Skocz do zawartości

Jak wymienic szklo od halogenow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam prosbe, prosze napiszcie mi jak sciagnac stare szklo z halogenu, zeby zalozyc nowe? nie chce nic polamac ani zepsuc, prosze o pomoc! pozdrawiam
Opublikowano

Rozumiem ze zdiołeś juz halogen i chesz wyciągnąć uzkodzone szkło lub jego pozostałości bo w całośći raczje nie wyjdzie. Zrobilem to jakis czas temu u siebie, ale powiem ze nie jestem pewien czy się to opłaca.

Szkoło kosztuje na alegro ok 25 PLN a cały używany halogen ok 60 PLN

Szkło jest mocno hermetycznie przyklejone do korpusu helogenu i trzeba je

ostrym narędziem wydłubać. Spoina na konsystencje twardej gumy i trzyma mocno. Ktoś mi radził żeby włożyć do gorącej wody i bedzie latwiej, ale nie daje to specjalnej pomocy. Po usunięiu pozostałośći szkła trzeba jeszcze wygrapać pozostałości keleju i wkleić nowe szkoło na mocny klej lub silikon.

Zrobiłem to na skoro już zaczołem ale drugi raz bym sie za to juz nie brał.

Proponuje Ci kupić cały halogenik.

Never Say Never Again!
Opublikowano

musisz tez wziac pod uwage to ze jak wydlubiesz cale stare szklo to tez penie zniszczysz cala czarna taka podkladne pod nim i jak wklejisz nowe szklo( obys to dobrze zrobil bo szie moze rozszczelnic i bedzie ci parowac) halogen bedzie sie troszeczke roznil od oryginalu.

( co do ceny urzywanych na allegro nie sadze bys trafil okazje i kupil za 60zł wszedzie kosztuja one o wiele wiecej.)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

odświerzę trochę temat.

gdzie kupić szkła halogenów do E30 po 87r?

jedno szkło pekło i chce wymienic dwa,

żeby nie było róźnicy.

pozdrawiam

Jacek

Opublikowano

ja szukam lewego halogenu do mojego wozka, bo jakis palant na parkingu zalatwil mi szklo, najprawdopodobniej hakiem.

na allegro jakis gosc wystawil za 550 PLN. w dodatku z nowymi szklami.

pewnie wymienial je metoda chalupnicza, a szkla sam wczesniej kupil na allegro.

http://forum.7er.pl/images/signatures/212758479446f629c8be0f9.png