Skocz do zawartości

Koła zimowe - ogumienie jednolite czy mieszane?

acc007

Rekomendowane odpowiedzi

Warto zamawiać od razu koła zimowe zamawiając samochód teraz, czy lepiej zrobić to na wiosnę? Jeśli produkcja i tak trwa około pół roku, to auta zamawiane teraz będą odbierane po zimie.

Oferty jakie dostaje na koła zimowe (18”) oscylują w granicach 17-19%, zastanawiam się czy to dobra oferta, czy raczej „zimowa”, zaś „wiosenna” będzie dużo lepsza.

Lepiej czekać do wiosny oczywiście.

W lipcu miałem ceny w salonie na

Double-spoke 796M, Black Matt

Przednia 7,5Jx18

Tylna 7,5Jx18

Opony Pirelli Winter Sottozero 3 r-f*

225/45R18 95H XL

225/45R18 95H XL

Cena 8590 brutto (katalogowo 12220 zł)

Teraz te same są za 10000 zł po rabacie, zmienił się tylko miesiąc oferty na październik ;)

Jednak sam zdecydowałem się na Riale X10 z felgi-niemieckie.pl i pirelli Sottozero-3 95V z oponeo. Wyszło ok. 5600 zł już z czujnikami TPMS BMW OEM.

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Cześć, rozumiem, że przy M Double Spoke 791M (8J x 19 / 8,5J x 19), na których mam 'fabrycznie' założone Pirelli P Zero (225/40 - 255/35, run flaty) mogę założyć opony zimowe. Kojarzycie czy w grę wchodzi coś poza Continental WinterContact TS 860 S?

Ja wlozylem Continentale na 19” mieszane, tak jak piszesz. W dupie mam, ze (H) do 210…trzeba serio miec malo wyobrazni zeby jezdzic nawet z taka predkoscia po polskich drogach w zimowa aure…

• Moderatorzy
Cześć, rozumiem, że przy M Double Spoke 791M (8J x 19 / 8,5J x 19), na których mam 'fabrycznie' założone Pirelli P Zero (225/40 - 255/35, run flaty) mogę założyć opony zimowe. Kojarzycie czy w grę wchodzi coś poza Continental WinterContact TS 860 S?

Możesz, producent przewidział do ciebie ogumienie mieszane na zimę na 19" jak najbardziej.