Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W Szwecji od dawna juz sa takie:) Tankowalem do roznych samochodow i bylo OK ;) Teraz u nas BIO, a tam coraz bardziej popoularny staje sie Metanol...
Opublikowano
Wszystko fajnie,ale znajac nasze realnia i pomysly mozna sie spodizewac stosunku procentowego benzyny w paliwie 5%. Moze jestem pesymista w tej dziedzinie,ale nie podoba mi sie ten pomysl,mamy juz obecnie jakies tam biokomponenty,ale w nie wielkiej ilosci..Maja byc ponoc osobne nalewaki wiec nie bedzie problemu-kto chce to jezdzi na BIO a kto nie to nie.I takie rozwiazanie jest moim zdaniem najlepsze.

Rekin Król Szos!

Gaz do kuchenki nie do samochodu a na prąd to odkurzacz!

Opublikowano
Szczerze mowiac to nie sadze aby benzyna obecnie bylo duzo lepsza od tych BIO :-))))...Pare razy jak zatankowalem na BP to z rury wydobywal okropny smrod, ktoremu towarzyszylo okropne pieczenie w oczy jak sie chwile postalo za uruchomionym samochodem.. az boje sie myslec co to za mieszanka byla...... stare rozpuszczalniki zmieszane z jakimis innym syfem ??? :duh:
Opublikowano

A może po prostu paliwo miało dużo dobrych dodatków... i z rury poleciał cały syf który uzbierał się przez lata? ;P

U mnie nie ma BP... ale z opini znajomych na przykłąd ich LPG jest najlepsze...

Czytałem gdzieś chyba w polityce, że na przykłąd w USA już od dawna sie uzywa takiego paliwa.. i ze okazało sie to niewypałem. Ze sie powoli wycofują itd... pożyjemy zobaczymy...

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
A po co mają się amerykanie zajmować biopaliwami jak u nich paliwko tanie jak barszcz. Ja kiedyś czytałem, że niektóre amerykańskie wozy (napewno te starsze, nie wiem czy najnowsze też) były przystosowane do paliw z zawartością biokomponentów powyżej 50% :shock: (np Ford Taurus).

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
Co do USA to obecnie trwa tam dość duża kampania marketingowa która pokazuje jazde na rzepaku jako coś co jest trendy, wykorzystują do tego znanych ludzi. Ostatnio widziałem filmik z Morganem Freemanem, który zachwalał OR.
Opublikowano
Wybór to my bedziemy mieć - kupowac od rolnika bez akcyzy i podatków olej rzepakowy czy paciare ze stacji benzynowej. Co do benzyny nie należy sie łudzić że będzie tańsze, juz o to sie postarają mądre głowy od łatania budżetu. O gaz sie juz postarali o od nowego roku bedziemy mieli kuku, a juz teraz w porównaniu z wakacjami ceny gazu podskoczyły o 30 gr, przynajmniej u mnie w mieście

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW