Skocz do zawartości

Lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pany problem następujący.Lusterka elektryczne,składane.Prawe chodzi ładnie składa się i rozkłada.Lewe złożyło się i nie chce się rozłożyć.Ręcznie rozłożyłem,ale ustawienie lusterka działa,tylko z rozkładaniem i składaniem coś się stało.Ktoś już to przerabiał?Jak ewentualnie zabrać się za to?Jak to się rozbiera?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Nikt nic nie robił z tych rzeczy?

Opublikowano

Tu masz instrukcje jak rozebrać:https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f25-x3-xdrive20d-sav/repair-manuals/51-body-equipment/51-16-mirrors-finishers-ashtrays-consoles/1VnXj9rVP3

Może jest zanieczyszczone w środku (u mnie tak było). Ponadto temat powszechny w starszych Ex, więc zobacz np. na forum E60.

Opublikowano
  • Autor

Wkład lusterka jest na wcisk i wystarczy pociągnąć żeby zdjąć?Ewentualnie z jakiego auta by pasowal jeszcze silniczek od składania lusterka?Wiem że w x1 E84 też takie były,ale ich jest jak na lekarstwo.Z czego by podpasował jeszcze sam silniczek ?

Opublikowano

Wystarczy poszukać trochę na forum, parę postów niżej jest mój temat o wkładzie lusterka:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=131&t=362077&sid=4e115685afdd31d923cce109ce7b6f23

Nie napisałeś nic jaki masz rocznik X3 czy po lifcie LCI?

Ja wkład lusterka wymieniałem i robisz tak jak w instrukcji: lusterko max do góry od spodu wkładasz jakiś szeroki (2-4 cm) plastikowy element i podważasz ciągnąć do siebie, wkładaj troszkę głębiej nie o sam rant lusterka. Najlepiej jak masz narzędzie plastikowe od wyciągania podważania ekranów LCD w telefonach etc.. Wkład jest na zatrzask. Przy fotochromach delikatnie żeby nie pękło.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj spróbuje się zabrać za to lusterko,dzięki za wszelkie sugestie.Jeszcze tylko jeśli kto wie jak zdjąć lakierowaną cześć lusterka,żeby czegoś nie połamać?Model przed liftem

Opublikowano
  • Autor

A więc tak.Wyjąłem lusterko.Podłączyłem na krótko i działa.składa się.Czyli silniczek sprawny.Po złożeniu wszystkiego dalej wszystko działa oprócz składania.Co to może byc?Lusterko jest na 3 piny.Po podpięciu wywala takie błędy.A stało się tak po kalibracji czujnika deszczu.Czy błedy lusterek mogą być powiązane z błędami czujnika deszczu?Czy mogło się coś rozkodować?Jeden błąd to komunikacji magistrali032c62a96a2d8e9e1772b2c75241d56b.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nikt,nic?Panowie czy może padł moduł w lewym lusterku?

Opublikowano

A czy szkła lusterek z wersji EU będą pasowały do wersji USA?

Model to F25 LCI 2015

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Udało mi się uporać z nieskładającym się lusterkiem.Okazało się,że winny był moduł sterowania w lusterku(biały plastik na zdjęciu) Znalazłem na alleg lusterko blisko mnie,podjechałem podmieniłem i działa.67abc1f8dc79e0d433049f8ff2fe577e.jpg

Opublikowano
Udało mi się uporać z nieskładającym się lusterkiem.Okazało się,że winny był moduł sterowania w lusterku(biały plastik na zdjęciu) Znalazłem na alleg lusterko blisko mnie,podjechałem podmieniłem i działa.67abc1f8dc79e0d433049f8ff2fe577e.jpg

Witam, który biały plastik?

Opublikowano
  • Autor

Ten na samym środku od którego wychodzą kabelki

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

szukałem w postach ale nie mogę nic poszukać na ten temat , moje zewnętrzne wkłady lusterek nie grzeją o ile wiem grzanie uruchamia się samo istnie po niżej

jakiejś temperatury na zewnątrz , jeżeli tak to czy jest jakiś bezpiecznik do tych lusterek bo trochę dziwne że nie grzeją obydwa lusterka jednocześnie a auto ma przebieg

70 ty km i nie było eksploatowane na Antarktydzie , stąd moje pytanie czy jest jakiś inny powód że lusterka nie grzeją czy po prostu padły co oznaczało by ich słabą jakość ?

proszę o pomoc znawców tematu . Dzęki

Opublikowano
może winny jest tryb eco pro, wyłącza to ogrzewanie
Opublikowano
masz namyśli tryb pracy skrzyni biegów czy coś innego ?
Opublikowano
ma to wpływ i na skrzynie i na układ kierowniczy i na wentylacje i może na coś jeszcze zależnie od wersji zapewne
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

tak jak pisałem w poprzednim poście moje lusterka nie grzeją , po podłączenia do kompa pokazało że wkłady są spalone , jednak po zdemontowaniu wkładów i

podpięciu ich na krótko okazało się że wkłady są dobre i grzeją , czy jest jakiś czujnik lub przekaznik który jest odpowiedzialny za włączanie grzania i ewentualnie

jaki bezpiecznik może być odpowiedzialny za grzanie ?