Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam okazje zakupic w dobrych pieniadzach hydroklape . Tylko czy jest mozliwosc jej zamontowania co jest potrzebne do tego montazu . Obecnie mam zwykla klape . Zamienial.moze juz ktos ???
  • Moderatorzy
Opublikowano
Czytałem kiedyś taki wątek to roboty jest od zarąbania włącznie z cięciem karoserii i jeśli dobrze pamiętam to autor tematu pisał, że drugi raz by się tego nie podjął.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Wydaje mi się, że to było tutaj

https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=134347&start=0

tyle, że wtedy jeszcze zdjęcia działały. W każdym razie coś tam było cięte i spawane, bo w miejscu zawiasów są inne mocowania oraz potrzebne dodatkowe miejsca na przepust kabli czy rurek z hydrolem. Ogólnie to jeśli nie masz możliwości demontażu wszystkiego z dawcy to możesz zginąć, bo czegoś nagle zbraknie w pół drogi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O jakiej wersji nadwozia rozmawiamy?

Jeżeli sedan to na spokojnie można dołożyć hydraulikę, jeżeli natomiast turas to ja bym się nie podjął.

pzdr

yaz

• Moderatorzy
Opublikowano
O jakiej wersji nadwozia rozmawiamy?

A to dobre :lol: Nawet nie pomyślałem, że w sedanie jest taka możliwość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

P&P pewnie w sedanie nie będzie, ale na bazie e38 zapewne da radę zaadaptować hydroklapę.

Więcej do poczytania TUTAJ

pzdr

yaz

Opublikowano
Dawca jest i powoli wszystko z niego wyciagam ale zastanawia mnie wiazka kabli dosc gruba od sterownika hkm ktora idzia lewa strona pod deske a do wlacznika z przodu idzie tylko 5 kabli albo 4 a co z reszta . Czy to tez potrzebne . I nie moge zlokalizowac czujnika nachylenia bo doczytalem sie ze tez jest potrzebny
Opublikowano

Wersja z hydroklapa ma dodatkowy siłownik po lewej stronie. Pomiędzy siłownikiem klapy i szyby znajduje się siłownik hydrauliczny. W karoserii są dwie różnice, miejsce na bolec (sworzen kulisty) i dziura przez którą idą przewody z płynem. Jak tego nie masz to zapowiada się trudna przeróbka. Raczej odradzam.

Schematy elektryczne masz w wds.

Jakbyś się zdecydował to mam pompę siłownik i przewody hydro na zbyciu