Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie ,jak w temacie mam pytanko.Bmw f10 2010r fabrycznie nie było nawigacji ,zakupiłem więc nowy unit CIC oczywiście z funkcją nawigacji ( patrząc na tyl nowego CIC jest dodatkowo 2 kostki wiecej) po zakodowaniu do auta ,nawigacji nie ma ,czy jest mozliwosc dokodowania jej by pojawila się w menu ? Modyfikuje się to w vechicle list order ? Oryginalnie radio było standardowe ,chcialbym zapytac tez do czego służą dodatkowe 2 kostki ,jedna byc morze to antena navi ,ale druga ? Jedna jest zielona a druga ,jakby pomarańczowa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niezbędny jest emulator lub zakup FSC, aby dopisać navi do auta. Bez tego nie uruchomisz nawigacji.

Do FA trzeba dodać 606 w przy navi business (tak jest zapewne w Twoim przypadku), lub 609 przy navi professional.

Jesteś pewny, że kupiłeś odpowiednią jednostkę?

Do anteny GPS powinno być gniazdo w kolorze niebieskim.

Gniazdo zielone to USB w schowku przed pasażerem.

Opublikowano
Sprzedawca jednostki zapewnił mnie ze mial nawigację u siebie.Jest taka sama jak moja stara (alpine) natomiast ma tylko wiecej kostek do podłączenia.Powiedzie mi cos wiecej o tym 606fa ? Gdzie to sie wpisuje dokładnie ?.dziekuje pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z całym szacunkiem, ale chyba nie bardzo masz pojęcie o temacie i szczerze wątpię, żebyś sam ogarnął temat.

Jeszcze raz zapytam: robisz to na emulatorze czy kodach FSC?

W E-sys'ie trzeba edytować FA, dodać odpowiedni kod wyposażenia, oraz zakodować jednostkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli kodowałeś już ten nowy moduł to po ptakach, emulator nie pomoże gdyż nr VIN z auta wpisał się do navi.

Nawigacja jest na szaro bo brakuje aktywacji FSC. Jesli brakuje to źle zakodowana.

Lepiej zakupić aktywacje lub poprosic kolegów ze wschodu za nie wielkie pieniadze (~350zł) ogarna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Vin w jednostce cic czy nbt czy każdej innej nie zmieni się poprzez kodowanie.Po co ma prosić ruskich o pomoc,skoro tutaj może ją dostać.Te czasy już minęły :D
Opublikowano
Witam serdecznie ,jak w temacie mam pytanko.Bmw f10 2010r fabrycznie nie było nawigacji ,zakupiłem więc nowy unit CIC oczywiście z funkcją nawigacji ( patrząc na tyl nowego CIC jest dodatkowo 2 kostki wiecej) po zakodowaniu do auta ,nawigacji nie ma ,czy jest mozliwosc dokodowania jej by pojawila się w menu ? Modyfikuje się to w vechicle list order ? Oryginalnie radio było standardowe ,chcialbym zapytac tez do czego służą dodatkowe 2 kostki ,jedna byc morze to antena navi ,ale druga ? Jedna jest zielona a druga ,jakby pomarańczowa.

Mogę zrobić zdalnie, potrzebujesz tylko kabel enet.

Opublikowano
Vin w jednostce cic czy nbt czy każdej innej nie zmieni się poprzez kodowanie.Po co ma prosić ruskich o pomoc,skoro tutaj może ją dostać.Te czasy już minęły :D

Vin zmienia się przy kodowaniu modułu kolego. Tylko FSC pomoże w tej sytuacji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz racji,vin w jednostkach HU nie zmienisz kodowaniem w innych owszem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz racji,vin w jednostkach HU nie zmienisz kodowaniem w innych owszem.

Dziwne, bo w CIC tak robilem by odblokowac internet za pomoca vinu auta z taka opcja i aktywna usluga

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To raczej wtedy w combox zmienia się vin

Masz racje w Combox to było.