Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Jestem nowym użytkownikiem jak i na forum tak i autka :)

Kupiłem BMW 3 E91 z 2011 roku

Mam kilka pytań ale to powoli ...

zacznę od pierwszego.

Posiadam nawigację/ radio CIC MID z BT, ale w podłokietniku mam tylko gniazdo Aux bez USB

chciałbym podłączyć USB do schowka czy da radę do tego radia ?

W bagażniku moduł COMBOx BM2000

co potrzebuje żeby to działało, z góry dziekuje za pomoc

i do czego jest to gniazdo czarne i niebieskie w tym module COMBOX :)

Drugie pytanie czy do tej navi mogę podpiąć większy ekran ten z Pro?

1ff92b4c-881a-43c6-920d-6206f90b8d9b.jpg

free image upload

Edytowane przez ApplePL
Opublikowano
Widzę, że zastrzeliłem wszystkich pytaniem,......... to może prościej czy kabel z gniazda USB które to chce dołaczyć idzie do radia czy do modułu COMBOX...?
Opublikowano
Widzę, że zastrzeliłem wszystkich pytaniem,......... to może prościej czy kabel z gniazda USB które to chce dołaczyć idzie do radia czy do modułu COMBOX...?

Podepnij się do czarnego złącza + zakoduj opcje :8)

150110d1501275618-oem-navigation-upgrade-hopefully-a-how-to-guide-combox_to_usb.jpg

Opublikowano

Może czegoś nie zrozumiałem ..... Czyli wkładam gniazdo USB do podłokietnika i prowadzę kabel do bagażnika w moduł COMBOX który ma dwa gniazda czarne i niebieskie ... na fotce żeby podpiąć do blue a piszesz ze do czarnego :)

Opublikowano

Może czegoś nie zrozumiałem ..... Czyli wkładam gniazdo USB do podłokietnika i prowadzę kabel do bagażnika w moduł COMBOX który ma dwa gniazda czarne i niebieskie ... na fotce żeby podpiąć do blue a piszesz ze do czarnego :)

Do czarnego podepni :8) , pinout mają taki sam

133327d1337575696-balbs%27-cic-retrofit-w%5Ccombox-6nr-pnp-ciccomboxdiagram.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A najlepsze jest to ze kolega mógł to sam znaleźć w google po wpisaniu np. "combox where connect usb". Są dokładnie te same zdjęcia i opisy. Temat przerobiony w każdą stronę :duh: 12.09 temat miałby już ogarnięty.
Opublikowano

Podepnę się do pytania.

Zrobiłem retrofita u siebie i do golasa włożyłem CIC z comboxem na usb też, zakodowałem prawie wszystko.. bez tego USB w podlotkietniku i w schowku. Ma ktoś może „wiersz” do tego? Nigdzie nie umiałem znaleść.

Może ktoś też ma kod do navi z małym wyświetlaczem? Znalazłem tylko na duże i lekko mi przycina ekran. Będę wdzięczny

Opublikowano

Do czarnego podepni :8) , pinout mają taki sam

133327d1337575696-balbs%27-cic-retrofit-w%5Ccombox-6nr-pnp-ciccomboxdiagram.jpg

Dziekuje dobry człowieku :)

Opublikowano
W zestawie u "majfrendów" z gniazdem usb jest kabel ok. 1,5m chyba bedzie za krotki? jak Wy podłączaliscie?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Moduł podpięty do Comboxa, teraz trzeba to zakodować, czy ktoś z kolegów może mi pomóc? napisać jak to krok po kroku zrobić, lub ewentualnie na śląsku mogę podjechać do kogoś.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Sorki ze odgrzewam kotleta ale nie umiem znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czy ktoś z Was się orientuję czy wyjście USB fakra HSD w radiu professional ma taki sam schemat pinów jak w powyższym screenie z blue combox czy inne? Ze względu na slaba dostępność wiązek fakra hsd chce sobie sam taka zbudowac. Materiały już mam i jeden kabel gotowy ale zbudowałem go na bazie schematu std fakra hsd i nie działa, a teraz widzę że złącze w blue combox ma inny schemat i zastanawiam się czy czasem radio nie ma takiego samego...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przypadkiem trafiłem na ten post i myślałem że w schemacie facra USB jaki podajecie do Combox jest błąd.

Podpinałem ostatnio dwa mulf2 wg tego opisu poniżej - jedyny jaki na tamtę chwilę znalazłem.

Potwierdził się tez po pomierzeniu miernikiem.

images?q=tbn:ANd9GcSafI_BJRqZFlin1wWPly0g5Y9WvTQCpso4SWdFKi5-VHn-JWpSo8byX00UIhibk_zR4Z8&usqp=CAU

Jednak zajrzałem do google i faktycznie ten standard przewiduje dwa pinouty.

AMPIRE-HSD-lightgreen-down-angle-female-down-angle-female-0-75m-CAB-HSD-DD075_b_1.JPG

Piszę to żeby ktoś nie podpinał wg tego schematu USB do mulf2.