Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukałem o tym na forum ale nie znalazlem jesli zle pytanie to dajcie link prosze....Mianowicie czy wejdą z przodu głośniki 16cm w nogach?? oczywiscie wiem ze trzeba napewno wyciac dziure w plastiku ale nie jestem pewien czy wejdą w te otwory za plastikiem........
Opublikowano
Szukałem o tym na forum ale nie znalazlem jesli zle pytanie to dajcie link prosze....Mianowicie czy wejdą z przodu głośniki 16cm w nogach?? oczywiscie wiem ze trzeba napewno wyciac dziure w plastiku ale nie jestem pewien czy wejdą w te otwory za plastikiem........

w orginalen miejsce na pewno nie wejdzie, chyba ze ty kombinujesz dac je na oslone pod ktora sa orginalne 13. to moze wejda ale ja wiem czy warto ciac ta oslone i montowac w nia glosniki. jak bedziesz glosno sluchak to pewnie zrobia sie luzy na tej oslonie a tak czy inaczej przy glosnej muzyce bedzie ona drgac i trzeszczec bo to jest tylko plastik wsadzony za zatrzaski na "przykrecony" na jednej srobce no i od strony kierowcy wystajacy glosnik bedzie ci przeszkadal=pozbedziesz sie podnozka na lewa stope kolo sprzegla

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
jak na plastik chcesz to montowac to nie bedzie dobrego efektu. To musi byc cos stabilnego i twardego. Przy nizszych tonach wszytko to bedzie drzalo!! bedzie kicha i tyle. Lepiej daj jakies 13 pozadne lub pokombinuj cos z drzwiami. Tylko ze roboty bedzie duzo.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

Można wstawić w E36 16cm zamiast 13cm ale trzeba dorobić dystanse z płyty wiórowej lub mdf-u wycinając oczywiście otwory w oryginalnych maskownicach. Zeby efekt nie był gorszy niż na oryginalnych 13 nokii trzeba wyciąć oryginalną "miseczkę" za głośnikiem i starannie wygłuszyć powstałą komorę matą bitumiczną oraz mozna zastosować luźne wytłumienie w postaci maty akustycznej. Trzeba maksymalnie wykorzystać przestrzeń, gdyż głośniki tego typu wymagają objętości rzędu kilkunastu litrów (np. DLS 16 ok 11 litrów).

Operacja wymaga zdolności do majsterkowania.

Opublikowano

Standardowo masz 13cm pod nogami z przodu i wysokotonowe w drzwiach oraz 10cm w tylnej półce.

Drugi system stosowany w lepszych wersjach to mocniejsze 13cm z przodu do tego średniotonowe i wysokotonowe w drzwiach czyli zestaw trójdrożny z przodu i do tego dwudrożny zestaw w tylnej półce w postaci głośników 10cm i osobnych wysokotonowych i do tego wzmacniacz czterokanałowy w bagażniku.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam w cabrio glosniki pod nogami, w dzwiach na bokach 2 glosniki

i tylnich drzwiach tez po 2

i chcialem zapytac

jakie mam tam glosniki?

w nogach chyba 13stki

a na drzwiach? tez 13stki? a jakie sa te male? to sa gwizdki czy jakies inne?

jaka maja srednice? bo chcialbym sobie tam wstawic jakies inne lepsze

a nie chce mi sie zdejmowac tylko do sprawdzenia

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Jeśli pytasz o E36 cabrio (trochę mylące są te tylne drzwi) to z przodu masz zestaw, który opisałem wcześniej jako drugi, czyli jest to zestaw trójdrożny z 13cm pod nogami i mniejszymi głośnikami średniotonowymi i wysokotonowymi w drzwiach. Co do tylnego zestawu tego w "drzwiach" to nie jestem na 100% pewny, bo w cabrio tył jest trochę inaczej zrobiony niż w coupe, ale masz tam zestaw dwudrożny. Wszystko powinno być zasilane wzmacniaczem zabudowanym w bagażniku. W coupe w tej wersji systemu nagłośnienia znajduje się on na lewej ścianie bagażnika pod wykładziną. Głośniki wysokotonowe które masz z przodu i z tyłu niektórzy nazywają gwizdkami, bo pewnie o to ci chodziło. Można zmienić je na jakieś lepsze, ale niekoniecznie da to jakiś pozytywny efekt. Niektóre głośniki w tym zestawie mają nietypowy opór 6 omów więc ciężko ci będzie takie dobrać. Te oryginalne głośniki są dobrej jakości i można z nich jeszcze dużo wycisnąć, pod warunkiem że będą napędzane radiem o odpowiedniej klasie.
Opublikowano
w coupe tez jest do nich wzmacniacz?? Ja wlasnie posiadam takie dwa w dzwiach(gwizdek i wysokotonoy). Tego to nie wiedzialem. Widzalem jakas skrzyneczke ale nie wiedzialem ze to wzmacniacz. Musze to sprawdzic jeszcze raz...

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
Jeśli pytasz o E36 cabrio (trochę mylące są te tylne drzwi)

haha, sorry, zapomnialem ze z tylu nie ma drzwi :)

chodzi o glosniki przy tylnej kanapie

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif