Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Kupiłem standardowe sprężyny LASJEFROS (przednie) . Długo nie miałem czasu aby je założyć, w końcu jest trochę pochmurny dzień ale nic jade do znajomego mechanika je wymienić . W warsztacie nie było miejsca więc mówie sobie rozłożę się pod chmurką powinienem zdążyć przed deszczem.

Wziełem się do roboty rozkręciłem wszystko, wyciągam nowe z bagażnika i o K...!!! coś nie tak nowe są za długie o dwa zwoje (stare mają 5 a nowe 7 zwojów) i wtedy zaczyna też lekko padać. Reszty się domyślacie.

Kilka miesięcy temu wmieniłem amortyzatory na NK standardowe i nie było problemów przy ich zakładaniu odpowiadały starym

Mam pytanko do posiadaczy E34 525TDS Touring mających standardowe zawieszenie :

- jakie Wy macie długości sprężyn , czy sprzedawca dał d... , czy może jak w przypadku amortyzatorów są ich dwa rodzaje?

Zdrówko

Dario

Opublikowano

nie mam tak wielkiego doświadczenia, ale dwa zwoje to spro i chyba podczas wymiany amortyzatora nie musiałbym używać ściągacza, a misiałem go użyć

Dario

Opublikowano
nie mam tak wielkiego doświadczenia, ale dwa zwoje to spro i chyba podczas wymiany amortyzatora nie musiałbym używać ściągacza, a misiałem go użyć

Dario

No to masz wyjaśnienie!Nie ma możliwości założenia sprężyn bez ściągaczy,chyba że są obcięte zwoje!

Opublikowano

Panowie!

Kurde chociaż jeden co ma Turinga ze standardowum zawieszeniem z przodu i poświęci 20 sekund, na schylenie się i policzenie czy zwoje jego sprężyn można policzyć na jednej czy na dwóch rękach

Pilna sprawa

Dario

Opublikowano
Panowie!

Kurde chociaż jeden co ma Turinga ze standardowum zawieszeniem z przodu i poświęci 20 sekund, na schylenie się i policzenie czy zwoje jego sprężyn można policzyć na jednej czy na dwóch rękach

Pilna sprawa

Dario

Jedna ręka! Ja mam zawieszenie standartowe i kilka dni temu wymieniałem amorki,ale niestety ściągacze były potrzebne! i to bardzo.

Turing 525 TDS 92 rok,Nivo

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

A czy mozna wpakowac do 525 tds turing sprezyny orginalne od 520 sedan ??? czy nie beda za miekie itd???

Koledzy prosze poradzcie

Bo mam twardziela i juz powoli konczy sie moja cierpliwosc a nie chce wydawac kasy na cos co i tak moze mi sie nie przydac

BMW jest tanie dla bogatych

http://img102.imageshack.us/img102/1093/copyright6phpki9.th.jpg

Opublikowano

Własnie byłem i liczyłem, z przodu na 100% mam oryginały, i jest 7 zwojów !

jak bym nie liczył jest 7,,,,pozdrawiam,,,ale liczba zwojów z długością często nie ma związku, przecież mogą być inny usztywniające lub miękkie nie koniecznie zmieniając wysokość auta,,,pozdrawiam, u mnie na bank 7 dwa ost na górze zetknięte razem,, tak to ogólnie wygląda,,

Teraz to ja mam radość z jazdy :)
Opublikowano
e34 tds touring nivo zawias seria 7 zwojów z przodu tyłu nie sprawdzałem :wink:
jak by BÓG preferował przedni napęd to byśmy chodzili na rękach ;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
juz sobie sam odpowiedzialem na zadene przez siebie pytanie dzieki :cool2:

BMW jest tanie dla bogatych

http://img102.imageshack.us/img102/1093/copyright6phpki9.th.jpg