Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak najlepiej wymienic caly plyn we wspomaganiu? Jaki przewod odkręcić aby wylecial plyn calkowicie chyba ze wyssac ze zbironiczka prosto?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powrót z maglownicy, dać nowe podkładki
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Odłącz od pompy przewód który idzie do zbiorniczka wyrównawczego i włącz na 5 sekund silnik. Wyrzuci prawie cały płyn. W układzie zawsze coś zostanie bo nie ma tam punktu spustowego ale większość wyleci.
Opublikowano

Ja bym nie ryzykował odpalenia na sucho. Osobiście robiłem tak że odkręciłem przewód powrotny i na sucho starałem się obrócić kierownicą w skrajne położenia. Jest ciężko ale moim zdaniem to bezpieczniejsza metoda.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano

Oj bez przesady. To nie jest kosmiczna technologia. Nie mówię o katowaniu pompy ale o sekundach pracy celem wypompowania płynu. I tak, jak wszystko wypuści to po zalaniu nowego zanim pompa „zaciągnie” i się wypełni to obróci parę razy nie do końca napełniona płynem. Nawet nie trzeba tych pięciu sekund, wystarczy przekręcić kluczyk aby rozrusznik zadziałał i od razu wyłączyć zapłon.

Jak już się ktoś tak boi to ostatecznie można zdjąć pasek klinowy i ręcznie pokręcić pompą, też trochę płynu przetłoczy i wyrzuci.

Opublikowano
Dzięki za pomoc i jeszcze jedno pytanko ten przewod wspomagania to na jaki gwint sa śruby wie ktos może jaka przy zbiorniczku a jaka przy maglu?
Opublikowano

7b7f1e981df80288.jpg

Mi chodzi o ten przewod wspomagania pod nr 1 co jedna koncowka idzie przykrecona do zbiorniczka a druga do przekładni i czy ktos wie jakie gwinty tutaj przy nim są pod nasadki?