Skocz do zawartości

problem z odkręceniem śrub zabezpieczajacych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

mam problem z odkręceniem śrub zabezp. w kołach a mianowicie nie mam tej nasadki do nich,czy moze ktoś z Was wie gdzie w wawie lub okolicach mógłby mi ktoś to odkręcić?? z tego co wyszukałem w necie to te śruby są podobne do śrub firmy Simbolz. a może gdzies sprzedają takie nasadki??

pozdr i z góry dziekuje za odp

Opublikowano

Jeżeli decydujesz się na zniszczenie śrób, to podjedź do bardziej pojętnego wulkanizatora, a on odkręci Ci je w kilka sekund. Najłatwiej jest wbić klucz typu torx i odkręcić kluczem (nie śmiejcie się, jak pomyliłem nazwę, ale chodzi mi o taki, który ma gwiazdkę na zewnątrz).

Słyszałem też, że ludzie przyspawują kawałek pręta do śruby i odkręcaja.

Pozdrawiam,

Opublikowano
witam!

mam problem z odkręceniem śrub zabezp. w kołach a mianowicie nie mam tej nasadki do nich,czy moze ktoś z Was wie gdzie w wawie lub okolicach mógłby mi ktoś to odkręcić?? z tego co wyszukałem w necie to te śruby są podobne do śrub firmy Simbolz. a może gdzies sprzedają takie nasadki??

pozdr i z góry dziekuje za odp

Jeżeli to są oryginalne śruby zabezpieczające sprzedawane przez BMW to podjedź do ASO i zamów sobie nasadkę, myślę że nie powinno być z tym problemu.

Opublikowano

nokerman moje autko moje,

tylko jak pisałem kiedys mam je od 2 miesiecy i dopiero jakis czas temu zobaczylem ze na alusach sa sruby zabezpieczające poprzedni wlascicel mowil ze nasadka jest gdzies w bagazniku , ale ja jej tam nie znalazłem

a torxem to raczej nie pójdzie bio ksztalt sruby jest podobny do tego

http://www.toptuner.pl/photo/simbolz_bolts.jpg

Opublikowano
... więc musisz szukać , może się znajdzie , wyjmij koło , może tam gdzieś się zawieruszyła , podnieś całą tapicerkę podłogi bagażnika , pomiędzy wnęką koła a oparciami tylnych foteli w podłodze jest jeszcze jadna wnęka , może gdzieś tam gdzie klucz do kół / za prawą wykładziną / w schowku klapy może gdzieś za/ pod trujkątem ostrzegawczym - pomysłowość ludzka nie zna granic jeśli chodzi o chowanie - ze znalezieniem już jest gorzej - wkracza skleroza / ta skleroza to nie do Ciebie :wink: /
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Witam!

Misiek ma rację, dobrze przeszukaj auto. Ja swoją nasadkę znalazłem pod tylną kanapą. Musiała wylecieć i przy hamowaniu dostała się pod tylną kanapę. Niestety znalazłem ją przez przypadek długo po tym jak pozbyłem się śrub zabezpieczających.

U mnie śruby odkręcali poprzez wbicie pręta mosiężnego na wcisk w środek i dalej to już żabą hydrauliczną.

Pozdro.