Skocz do zawartości

Jakie tarcze i klocki - Master Sport

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ktoś jeździ na tych tarczach i klockach? Chodzi mi, żeby zrobić tanim kosztem, nie chcę za dużo inwestować w to auto już. Czy lepiej mimo wszystko do czegoś innego dopłacić? BMW 520i '98.
Opublikowano
Jeżeli chcesz jakiegoś kompromisu to wrzuć "polskie tarcze" Mikoda lub Rotinger, nie kosztują majątku a sprawują Się całkiem dobrze. Często są sprzedawane w komplecie z klockami
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak niektórzy znajomi chcieli mieć budżetowe hamulce to zamawiałem firmy abs, nigdy nie było problemów, choć do mocnego i ciężkiego auta wybrałbym coś zdecydowanie innego, ale tu chodzi o kasę i niezłą jakość.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Do jakiego auta?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
I te brembo maxy też pokrzywisz jak nie będzie zachowana odpowiednia procedura przy montażu, ewentualnie jak piasty mają bicie
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ułożone/dotarte od razu po zamontowaniu? O zimmermannach słyszałem sporo negatywnych opinii, więc może faktycznie miałeś pecha, jak chcesz nacinane to polecam ate pd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Jak docieracie te hamulce? Ja po zamontowaniu po prostu lekko hamuje i tak robię jeden zbiornik LPG. Zero mocnych hamowań. Nie miałem problemu nigdy z krzywymi tarczami. W nowym mam ogromny problem dlatego pytam. Chcę je dotrzeć tak jak się powinno
Opublikowano

Ja swoje nowe też przez pierwszy tysiąc bardzo delikatnie traktowałem,unikając zbyt ostrego hamowania. I jak początkowo tarcza była ścierana pod delikatnym kątem to teraz świeci się po całości. Zrobione ok 5tkm na Mikodach GT i klockach ferodo, jak narazie zero bicia.

Niektórzy zalecają wykonać "niby" 3 mocniejsze hamowania z powiedzmy 100 czy tam 80km/h prawie do zera.Potem dalsza jazda w celu ostudzenia tarcz bez używania hamulca a następnie już normalne używanie. Czy to prawidłowa metoda?? Zdania są mocno podzielone...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ale wróżenie z fusów, co jeden to lepszy fizyk od zmęczenia i wytrzymałości materiałów.

Czemu 3 nie 5? Czemu 80,100 a nie 123 albo 95? Co za bzdury.

Ja sobie wymyśliłem hamowanie 4 razy mocne 3 szybkie lekkie od 78 km/h, potem już silnikiem :duh: :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak docieracie te hamulce?

60 km/h, hamowanie na 70-80% mocy do 20 km/h, szybkie rozpędzanie do 60 i znowu hamowanie, powtórzyć 10 razy, po tym nie zatrzymywać się tylko przejechać kilka km.

Ale wróżenie z fusów, co jeden to lepszy fizyk od zmęczenia i wytrzymałości materiałów.

Trafiłeś - absolwent mechaniki i budowy maszyn, z materiałoznawstwa i metaloznawstwa byłem byłem prymusem w grupie :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Czemu 3 nie 5? Czemu 80,100 a nie 123 albo 95? Co za bzdury.

Ja sobie wymyśliłem hamowanie 4 razy mocne 3 szybkie lekkie od 78 km/h, potem już silnikiem :duh: :duh:

Jak nie wnosisz nic do tematu to się nie odzywaj i nie krytykuj innych. Takich ludzi nie forum nikt nie potrzebuje

Dzięki maniek za, info :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A nie studiowałeś na Polibudzie bo coś mi się widziało że cię tam widziałem :D

Tak :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL