Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,mam kilka pytan odnosnie wymiany ww przewodow .kupilem bmke e39 m55b22 (niewiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie)touring z przypalonym przewodem i dysza i chcialbym wymienic raczej cala wiazke i tu pojawia sie pytanie czy takowe przewody z sedana pasują do wersji touring gdyz z tego co sie orientuje ciezko takie dostac konkretnie z touringa .drugie pytanie dotyczy rowniez spryskiwacza lecz tego z tylu ,wgl nie dziala ,prosilbym o jakies rady ,co warto sprawdzic,to co moge chcialbym zeobic samemu
Opublikowano
pytanie dotyczy rowniez spryskiwacza lecz tego z tylu ,wgl nie dziala ,prosilbym o jakies rady ,co warto sprawdzic,to co moge chcialbym zeobic samemu

Pierwsze pytanie: nie działa = nic się nie dzieje, nie działa = buczy a nie leje?

Ja bym sprawdził zasilanie i rurki, tak na początek, oraz czy ma czym pryskać.

Opublikowano
pytanie dotyczy rowniez spryskiwacza lecz tego z tylu ,wgl nie dziala ,prosilbym o jakies rady ,co warto sprawdzic,to co moge chcialbym zeobic samemu

Pierwsze pytanie: nie działa = nic się nie dzieje, nie działa = buczy a nie leje?

Ja bym sprawdził zasilanie i rurki, tak na początek, oraz czy ma czym pryskać.

Tak nie dziala mialem na mysli nie slychac pompki ,nic nie leje ,noi ogolnie kiedy ze znajomym sprawdzalem moernikiem panel bezpiecznikow nr 2 i bodajze 4 sa od spryskiwaczy to 4 ma napiecie a nr 2 nie ma wcale ,a co dziwniejsze kiedy pociagam manetke od spryskiwaczy "do siebie" nie slychac pomki nic nie leje a gdy wciskam ten guziczek od spryskiwania ksenonu (bo chyba od tego on jest o ile sie nie myle) to urachamia on i sprysk szyby przedniej i co 3 czy 5 raz pryska na ksenon ,chcialbym to zrobic zeby bylo normalnie bo to strasznie wkurzajaca sprawa

Opublikowano
Kolego jeżeli chodzi o same przewody to nie szukalbym oryginalnych. Ja założyłem prowizorycznie wężyki od podciśnienia, bo takie miałem pod ręką i działa, wężyki igielitowe w cenie 1,5zł za mb też będą spoko.