Skocz do zawartości

czy mozna obnizyc przy takich amortyzatorach??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zmowilem te amory i niesttey nie pasuja :evil: Gadalem kilka razy ze sprzedawca i tylko ciagle pytal jaki mam lacznik stabilazatora: czy dlugi czy krotki. Mowie mu ze krotki. A on ze to bedzie ten model amora, bo innych nie ma. Wiec czekam i jest przesylka. Jade na warsztat i okazuje sie ze amorek jest ok ale gorne mocowanie przy poduszcze jest za male. Chodzi o zwezenie na teleskopie ktore mialo ok 2 cm a na moim starym bylo tego 4,5 cm. No wiec dzwonie i mi sprzedawca mowi ze mam kuipic nowe poduszki do niego. Zajechalem do sklepu i mowie jak to jest z amorami. Wystarczy ze powiedzialem ze mam E36 01/92 coupe 325i i wszytko juz bylo wiadomo. Nic o lacznikach w sklepie nie pytali. Zamowilem w sklepie 300zl(bilstein) sztuka czyli 600zl za komplet. A tamte niesttey musze odeslac:/ Auto rozebrane na kanale i stracony czas. A wiec uwazajcie i sprawdzajcie zanim cos kupic na allegro!!

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
zmowilem te amory i niesttey nie pasuja :evil: Gadalem kilka razy ze sprzedawca i tylko ciagle pytal jaki mam lacznik stabilazatora: czy dlugi czy krotki. Mowie mu ze krotki. A on ze to bedzie ten model amora, bo innych nie ma. Wiec czekam i jest przesylka. Jade na warsztat i okazuje sie ze amorek jest ok ale gorne mocowanie przy poduszcze jest za male. Chodzi o zwezenie na teleskopie ktore mialo ok 2 cm a na moim starym bylo tego 4,5 cm. No wiec dzwonie i mi sprzedawca mowi ze mam kuipic nowe poduszki do niego. Zajechalem do sklepu i mowie jak to jest z amorami. Wystarczy ze powiedzialem ze mam E36 01/92 coupe 325i i wszytko juz bylo wiadomo. Nic o lacznikach w sklepie nie pytali. Zamowilem w sklepie 300zl(bilstein) sztuka czyli 600zl za komplet. A tamte niesttey musze odeslac:/ Auto rozebrane na kanale i stracony czas. A wiec uwazajcie i sprawdzajcie zanim cos kupic na allegro!!

czyli masz zawieche m-technica

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

Wysłał ci do wersji z długim łącznikiem, a ty masz z krótkim ????

Ty czasem nie powinienes miec fabrycznie na długi łacznik?.

Buda E36 jest dopiero do konca roku 91, a na początku bvyła zawiecha na długi łacznik jak masz rok 92 to powinienes miec jeszcze na długim łaczniku ale poprawcie mnie jesli sie myle. Mysle ze conajmniej 2 lata był długi łacznik zanim wprowadzili modyfikacje

Opublikowano
ja zawsze jak coś już kupuję i jest możliwość to podaje nr VIN - najczęściej sprzedający mają rozeznanie czy będzie pasowała ta część o którą pytamy ;)
Buch teściową w klatkę piersiową ;)
Opublikowano

Pierwsze modele E36 miały długie łączniki i stosowali je w modelach '90 (bo wtedy wyszły już pierwsze E36) i '91, natomiast w 92 roku były już tylko krótkie. Inaczej jest w przypadku M3 E36 bo tam długie łączniki stosowane były aż do 95 roku.

To tak dla informacji, gdyż w tym przypadku problemem nie są łączniki tylko inny typ mocowania trzpienia amortyzatora do górnego gniazda.

Opublikowano

Własnie rozmawiałem z załozycielem postu na GG, i powiedział mi ze sprzedawca poinformował go, ze wszystkie amortyzatory (do coupe, sedana, touringa) sa takie same przez te wszystkie lata oprócz z zmiany z długich łaczników na krótki (napewno z wyłaczeniem M-tech). Wyjatkiem jest zmiana w 93 albo po 93 r w Coupe nie pasują juz standardowe amorki od sedana i turinga i dlatego on nie moze sie przyczepic do poduszek ponieważ sa juz inne niz on miał.

Kowal: orietujesz sie cos w tym temacie czy to prawda ????.

Odnosnie tegio ze E36 jest juz od 90 roku to jestem w szoku bo nigdy sie nie spotkałem z E36 starszym niz koniec roku 91.

Teraz sprawdziłem na RealOEM :jawdrop: najstarsze E36 jest z 11.89 roku

Opublikowano
Z tego co wiem to poza wariantami M-technik i standard i wersji z uchwytami pod długie łączniki i bez nich są stosowane też dwa rodzaje mocowań do górnego gniazda ale niestety nie pamiętam dokładnych dat zmian. Natomiast co do daty kiedy wyszły pierwsze modele E36 to czytałem kiedyś artykuł o ilości wyprodukowanych w danych latach i stąd wiem o pierwszych modelach z 90 roku. Wydaje mi się, że 89 mogły pojawić się już jakieś prototypy i dlatego podają tą datę.