Skocz do zawartości

klopoty z rozrusznikiem 320i e-36 1994r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Padl mi chyba bandiks(nie wiem czy dobrze napisalem) bo jak przekrecam kluczyk to jest takie kszszszszszszszsz i wogole nie kreci, dopiero za ktoryms razem zakreci i odpali, tylko ze musze lekko dodac gazu. Mam nadzieje ze to tylko bandiks, zreszta mechanior mi tak powiuedzial ale tym oszustom, bynajmniej niektorym niemozna wierzyc.Bylem u jednego elektromechanika i nie chcial sie podjac na prawy, powiedzial ze ciezko jest sie dostac do rozrusznika i juz kiedys mial z tym problemy, bylem u drugiego i krzyknal sobie 350 zl-zdzierca. Jesli wiecie gdzie moglbym kupic nowy bandiks tanio w Warszawie i czy wogole oplaca sie kupowac nowy, czy lepiej wlozyc zregenerowany to bede bardzo wdzieczny.Jak znacie jakiegos taniego elektromechanika to tez napiszcie.Pomozcie bo juz dostaje bialej goraczki jak pali mi dopiero za szostym razem. Pomozcie.
Opublikowano
Miałem to samo i to był bendiks. Zapłaciłem 300 zł i wątpię żeby ktoś podjął się tego za mniejszą kasę. Naprawde jest dużo roboty. Ja osobiście nie kupiłbym używanego ani regenerowanego bo za dużo roboty żeby za 3 miesiące rozbierać jeszcze raz.
Opublikowano
A czy w kazdym modelu jest inny bandiks??? Jak bylem u jednego elektromechaniora to mi powiedzial ze u mnie jest jakiejs firmy na m ale dokladnie nie pamietam. Mam 320i sedan e-36 z 94r. Czy mozna go zastapic np boshem, czy musi byc taki sam??
Opublikowano
Miałem ten sam problem. Początkowo łapał co drugi raz póżniej co trzeci i tak dalej aż przestał wogóle łapać. Do wymiany bendiks lecz gdy chciałem kupić w sklepie to katalogowo wystempowały rozruszniki Bosch lub Marelli dlatego mechanik musiał wymontować rozrusznik dopiero do niego dopasować bendiks. Oczywiście przy okazji do wymiany tulejki i szczotki - dla pewności aby za jakiś czas nie wracać do tego samego tematu.

M-PAKIET

Colour ORIENTBLAU METALLIC

Skórka BEżOWA

8,5 l/100km w mieście

Opublikowano

witam kolegow.to napewno jest bendiks(wiem bo pracowalem w warsztacie elektromechaniki samochodowej)jesli chodzi o typ bendiksa to zalezy jaki masz rozrusznik(moze to byc bosch,albo magnetti marelli) i nie zawsze nowe znaczy lepsze.ja osobicie polecam regenerowane-przynajmniej w warsztacie w ktorym pracowalem robili je dobrze i ciekawi mnie dlaczego tak drogo. naprawa 70zl,bendiks(regenerowany)70zl,meze jeszcze szczotki i tuleje i w sumie ok 200zl.

pozdrawiam