Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Auto wg vinu i w książeczce ma 0704 M sportfahrwerk.

Pękła sprężyna z tyłu i musze wymienić czy mogę wrzucić standardowe sprężyny czy muszę koniecznie szukać tych od m tech?

Z tyłu cały set wyglada na ori na amortyzatorach sachs i obok logo bmw amortyzatory są jeszcze ok wiec chce wymienic tylko sprężynki.

Opublikowano
Możesz śmiało zakładać seryjne, bo obecnie mam też tak zrobione na tylnej osi :wink:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedź kolego.

Sa jakieś różnice na zwykłych sprężynach?

Opublikowano
Ogólnie jest taka tabela doboru sprężyn, w której zaznacza się każde możliwe wyposażenie i wybiera te co z vinu wychodzi, bo liczą się tam każde gramy, ale 80% oryginalnych sprężyn nie ma odpowiednika w zamiennikach.
Opublikowano

Oprócz tego zawieszenia m oraz klimatronika El szyb tył przód nic nic nie ma totalna bieda edition.

Ponawiam pytanie czy ktoś zaobserwował jakieś różnice po zmianie sprężyn z m na te zwykle?

Opublikowano
Chyba jedyna różnica to taka,że seryjne są nieco wyższe,więc możesz mieć tzw. japę między kołem a nadkolem/błotnikiem
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Sprezyna sportowa ma inna charakterystyke pracy poniewaz amortyzator sportowy tez ma inna od standardowego. Sprawdz po numerze amortyzatora czy masz wlozony orginalny M i jezeli tak kup sportowa sprezyne najlepiej pare. Jak mas sportowy amor i dasz zwykla sprezyne to raz ze auto bedzie wyzsze a dwa ze bedzie inaczej pracowal tyl i przod wiec w ekstrmalnych warunkach bedzie rzucac tylem. Nie mowic juz o tym ze wykonczysz szybciej amortyator jezeli jest sportowy.
Opublikowano

Przód już ktoś zmienił i są amortyzatory standardowe TRW.

Jeszcze pytanie jak padną te amortyzatory mogę wrzucić zwykle będą pasować czy tylko m?

A co do tego że auto pójdzie wyżej dla mnie to plus :)

Opublikowano
Sprawdz po numerze czy sa standard czy M bo ze Trv to nie ma znaczenia. Ogolnie zasada jest taka ze nie zaklada sie sprezyn standard to amorow M. Zawieszenie nie pracuje wtedy jak nalezy. Oczywiscie jak jedziesz prosto i 60km/h to jest ok ale jak takm jak sie na ogol jezdzi BMW :D to juz nie.
Opublikowano
Zawieszenie nie pracuje wtedy jak nalezy. Oczywiscie jak jedziesz prosto i 60km/h to jest ok ale jak takm jak sie na ogol jezdzi BMW :D to juz nie.

Bzdury gadasz i tyle delikatnie mówiąc, mam u Siebie taką kombinację na tyle, wcześniej na przodzie też był "mix" zrobiony i uwierz mi,że testowałem to dłuższy czas :mrgreen: w różnych warunkach od zwykłej jazdy miastowo/emeryckiej po dobre zapierdal..ie na niemieckich i belgijskich autostradach. Nigdy nie było problemów z prowadzeniem,bujaniem czy jakimś nietypowym zachowaniem na drodze a często zabierałem ze sobą pasażerów i bagaże. Więc moja rada :wink: : bez dramatów panowie

Opublikowano
Zawieszenie nie pracuje wtedy jak nalezy. Oczywiscie jak jedziesz prosto i 60km/h to jest ok ale jak takm jak sie na ogol jezdzi BMW :D to juz nie.

Bzdury gadasz i tyle delikatnie mówiąc, mam u Siebie taką kombinację na tyle, wcześniej na przodzie też był "mix" zrobiony i uwierz mi,że testowałem to dłuższy czas :mrgreen: w różnych warunkach od zwykłej jazdy miastowo/emeryckiej po dobre zapierdal..ie na niemieckich i belgijskich autostradach. Nigdy nie było problemów z prowadzeniem,bujaniem czy jakimś nietypowym zachowaniem na drodze a często zabierałem ze sobą pasażerów i bagaże. Więc moja rada :wink: : bez dramatów panowie

Skoro bzdury to sie zamykam po ty poscie.. Moze jezdzij sobie tak sam ale nie doradzaj nikomu bo jak cos, zdrowia, zycia albo przynajmniej pieniedzy za uszkodzone auto po dzwonie nikomu nie zwrocisz. 60km/h i prosta droga to taki skrot myslowy. Wiadomo ze Bmw jezdzi dobrze nawet jak cos jest nie tak z zawieszeniem ale przez takie dorady jak Twoje powstaja druciarstwa na polskich drogach. Nie mam nic przeciwko Tobie osobiscie i nie chce sie klocic ale tez nie moge zostawic Twojego postu bez komentarza bo chlopak zadal pytanie i trzeba mu dobrze doradzic a nie na zasadzie "zakladaj bo ja tak mam i hula". Zrobi sam jak bedzie uwazal.

Opublikowano
Skoro bzdury to sie zamykam po ty poscie.. Moze jezdzij sobie tak sam ale nie doradzaj nikomu bo jak cos, zdrowia, zycia albo przynajmniej pieniedzy za uszkodzone auto po dzwonie nikomu nie zwrocisz. 60km/h i prosta droga to taki skrot myslowy. Wiadomo ze Bmw jezdzi dobrze nawet jak cos jest nie tak z zawieszeniem ale przez takie dorady jak Twoje powstaja druciarstwa na polskich drogach. Nie mam nic przeciwko Tobie osobiscie i nie chce sie klocic ale tez nie moge zostawic Twojego postu bez komentarza bo chlopak zadal pytanie i trzeba mu dobrze doradzic a nie na zasadzie "zakladaj bo ja tak mam i hula". Zrobi sam jak bedzie uwazal.

Ależ pisz do woli co Ci tam leży na wątrobie od tego jest forum :mrgreen: Druciarstwo to jest wtedy jak ktoś przetacza tarcze hamulcowe,kupuje używane klocki itp. według mnie,dla innych będzie to montaż seryjnej sprężyny,zamiast m-technikowej ot cała rozkmina. Mam nadzieję,że autor posta przemyśli sprawę na spokojnie i podejmie słuszną decyzję,jeśli nie chce być potencjalnym zabójcą z bombą na kołach :wink: pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Panowie spokojnie...

Po 1 i najważniejsze mówimy o 520i..... To nie 4.4 v8 to typowe Daily tyle że piekielnie wygodne.

Nikt tym nie zapierdala zwykła jazda ot co.

Zamówiłem standardowe sprężyny i zobaczymy jak to będzie dzięki wielkie za pomoc.