Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przy okazji wymiany opon na zimowe w moim 328i z USA zrobiłem zdjęcie czujników ciśnienia. Posiadają one kod 6 798 872-04, szukając takich na polskich stronach natrafiłem tylko na archiwalne aukcje na allegro. Szukając na ebay'u jest masa takowych do kupienia w USA. Chciałbym się Was zapytać czy potrzebuje kupić takie same czujniki jakie mam teraz czy mogę kupić takie jakie są sprzedawane w Europie?

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć

Mam już dosyć tego kombinowania z tymi czujnikami- kupiłem komplet z takimi numerami seryjnymi jak te stare i dalej błąd na desce po resetowaniu. Miernik u wulkanizatora nie wykrywa tych czujników ani tych starych... jest ktoś kto mógłby mi pomóc wywalić ten rdc i zostawić system który czyta tylko ABS? Opony od takiego przekładania się niszczą (ROF) i szkoda mi już pieniędzy i czasu na takie zabawy...

Mam do sprzedania 2 szt. felgi M-pakiet WZ 400 R18 9Jx18H2 IS 42
Opublikowano

Ja bym tutaj rozgraniczył dwie kwestie.

1. wadliwość samych czujników

2. wadliwość systemu.

Jeśli ci wywala błąd na desce w przypadku różnych kompletów czujników to nie koniecznie jest problem z czujnikami, może być też problem z anteną ściągającą dane z tych czujników itp.

Jeśli miernik u wulkanizatora nie znajduje tych czujników to po co je zakładałeś. Mogą mieć wyjechane baterie itp. Czujniki miernikiem powinno się sprawdzić przed założeniem na koła - tak jak piszesz szkoda ściągać i zakładać RFT.

Opublikowano
Na starym komplecie z czujnikami system działał dlatego antena musi być OK , natomiast czujnik wulkanizatora nie wykrywał tych czujników nowych tak samo dlatego założył mi te czujniki "Na pałę ". Chciałbym dezaktywować ten system i mieć święty spokój (Tak jak w E87)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jak tam załatwiłeś swój problem? Jakie czujniki kupiłeś? Z tego co widzę do F30 z USA były zakładane takie https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/6798872-modul-elektroniki-kola-rdc-433mhz ja teraz właśnie staram się rozwikłać zagadkę jakie powinny pasować do mojego. Chyba to będą takie https://allegro.pl/oferta/czujnik-cisnienia-opon-bmw-36106798872-36106890964-9591606593 ale muszę się jeszcze upewnić.

Opublikowano
Kupiłem kabel enet i będę to próbował wykodowac Bmwaicoderem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

słuchajcie a jak sprawdzic jakie mam czujniki ? mam auto z usa

czy tylko czytnikiem do TPMS? czy po antence dojde na jakiej częstotliwosci nadaje?

Opublikowano
Ja na swoich czujnikach w aucie z USA miałem 433Mhz ale ten przyrząd od wulkanizatora ich nie widział...ponoć jest inne kodowanie sygnału czy coś i muszą mieć takie same numerybOE żeby to zagrało. Póki co męczę wykodowanie tego ustrojstwa i zakodowane kontroli z ABS...
Opublikowano
wlaśnie też czytałem ze jest problem z autami z us a musze kupic zestaw na zimowe koła bo szlak trafia człowieka za kazdym razem przy zapalaniu auta kasować powiadomienie o braku czujnikow :twisted: :twisted: :mad2: :mad2:
Opublikowano
Wyłączyłem ten komunikat o uszkodzonym RDC ale RPA jeszcze nie uruchomiłem...wyłączylem też wstępne przypominanie o pasach i teraz podczas odpalania błona cisza;)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja dzisiaj wymieniłem koła, czujniki co prawda zamienniki ale zostały "sklonowane" z oryginalnych. Auto z USA, wszystko działa jak należy. Oryginalny czujnik, który miałem to 36106798872 (6 798 872-04).

Opublikowano

Hey.

Mógłbyś opisać jak to było z tym klonowanie czujników i jakie zamienniki kupiłeś? Jak wszystko zagrało to może też tak spróbuję;)