Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , chciałbym sie dowiedzieć czy wymieniając panel klimatyzacji w bmw e91 LCI na ten sam model wymaga również kodowania czy nie ? Chcialłbym troche odswiezyc wnętrze a na panelu łószczy sie kolor . Dziekuje :)
Opublikowano
Jeżeli zdjęty z tego samego silnika to teoretycznie nie, jeżeli z innego to na 100% tak. Ale ogólnie tak czy siak nie ważne z jakiego silnika to trzeba kodować i zmienić numer vin
Opublikowano
Jak zależy Ci tylko na wyglądzie, to kup jakikolwiek i przełóż płytkę PCB ze starego panelu :D
Opublikowano

Mi się wydaje że panelu klimatyzacji nie trzeba kodować !

Robiłem u siebie retrofita nawi i musiałem też wymienić oanel - plug & play

Opublikowano
To źle Ci się wydaje bo trzeba kodować. W plikach masz takie ustawienia jak silnik 4/6/8 cylindrów, kompresor duży/mały, kompresor załączany sprzęgłem czy zaworem. Jeżeli cokolwiek będzie inaczej to klima Ci nawet nie ruszy
Opublikowano
To źle Ci się wydaje bo trzeba kodować. W plikach masz takie ustawienia jak silnik 4/6/8 cylindrów, kompresor duży/mały, kompresor załączany sprzęgłem czy zaworem. Jeżeli cokolwiek będzie inaczej to klima Ci nawet nie ruszy

Mam cały osprzęt z 325d z 2012r . Wszystko conz radiem zwiazane kodowałem, nie pomyślałem nawet o panelu klimy a śmiga.

Jak się nie mylę to 320d to 4 gary a 325d to 6 garów

• Moderatorzy
Opublikowano
Panel klimy jest kodowany do wyposażenia, jeśli się wstrzeliłeś - OK. Warto jednak zapodać pustego .man'a - przecież to tylko chwila....

spacer.png