Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce zakupić anglik bmw x5 e53 rok 2004r 3.0 benzyna z gazem z zawieszeniem pneumatycznym.

Moje pytanie czy jest warte ?

Edytowane przez italiaviva

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
wszystko zależy od stanu zawieszenia pneumatycznego,nikt tu nie ma szklanej kuli żeby wy wróżyć czy warto
Opublikowano
Daj se spokoj hooopie za 10k to kup sobie ladnego fiata albo cos i na pewno lepiej na tym wyjdziesz
Opublikowano
  • Autor
Sprawdzałem przez stronkę po rejestracjach i wychodzi ze jest full history i ma tylko 110mil, samochód jest 400km odemnie, Nie znam sie i nie wiem jak sprawdzić te zawieszenie bo nigdy nie miałem Pneumatyki
Opublikowano

Tak na poważnie uważacie za najważniejsze stan pneumatyki?

A tak poza tym jeśli nie stać cię na e53 za 40tys , to tym bardziej nie stać cię na to za 10tys ( i nie mówię tu o zakupie )...

Tak jak kolega wyżej ;

Kup se pan fiata , będziesz pan zadowolony ...:)

Opublikowano
  • Autor
Czyli te x5 e53 sa jakies awaryjne ?
Opublikowano

Pytanie czy e53 sa awaryjne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Poczytaj forum, zdania sa podzielone

Jedni mowia ze tak, a drudzy ze owszem :mrgreen:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
może nie są bardzo awaryjne ale na dobry serwis wsadzić 10 tyś w rok nie problem ;)
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
  • Autor
Sprzedawca niby twierdzi ze zawieszenie w 100% jest sprawne, czy moze ktos podpowiedzieć jak sprawdzic zawieszenie pneumatyczne przy kupnie ?
Opublikowano

Co ty tak sie uczepiles tego zawieszenia

Jak to jeden z mniejszych oroblemow

Odpalasz auto, ma sie podpompowac (albo i nie), stac rowno i nie wywalac bledu

Wtedy dziala

Opublikowano
  • Autor
Ah rozumiem, dziękuje :) Czy jeszcze jakies wskazówki, na co zwracać uwage przy kupnie x5 e53 ?
Opublikowano
  • Autor
Sprzedajacy twierdzi ze pali 12l gazu silnik 3,0 benzyna
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Tu nawet nie chodzi o to, czy awaryjne, czy nie. To są stare auta klasy premium w dodatku typu suv/sav i utrzymanie go trochę kosztuje, a i pakiet startowy jest drogi. I na to trzeba być przygotowanym, choćby głupie opony dużo droższe.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
12 gazu to moze i e60 w trasie spali na pewno nie X5
Opublikowano
  • Autor
Tez tak mysle ... a jaki silnik x5 e53 jest najmniej pobierające paliwo lub diesel ? Nie wiem jaki silnik wybrac najlepiej
Opublikowano
wrzuć może link do ogłoszenia z autem
Opublikowano

Tutaj koszty będą podobne. To jest samochód, który pusty waży ponad 2 tony, aerodynamika szafy, szerokie opony... Za pół darmo nie pojedziesz. 4.4 benzyna pali bo musi, czymś trzeba gary napełnić nawet na wolnych obrotach - jeździ przyjemnie. 3.0 w benzynie jest słabsze wiec będziesz nadrabiać pedałem gazu - spali tez dużo (pewnie tyle co 4.4). W dieslu masz niżej moment obrotowy wiec nie będziesz cisnąć - spali swoje.

Wszystko zależy gdzie jeździsz. Ja po mieście nie jeżdżę zbyt często wiec spalanie jest dla mnie akceptowalne - wjazd do miejskich korków i świateł szybko weryfikuje możliwości spalania - jakbym miał mieszkać w zakorkowanym mieście to bym X5 jednak sprzedał albo kupił coś małego na bliskie dojazdy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

wbrew pozorom nie jest aż tak źle z spalaniem lpg w e53 3.0i, miasto ok 17-19 trasa około 13. 3.0d pali w mieście od 12 do 16 ropy. Na trasie 8-11. Ale za to lepiej jedzie.

Dodatkowo koszty serwisu 3.0d są duużo wyższe niż 3.0i. Jak nie zależy Ci, żeby jechało powyżej 130 to bierz 3.0i m54. Będziesz zadowolony. Z drogich rzeczy zostaną Ci tylko opony, automat i zawieszenie pneumatyczne :8)

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Na zdjeciach to wiadomo

Sam pojecia nie massz za duzego z trgo co widac wiec dobrze by bylo jak bys wzial kogos kto sie troche zna. I wtedy ogladac :)

Jak polski salon to zawsze jest plus, przynajmniej dla mnie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Rarytasik.

Krajowa, pierwszy właściciel, do końca serwisowana w ASO.

Może być w dobrym stanie, ale z racji wieku i przebiegu sprawdziłbym ją dokładnie.

Miała jednego właściciela, więc ten nie może tłumaczyć, że nie wiem co było robione i jak bita. :)

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
  • Autor
Tez mnie przeraża ten przebieg :( Sam juz nie wiem
Opublikowano

E tak, co to jest za przebieg dla bmw. I jeszcze dizla. Jak prawdziwy i auto w miare w stanie to spoko

Pytanie czy przed remontem skrzyni czy po, ja jestem po ale ja mam z 500 :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
ok to dzwonie zaraz będę wiedział to napisze czy przed remontem skrzyni czy po :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.