Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ze swoim bmw e60 535d z 2007 roku. Kupiłem go na wakacjach i wszystko ładnie było przyszły mrozy i zaczął ciężko palić lub wcale. I się zaczęło:

- kupiłem akumulator nowy,

- wymiana świec wszystkie 6 szt,

aż na końcu mechanik stwierdził że to sterownik podgrzewania świec. Kupił oczywiście nowy BERU auto pochodził 4 dni bardzo ładnie palił i dalej to samo. Mechanik mówi że dalej padł sterowni. Oczywiście zamówił kolejny, 5 dni auto paliło ładnie. Postało KILKA DNI nieodpalane w nocy -5 stopni i dalej lipa.

3 podejście - kupił używany i po 5 dniach dalej zaczął ciężko palić - dalej padł. Mamy marzec auto jak zimne to pali byle jak bo sterownik uszkodzony a on biedny podpina cały czas komputer i mówi że dalej sterownik.

Pomóżcie co to może być bo chciałby wreszcie nacieszyć się autem a nie stresować czy odpali rano czy nie.

Dziękuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie, na 99% to jest przyczyną, koszt to trochę ponad 100,- i po sprawie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wątpie w to ale bo jak by był zwalony przewód czy wtyczka to auto by nie działało przez kilka dni po założeniu nowego sterownika. A tak jak w opisie działa jak ciepły a jak zimny to lipa. ale dzieki za podpowiedz. Sprawdzę. Coś ludzie też piszą ze to wina termostatu może być ? nie wiem
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Niestety. Padł termostat i dlatego cały czas świece grzał sterownik który w końcu padał. I to jest główna przyczyna.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Niestety. Padł termostat i dlatego cały czas świece grzał sterownik który w ko :cool2: ńcu padał. I to jest główna przyczyna.
Cześć. Być może jest to przyczyną. Ale najczęściej moduł pada jak kapie na niego olej z kolektora.
Opublikowano

Bywają też partie lipnych sterowników. Kolega zmieniał w swojej 3 pod rząd i padały po dniu. W końcu pierwszy który padł został rozebrany polutowane nowe przewody i działa do dzisiaj kilka lat. Coś takiego

5f452b9e42bb9fd3a559de5cc090