Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż ok 3tyg temu kupilem w uk w bmw salonie 520d 2019 przebieg ok 16tys km. Wczoraj mylem auto po raz pierwszy i po osuszeniu zauważyłem jakis dziwny osad. Chce zglosic sie do nich z reklamacja na gwarancji. Mial moze ktos podobny przypadek ? Czego sie spodziewać? Dzięki z gory

20200323-102152.jpg 20200322-161908.jpg 20200322-161138.jpg 20200322-161113.jpg 20200322-161110.jpg 20200322-161053.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Oddaj na ręczne mycie, ale do detailingowca a nie na takie mycie w hangarze, bo szmatą zajeżdżą całe auto i więcej świrli będzie na lakierze niż było.
Opublikowano

Ale jak kupowałeś, to chyba było czyste - i tego nie było??

Trochę wygląda tak, jakby przy ręcznym myciu na bezdotyku zbyt długo auto zostało wystawione na słońce bez spłukania... Dobry szampon, ciepła woda i powinno zejść. W razie czego trochę octu na fibrę, jeśli to są jakieś zwapnienia. Tak jak Koledzy napisali - dobra myjnia sobie poradzi.

Opublikowano

Albo zderzak był lakierowany i tak clar zareagował na wodę i chemię. Powinien zejść sam po paru dniach... Raz tak miałem - pomalowali mi drzwi i po myciu takie cuda - nic nie dało sie z tym zrobić. Mieli malować raz jeszcze, ale jak przyszedł termin malowania, wszystko wróciło do normy... Bynajmniej ja tak miałem 20 lat temu :)

Zauważcie, że taki temat pojawił sie koledze tylko na zderzaku, a nie na całym samochodzie.

Opublikowano
To może raczej: z przodu, bo i dół reflektorów to ma, i M-pakietowa czarna listwa, której przecież raczej nikt by nie lakierował...