Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
X3 xDrive 20d LCI

zamówionie 08-12-2021

potwierdzenie produkcji, VIN 15-12-2021

WBA15BZ000N143471

produkcja 14-01-2022

w transporcie od 17-01-2022

czekam

odbiór 21-03-2022

Ja :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: zamówiłem X3 m40d 2 grudnia, miało być szybko i priorytetowo bo M i bez ograniczeń. Wersja prawie na fula, a ostatnio dostałem info, ze nawet na kwiecień nie wskoczył.... :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Masakra, zaczynam już się nawet rozglądać za czymś co stoi w salonie tylko problem jest, że BMW od poniedziałku cofnęło wszystkie rabaty. Słownie na zero....

Mam tak samo. Taki sam, zamówiony dzień wcześniej (1.12)

I już wiem, że skoro handlowiec do 10 każdego miesiąca nie ma info o produkcji, to na pewno nie nastąpi w następnym miesiącu.

Wygląda na to, że motory szóstki wydłużają terminy.

Opublikowano
X3 xDrive 20d LCI

zamówionie 08-12-2021

potwierdzenie produkcji, VIN 15-12-2021

WBA15BZ000N143471

produkcja 14-01-2022

w transporcie od 17-01-2022

czekam

odbiór 21-03-2022

My Te dostaliśmy info ze odbiór będzie między 21 a 25, zobaczyny

Opublikowano
Bardzo szybko od zamówienia, widocznie to zależy od wyposażenia, ja już czekam ponad rok, może zamówić nową mazdę cx60 , to szybciej się doczekam? I samochód całkiem niezły ? Jak koledzy sądzą?
Opublikowano
Bardzo szybko od zamówienia, widocznie to zależy od wyposażenia, ja już czekam ponad rok, może zamówić nową mazdę cx60 , to szybciej się doczekam? I samochód całkiem niezły ? Jak koledzy sądzą?

Nam dealer przy skladniu zamówienia, mówił co jest dostępne, a co nie i tak też dobieraliśmy wyposażenia auta, aby nie było problemu z produkcją, auto zamawialiśmy końcem sierpnia, ale poszło zamówienie 2 stycznia, bo chcileimsy z datą 2022, 13 stycznia mamy wbita w win datę produkcji. Końcem stycznia już płynęło, tutaj długo to zeszło, 2 marca wpłynął statek do portu, teraz czekemny na transport do Polski, ciekawa jestem czy 21 marca bedzie..

Opublikowano
Czy mial ktos taka sytuacje, ze statek przyplynal pod Bremerhaven a nastepnie stal na morzu nie wchodzac do portu? Martiwacy jest fakt, ze wczoraj troche statkow z autami przewinelo sie przez Bremerhaven i wszystkie wchodzily od razu, a niestety moj statek ma skasowany ETA time chociaz pierwotnie mial wplynac wczoraj rano na rozladunek.
Opublikowano

dziś dostaliśmy Info, że Samochód jest w Polsce, czekam na transport do Warszawy, tak więc jakaś partia już przyjechała do PL

, Wstępnie mamy odbiór miedzy 21 a 24. :D

Opublikowano
dziś dostaliśmy Info, że Samochód jest w Polsce, czekam na transport do Warszawy, tak więc jakaś partia już przyjechała do PL

Gratulacje , tak szybko odbiór? Który salon BMW tak sprawnie działa?

Opublikowano

Inchape warszawa

Opublikowano

Inchape warszawa

Zamawiałem Na początku Grudnia w Inchcape Wawa, w tydzień wskoczył na produkcje na 3 tydzień stycznia, aktualnie płynie. Patrząc na Twoją produkcje to niedługo też powinien być :D

Opublikowano

Zamawiałem Na początku Grudnia w Inchcape Wawa, w tydzień wskoczył na produkcje na 3 tydzień stycznia, aktualnie płynie. Patrząc na Twoją produkcje to niedługo też powinien być :D

W piątek idziemy odebrać, już jest w Wawie(jutro rejestracja)i mają zrobić powłokę ceramiczną, znajomy mega polecał:) dam znać co i jak :)

Opublikowano
Po jakim czasie mieliście samochody jak już dopłynęły do Niemiec, mój w zeszłym tygodniu dopłynął. Czekam z niecierpliwością na transport do PL
Opublikowano
Czy mial ktos taka sytuacje, ze statek przyplynal pod Bremerhaven a nastepnie stal na morzu nie wchodzac do portu? Martiwacy jest fakt, ze wczoraj troche statkow z autami przewinelo sie przez Bremerhaven i wszystkie wchodzily od razu, a niestety moj statek ma skasowany ETA time chociaz pierwotnie mial wplynac wczoraj rano na rozladunek.

U mnie to samo - może wiedzą coś, czego my nie wiemy i szkoda im aut dostarczać :lol: :lol: :lol:

Opublikowano
My już po odbiorze naszej x3 z zasłony Inchape warszawa, auto sztos. Pan Noberty wszytsko nam pokazał, co jak działa, pomógł z aplikacja myBmW warto sobie o niej poczytać,. auto prezentuje się świetnie i komfort jazdy też mega, włsnie testujemy je na trasie 400 km. Pozdrów dla wszystkich. Jak wjechało do portu 2 tak 14 było już w Polsce.
Opublikowano
Hej mam zapytanie do tych co już odebrali wasze x3, wybraliśmy w naszym aucie regulacje lędźwiową przód, fotele sportowe, powiedzcie mi czy u was tez jest ta regulacja tylko w kierowcy? W opise win jest 488 i 48z, z tłumaczeni funkcji vin wychodzi, że pasażer równiez posiada taka regulacje... U nas tego nie ma...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

48Z - rezygnacja z dodatkowych funkcjonalności fotela pasażera

Czyli w praktyce brak podparcia lędźwiowego i brak regulacji szerokości dla fotela pasażera.

Opublikowano
48Z - rezygnacja z dodatkowych funkcjonalności fotela pasażera

Czyli w praktyce brak podparcia lędźwiowego i brak regulacji szerokości dla fotela pasażera.

Których foteli to dotyczy z mankietu czy tych za dopłatą z logo M?

Pozdrawiam

Maciek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W moim wypadku dotyczy sportowych M-pakietowych.

To była jedna z pierwszych restrykcji i dotyczyła większości modeli BMW…

Opublikowano

Dostałam dzisiaj info, ze samochód jest już na placu głównym w PL, czeka na transport do salonu.

Ktos mógłby powiedzieć ile łącznie potrwa przekazanie karty pojazdu od importera plus rejestracja i przygotowanie do wydania ?

Opublikowano
Z reguly jest to okolo tygodnia ale dzisiaj bedac w salonie uslyszalem ze Polska Wytwornia Papierow Wartosciowych ma problemy z produkcja kart pojazdow i auta stoja w Kleszczowie w oczekiwaniu na dokumenty z Polski.
Opublikowano (edytowane)

Ciekawe co jeszcze przeszkodzi BMW w dostarczaniu zamówionych samochodów do klientów, może zabraknie części do lawet co je rozwożą do salonów? Chyba nic mnie już nie zdziwi.

Mam nadzieję, że ten samochód po tych wszystkich przejściach , montażach zastępczych , zdobycznych podzespołów, na parkingach zamiast na taśmie montażowej, będzie działał jak nowe BMW, a nie jak stara łada wymagająca specjalnej troski i co rusz u mechanika.

Edytowane przez mmarco
Opublikowano
Dzisiaj dostalm info, ze w Kleszczowie z powodu WOJNY, CEN PALIW I BRAKU UKRAINSKICH KIEROWCOW transport do salonu moze sie opoznic do nieokreslonego blizej czasu. Dacie wiare??? Poprosilam BMW o zorganizowanie prywatnej lawety (1200 zl) to teraz jest problem zeby Kleszczow pozwolil BMW wywiezc moje auto z placu. Poprostu nie mam slow.
Opublikowano
Dzisiaj dostalm info, ze w Kleszczowie z powodu WOJNY, CEN PALIW I BRAKU UKRAINSKICH KIEROWCOW transport do salonu moze sie opoznic do nieokreslonego blizej czasu. Dacie wiare??? Poprosilam BMW o zorganizowanie prywatnej lawety (1200 zl) to teraz jest problem zeby Kleszczow pozwolil BMW wywiezc moje auto z placu. Poprostu nie mam slow.

Dziwna sprawa bo kilka dni temu kilku forumowiczow odbieralo auta normalnie z Kleszczowa. Tutaj to moze kwestia samego dealera i np nie uzbierania pelnej lawety do niego? Ciezko powiedziec. Daj znac czy udalo sie to jakos zalatwic bo moze sie okazac ze za kilka tygodni ktos bedzie w takiej samej sytuacji.