Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie.

przeczytałem artykuł co sprawdzic w bmw przed zakupem, lecz nie wiem czy sobie poradze.

zadzwonilem do dwoch serwisów bmw. auto fuks gdzie pan poinformowal mnie ze ten model nie ma komputera wiec malo sie dowiem o tym samochodzie i koszt 350zl netto. jak powiedzialem o sprawdzeniu numerow np komputera i innych z numerem nadwozia panm powiedzial ze pierwszy raz slyszy o tym

drugi z serwisow na ulicy prostej 70 chyba bmw bawaria, koszt 1150 zl netto ale cena zawiera wszystko od a do z. wlacznie z badaniem plyty podlogowej , badaniem komputera i inne rzeczy.

przypomne ze w obu serwisach usluga nazywa sie serwis przedsprzedazny.

czy poleci mi ktos osobe ktora zna sie na bmw aby nie ponosic takich kosztow lub troszke tanszego serwisu lub nieautoryzowanej stacji.

nie chce kupowac kota w worku.

za kazda pomoc z gory dziekuje.

tel 602515143.

Opublikowano

Kupujesz pierwsze autko w swoim życiu?

I tak nie wyczaisz wszystkiego... będzie zawsze coś do roboty.

Jeżeli to nie jest twój pierwszy zakup to powinieneś

sobie poradzić. Jeżeli trafisz na nieuczciwego sprzedawcę

to i tak jest wstanie zakamuflować wiele rzeczy, które są "bebe".

Kupno autka to jest loteria. Raz trafisz dobrze, drugi raz do bani...

Napewno warto odczytać błędy z DME i reszty osprzętu.

To coś powie o tym w jakim stanie jest elektryka i elektronika pojazdu.

Mechanika... to ta gorsza sprawa. Wiadomo, że jak "lata koło"

to jest to do bani, ale można tak przygotować autko, że

za 1000 km zacznie to koło dopiero odlatywać... :(

pozdrawiam

Marek

E32 750 V12 r. 91

Opel Senator B 3.0 24V

Omega 3000

Jeep Cherokee 4.0

Jeep ZJ 5.2

http://img129.imageshack.us/img129/2398/bmwe327501uv3.th.jpg

Opublikowano

bedzie to 9 samochod w moim zyciu.

ale przewaznie samochody z dolnej polki. nigdy nie mialem do czynienia z automatem. sprzedawca WYDAJE sie uczciwy, zaproponowalem serwis w celu sprawdzenia i stwierdzil ze nie ma nic do ukrycia. natomiast inny sprzedawa samochodu ktory mnie interesowal zaczal kombinowac. ze czasami strzeli i takie tam. wiec dalem sobie z nim spokoj.

czy znacie na forum ludzi ktorzy pracuja w bmw w warszawie?

Opublikowano

hm... Fuks?! a kto to???

Fuchs to firma olejowa. mój sponsor na wyścigach

Fus natomiast, to nazwisko właściciela jednego z warszawskich salonów BMW, chodziło Ci o BMW Auto Fus, tak? :lol:

Fuks - ni cholery nie znam... :cry:

mam nadzieję, że mnie użytkownicy takich aut nie zabiją, ale osobiście nie pakowałbym się w zakup 750, bo pali "toto" jak głupie, a sam serwis chyba nie należy do najtańszych. osobiście polecam "siódemki" z silnikami V8, a ideałem byłoby, jakby były "na patyku", czyli z manualną skrzynią biegów.

18.11.2006

Forza evil!

Opublikowano
hm... Fuks?! a kto to???

mam nadzieję, że mnie użytkownicy takich aut nie zabiją, ale osobiście nie pakowałbym się w zakup 750, bo pali "toto" jak głupie, a sam serwis chyba nie należy do najtańszych. osobiście polecam "siódemki" z silnikami V8, a ideałem byłoby, jakby były "na patyku", czyli z manualną skrzynią biegów.

a czemu? z jakich powodow? czyli automaty w bmw sa fu? a v12 pali duzo wiecej od 740 ?

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Jak ktoś przemyślał sprawę i wie że go stać na utrzymanie takiego samochodu to ja nie widzę żadnych przeciwwskazań żeby sobie cos takiego kupić :P

Ja mam w domu dwa V12 i jakoś żyje i do gara też mam co włożyć :duh:

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
E 32 z motorem 5,0 pali więcej od E38 z motorem 5,4 nie chce mi sie wyjaśniac dlaczego ale następna moja będzie 760i bo nie straszne mi zuzycie około 12l na 100km
BMW sie nie psuje
Opublikowano
tak sie sklada ze moim poprzednim samochodem bylo 750iL e32. W miescie palila minum 22 litry, a teraz e38 , przy normalnej jezdzie w miescie zadowala sie 18 litrami. i nie wierze ze 740 spali mniej, czy 4,0 czy 4,4...

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

w e32 - 740 napewno spali mniej niz 750, to jest silnik nowszej generacji

co do tematu i pytania andrzejjaktorow

przed kupnem przede wszystkim auto nalezy dobrze przegonic

sprawdzic czy skrzynia plynnie przerzuca biegi (szczegolnie przy bardzo powolnym rozpedzaniu sie), czy kickdown lapie jak nalezy

czy nie kopci przy duzych obciazeniach i czy po rozgrzaniu do "czerwonosci" nie poci sie, cieknie silnik, most, amorki itp.

musi miec dobre tarcze, nie pokrzywione, nie moga byc odczuwalne bicia przy hamowaniu z duzych predkosci.

warto sprawdzic czy pompa wspomagania sucha, i czy poziom plynu chf jest ok

na cieplym silniku wlacz bieg d, odczekaj z 15sek i w rure

nie powinienes odczywac zadnych drgan ani dziwnych dzwiekow z okolic tylnego mostu, skrzyni i podlogi.

Pisze o tym bo ja tak mialem, ze jak ruszalem ostro z miejsca to cos tluklo w podloge, okazalo sie ze rozleciala sie podpora walu (200pln)

i przede wszystkim duzo mowi wnetrze, jak zadbane, wszystkie "światełka" swieca, siedzenia nie powycierane, poprzypalane, to jest duza szansa ze wlaciciel o nia dbal.

Opublikowano

dziekuje za wszelka pomoc. temat przemysle i zobacze.

jeszcze jedno pytanie silnik ma 333KM. nie wiem czy jest to ten sama konstrukcja co 300KM. na silniku jest znaczek czerwona kreska,chyba czarna, potem niebieska potem litera M.

Opublikowano
Witam!Dowiec się ilu włascicieli mialo auto jak 1,2 Ok Dowiedz sie adres nr tel popytaj czy mialo auto wypadek czy byly jakies naprawy itd.Ksiażka serwisowa wazna sprawa .Pamietaj jak takie auto jak 750 bylo wczesniej katowane i malo serwisowane To mozesz kupic skarbonke.tylko bedziesz dokladal.Dokladnie sprawdzic samemu auto jest ciezko niezaluj kasy niech sprawdza serwis .
Opublikowano
dziekuje za wszelka pomoc. temat przemysle i zobacze.

jeszcze jedno pytanie silnik ma 333KM. nie wiem czy jest to ten sama konstrukcja co 300KM. na silniku jest znaczek czerwona kreska,chyba czarna, potem niebieska potem litera M.

to radze odpuscic sobie ten konkretny ezglemplarz. Takie rzeczy nie zbyt dobrze swiadcza o poprzednim wlascicielu. Czy ktos kto jezdzi 750 i jest osoba ktora stac na perfekcyjne utrzymanie takiego samochodu, bawi sie w przyczepianie takich znaczkow? NIe, ale szczeniak ktory kupil 750 zeby palic gumy tak.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Witam nie wiem co ci doradzic bo tak jak zawsze pisze ile ludzi tyle zdan i kazdy ma swoja opinie na ten temat.

Ale ?

Sam mam 750 iA i jest to juz moja trzecia i powiem bez zenady ze w kazdej jest zawsze cos do zrobienia ale wrazenia jakie daje ten auto podczas jazdy sa nieporownywalne z zadnym innym samochodem a opinie o 740 pali mniej 750 pali 22 litry to troche pzresada chyba ze to juz tak sfatygowane i zjezdzone auto .Moje poprzednie 750 owszem palily w granicach do 15litrow teraz mimo to iz spzredalem ostatnia nie dalej Jak miesiac temu kupilem prosto z niemiec sam osobiscie po nia pojechalem

750tke i bylem w szoku auto w trasie (zaznaczamze mialo i bylo servisowane W stacjach BMW w Heidelberg gdzie ja kupilem) spalalo 7,8litra w trasie na tamtejszej benzynie po przekroczeniu granicy i zatankowaniu polskiego paliwa spalanie skoczylo do 9 litrow a w miescie juz u nas pali miedzy 11 a 13 i jestem wstanie to udokumentowac wydrukami z servisowej stacji BMW fakt iz auto ma zamontowany tzw System EGS czyl powtornego oczyszczenia spalin(TZW euro2 bo u niemcow jest to wrunek dopuszczenia do ruchu) i ma sondy i pzreplywomierze w idealnym stanie zmniejszaja znaczaco spalanie

ale mimo iz auto nie bylo katowane od drugiego wlasciciela starszy pan (DENTYSTA) ktory nie majstrkowal przy nim i wszystkie sprawy zalatwial SErvis tez ma swoje drobne szczegoly i niedomogi takie jak chociazby pzrestal dzialac zaglowek a to zasniedzialy pzrewody w drzwiach i taki drobnostki

Ale powiem szczerze ze te silniki czyli M70 sa napewno duzo trwalsze i wytzrymalsze niz te w 740 i 735 oczywiscie jezeli ktos o nie dba

byly produkowane dosc dlugo i wszystkie niedomogi byly weryfikowane pzrez fabryki i technikow BMW na biezaco a nowszej grneracji silniki takie jak V8 w 740 juz nie sa tak trwale a i to za sprawa technologi jaka za soba niesie nowinki ktore nie zawsze sie sprawdzaja

MIMO swoich wad i zalet nie zamienil bym tego modelu na zaden INNY

Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Mirek374. Sorry stary ale pisząc, że 750 pali po mieście między 11 a 13 litrów....... (w dodatku twoja lokalizacja to Warszawa). Myślę, że możesz się śmiało udać po wpis do księgi Ginesa.

Pozdrawiam

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano

bmw 750 e32 w miescie nie zejdzie ponizej 22 litrow. W swoim zyciu jezdzielm 750 v12 z 87r. mojego brata i swoim 750iL z 92r. zrobilem 30 000km. Takie sa fakty.

i nie sugeruj ze moj egzemplarz byl zajechany bo nie wiem czy mam reagowac smiechem czy placzem....

7,8 w trasie.... DOBRE :cool2: , a przy ilu km/h? 35 ? Trasa przy 100 - 130 km/h okolo 10 litrow.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Nie no ludzie bez żartów!! Jest tak jak pisze stones1.. E32 750 pali w mieście 22 i więcej (zależy od stylu jazdy)

W trasie można zejść 10-11 i taka jest prawda!! Co do 13 po mieście to, hehe jak się postarałem to robiłem tyle moją E34 525i z silnikiem M50 a nie M70 :duh:

Dodam że mój Mercedesa A z silnikiem 1,6 w mieście pali o.k 9- 10, to niby 5,0 V12 ma palić 13!!

:clap:

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Wiec tak jestem w stanie to udowodnic i sma bylem w szoku bo popzrednie dwie nie zchodzily ponizej 15 a ta to jakis ewenement ale powiedzieli mize wlasnie tak dziala EGS i dopala nie spalone paliwo a i miales okazje jesdzic z czyms takim to nie sadze bo ja tez nie mialem nawet jak pochylisz sie pzry tlumiku to nie czuc spalin tylko cos jakby para z czajnika bez jakichkolwiek odoru spalin wiec i w servisie mi powiedziano ze jest to uzradzenie wlasnie miedzy innymi sluzace do ograniczenia ilosci spalin i jeszcze bardziej dokladne dawkowanie paliwa i wcale nie twierdze ze bmw 750 jest malo pliwozernym autem ale z tym ze pali 22 i slyszalem ze niektorym i 27 ale pzreciez to nie czolg i wszystko jest sterowane elektronika i odpowiednimi urzadzeniami ktore jezeli sa sprawne to palic powinna wedlug norm a mozesz sprawdzic co podaje fabryka i instrukcj i tak powinno byc a i owszem jezeli na kazdych swiatlach bedziesz ruszal z piskiem to i spalanie wzrosnie jezeli twoja palila 22 to napewno miales uszkodzone sondy albo pzreplywomierze lub juz wtryski laly anie wtryskiwaly paliwo mamjuz pare lat i nie jestem malolatem i siodemek nie mowiac o innych BMW pzrejezdzilem w swoim zyciu a gzdie sie mieszka nie ma z tym nic wspolnego a fakt iz w trasie z niemiec ekonomizer pokazywal 7,8litra na 100km pzry jezdie na autobanie 130km non stop tak bylo i mam na to swiadkow A czy mi ktos wierzy badz nie to mnie juz calkiem nie obchodzi wiem co mam jak sie zachowuje i poprostu(po doswiadczeniach z innymi BMW 750) o tym pisze a nie zeby kogos do tego auta pzrekonywac w tej chwili mam cztery samochody i kazdy ma swoje wady i zalety a chodzilo w pytaniu przeciez ze ktos chce sobie kupic takie auto i poprostu wyrazilem swoja opinie

A jak ktos chce zeby auto o dosc duzej wadze i duzej pojemnosci palilo malo to doradzam kupic seicento albo E30 z 1,6 silniczkiem i zalozyc badziewiaste spojlerki z Grojca moze mu przybedzie MOCY i kierowcy rowniez

PZdr

Opublikowano

dzieki jade go obejzec i zobaczymy.

w temacie postu zadalem konkretne pytanie odnosnie serwisu. a ile to pali to kazdy wie. spalanie jest drugorzedna tutaj sprawa.

dziekuje za wszelka pomoc. tak myslalem ze mozna liczyc na kolegow i sie nie zawiodlem

pozdro

Opublikowano

Ja przepraszam bardzo że znowu nie na temat ale nie mogę po prostu .....

Według danych producenta BMW 750i E32 pali :

Przy 90km/h - 8,8L/100km

Przy 120km/h - 10.9L/100km

W mieście - 20.8 L/100km

Według danych producenta BMW 750i E38 pali w mieście 19,6 l/100km a w trasie przy prędkości 120km/h pali 10,4/100km

Co wiadomo powszechnie że M73 pali mniej o 2-3 litry od M70 z E32 . Wiadomo również że podane dane przez producentów przeważnie są niższe od wyników "życiowych"

Według testu gazety "Auto Motor und Sport" BMW E32 735i pali :

Przy 90km/h - 8,9L/100km

Przy 120km/h - 10.9L/100km

W mieście 17,9L/100km

A twoje już nie nowe E32 750i Pali w mieście 13 litrów na każde 100 kilometrów :) :clap:

Opublikowano

jak przypuszczaliscie. blacharka w stanie dobrym bez znakow rdzy. ale po otwarciu maski, filtry sportowe tak brudne ze strach. po zalaczeniu silnika slychac zgrzyt rozrusznika. na benzynie chodzil dos nierowno. czytajac ze ma to byc delikane mruczenie, to tutaj trzymal ladnie obroty ale z rury slychac delikatne strzelanie. ( jak w moim lanosie)

ogolnie zamknalem maske i pojechalem do domu. i tylko zaluje ze sie nie przejechale tak dla zabawy.

Opublikowano

Wiec tak jak pisalem mialem 735 i wiem ile plila wez pod uwage to iz ma mniejszy silnik i inna moc a co zatym idzie i inny moment obrotowy silnika jak tez samochodzik ktory ma 3,5litra ile musisz wcisnac gazu zeby rozpedzic i jechac nim 100na godz a ile w 750 i mialem porownanie akurat milem mozliwosc jezdzenia obydwiema i jedna z nich a widze ze nie czytasz uwaznie co pisalem ze ma zamontowany EGS a to swoje robi

a pli jak mi nie wierzysz ze nie pzrekroczyla mi 15litrow w miescie to zapraszam do siebie na testy sam tak jak pisalem nie wierzylem w to co zobaczylem i widze ale jest to fakt jedz do Niemiec lub sprowadz sobie EGS sa na Ebeyu niemieckim i wtedy sprawdzisz ile bedzie palic twoje BMW koszt okolo300euro jestem fanatykiem akurat dokladnie tego modelu czyli E32 i moja pierwsza jak mniemam kolega jeszcze wtedy samochodami nie jezdzil mialem juz w roku89 i BYLA to wtedy roczna bryka i srednio co trzy cztery lata zamieniam ja na inny model a mam juz 37 lat wiec mialem okazje ich troszke potestowac

a tym bardziej ze w niemczech bywam raz na dwa miesiace bo mam tam rozdine i tak jak pisalem tez w to nie wierzylem ale jest to fakt i ja to wiem a czy kolega mi wierzy czy nie to juz jego sprawa poprostu znam i to tez jak widac nie do konca te samochody i pewnie do smierci ich wszystkich nie rogryze Ale wciaz jak widac mnie zadziwiaja

A co dla wiadomosci kolegi Nie kupowac 750 z gazem to jest smierc dla tych autek i bez zadnych domoroslych tuningowcow ktorzy polepszaja niby inzynierow z BMW przez montaz sportowych filtrow

Jak by to mialo znaczenie napewno BMW by je zalozylo Badz firmy Typowo tuningowe ktore sie napewno lepiej znaja od domoroslych tuningowcow takich nawet Jak AC SCHNITZER czy tez HAMANN

JAk juz to tylko tzw FABRYKA I to bez zbednych dodatkow typu MAGNETYZERY domykanie drzwi i imobilayzery Ciezko jest cos znalezc w Polsce z tych samochodzikow jak kolega chce podesle mu specjalny NIemiecki program i dane jak go obslugiwac gsdzie mozna obejzec i kupic BMW prosto z niemiec za rozsadne pieniazki i w bardzo dobrym stanie i nie jest to zaden E bey lu b cos takiego jest to tylko i wylacznie wyszukiwarka na teren niemiec a i tam te auta jak sa w dobrym stanie kosztuja prawie 4000euro choc mozna trafic okazje ja tez tam kupilem i jestem mile zaskoczony Pzdr MIREK