest bez sensu, chodzi o to żeby znaleźć wady tego modelu BMW - E36 i najważniejesze jest to żeby to były rzeczy, które się powtarzają we wszystkich lub w większości egzemplarzy, jeśli nikt nie może się z tobą zgodzić co do wad, które wymieniłeś, lub w innych egzemplarzach to w ogóle nie występuje, to nie powinieneś pisać, że inni są zaślepieni w swoich autkach tylko zastanowić się czy to oby na pewno są błędy konstrukcyjne lub inne wady ale ok to twoja opinia nie każdy musi się z nią zgadzać.

1. Ciasne wnętrze.

2. Średniej jakości materiały.

3. Chybotliwy fotel.

4. Za krótki fotel w wersji bez regulacji.

5. Słabe i głośne silniki czterocylindrowe.

6. Hałasujące uszczelki okien przy wyższych prędkościach.

7. Osiągi nieadekwatne do spalania.

8. Nie w każdej wersji znajdziemy składaną tylną kanapę.

9. Średnio komfortowe zawieszenie.

10. Często ubogie wyposażenie.

11. Wysokie ceny aut na rynku (te w przyzwoitym stanie, bo trupa można kupić za grosze).

12. Dużo aut powypadkowych, zużytych, zmęczonych, kombinowanych.

Chyba trochę za dużo wymagasz, może zrobileś błąd że nie kupiłeś np E32/E38 tam chyba fotele są większe, wnętrze obszerniejsze,

a zawieszenie bardziej komfortowe tylko, że cena również zupełnie inna, jak zwykle bywa w tej klasie aut.

Na tle konkurencji np. C-klasy E36 wypada bardzo dobrze moim zdaniem.

Z tymi silnikami to może i racja, chyba pierwsza wada z którą mogliby się zgodzić również inni - jedynie 1.8 is z czterocylindrowych fajnie jeździ i pali znośnie. Sposobem na wyeliminowanie tej wady jest zmiana auta na takie z silnikiem +140KM, mimo to powinieneś być świadomy stosunku mocy do masy kupując wcześniej swoje 1.8.

A tak poza tym fotele w E36 moim zdaniem są super zarówno comfort jak i sportsitze :!:

Opublikowano
Na tle konkurencji np. C-klasy E36 wypada bardzo dobrze moim zdaniem.

C-klasa nie konurowała z E36 to troche nie te lata. konkurencja do E36 jet MB tkz 190.

Opublikowano

do " Majowy ": każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii na temat danego modelu BMW . . . moją opinię już znasz :P

ps. temat dotyczy E36 Coupe a nie sedan, moja rada: nie znasz auta nie komentuj :nienie: