Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Prawdopodobnie spieprzyło się automatyczne sterowanie skrzynki z biegami bo mi wpada w tryb awaryjny i trzeba ją do mechanika najlepiej dobrego a niedrogiego oddać tylko gdzie, podpowiecie?

DZIĘKI bardzo wszystkim , którzy mają pomysł

Chyba chciałbym sprzedać swoją i zamienić na nowszy model...może 7-kę?
Opublikowano

... Prezes , zanim znajdziesz mechanika do automatu to poszukaj na forum - nie dawno opisywali chłopaki taki przypadek i okazało się że winny był przekaźnik - a to mniejszy koszt :mrgreen:

poszukaj , poczytaj - pewnie zaoszczędzisz albo w najgorzszym wypadku - nie dasz się oskubać ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

dzięki misiek zaczynam zatem szukać(jak ja tego nie cierpię) ale miło by było jak byś też sam od siebie zechciał cuś napisać na ten temat:)

Autostrada Katowice-Wrocław, pozwoliłem sobie sprawdzić swojego automata i wyszło mi na zegarze równe 240km/h, a w książce podają 228km/h. Hmmm...

Opublikowano
dzięki misiek zaczynam zatem szukać(jak ja tego nie cierpię) ale miło by było jak byś też sam od siebie zechciał cuś napisać na ten temat:)

Autostrada Katowice-Wrocław, pozwoliłem sobie sprawdzić swojego automata i wyszło mi na zegarze równe 240km/h, a w książce podają 228km/h. Hmmm...

Weź GPS w łapę.

To jest "powiększacz członka".

Jedziesz licznikowe 240 na godzinę a w rzeczywistości jest to 228 - 230 ;)

Większość e34 jakie znam przekłamuje na całym zakresie prędkości o ca 10 km/h na zalecanych oponach ... I tak JEdziesz 100 ;) ... a tak naprawdę jedziesz bezpieczne 10 mniej ;)

Opublikowano

aha...:)

jednak nie masz racji a to dlatego,że na takim radarze co to on prędkość wyświetla nad jezdnią jechałem 110 i na wyświetlaczu tegoż również było 110.Tak więc mam chyba prawo przypuszczać,że jednak mam dobre wskazania na liczniku?No chyba ,że się mylę , bo mogę:)

Opublikowano
hehe, z tymi predkościami to chyba wszytskie auta mają sztucznie zawyżane prędkości, w każdym jak jade z GPSem to liniowo róznica sie zwiększa w zależności od predkości, ale jest to różnica właśnie rzedu 10 km/h przy predkości koło 120km/h.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
aha...:)

jednak nie masz racji a to dlatego,że na takim radarze co to on prędkość wyświetla nad jezdnią jechałem 110 i na wyświetlaczu tegoż również było 110.Tak więc mam chyba prawo przypuszczać,że jednak mam dobre wskazania na liczniku?No chyba ,że się mylę , bo mogę:)

Pokaż mi legalizację tego "radaru".

To zawsze zawyża prędkość po to byś zwolnił i jechał bezpieczniej ... takie tego zadanie ... rety .

Opublikowano

ale co? wchodzi w tryb awaryiny potem gasisz i odpalasz a on dalej w trybie awaryjnym czy nie? mi co jakiś czas tak robiła i pomagało ponowne odpalanie.

wkońcu i to nie pomogło, tryb awaryjny był cały czas i auto skakało a nie jechało. po całym dniu zabawy natknołem się na kostke pod schowkiem rozłączyłem ją przeczyściłem i pomogło od sierpnia zeszłego roku jest :cool2: oby nie zapeszyć. wcześniej wchodziła w tryb awaryjny bardzo często najczęściej kiedy odpalałem lub stałem w korku.

Opublikowano

piotr e 34 właśnie tak miałem , że jak zgasiłem i odpaliłem to wracała do normalnego trybu.U mnie pomogło radykalnie to,że zmieniłem olej na nowy.Teraz to mi się zdarza i owszem ale raz na 2-3 tygodnie ,a przed wymianą kilka razy dziennie.Ciekawie zagaiłeś o jakiejś kostce pod schowkiem?A o więcej info mogę prosić,może wtedy bym spał całkowicie spokojnie jak bym ją przeczyścił.

Pozdrawiam[/i]