Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpowiedz jest wyzej, a jeszcze pare dni temu mowili ze za 550 dwa, a teraz 999 za ostatni, skoro w katalogach jest to musza je robic. Nie rozumiem, moze to faktycznie trzeba wytłumaczyć - Polska, no coments

Dzwoniłem do producenta w ostrowie i tam maja i nie problemu za 320zł +22% dwa, a ostatni 250 +22%. No a oczywiscie autowak twierdzi ze nie produkują.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Podobno w Polsce robia do e34 M50B20. Do 2,5 nie udalo sie znaleźć - kolega pracuje w sklepie z czesciami, nie znalazl w katalogach to zaczal wydzwaniac po hurtowaniach. Nie mieli.

Wczoraj odebrałem autko. Facet sam robi tłumiki. Byc moze jest dobry, bo ma sporo kientow, ale zrobił terminowo. Wydech bardzo podobny do oryginału, nawet przetłoczenia porobił. Dał 18 miesiedcy gwarancji. Za nowe uszczelki i uchwyty, ktorych nie bylo nie wziął dodatkowych pieniedzy. Autko pracuje cichutko. Przy dodawaniu gazu wydaje cichy ale ostry, agresywny dźwiek. Nie podoba mi sie.

No i porozmawialem sobie z innym fanem marki :D. Pryjechal na wymiane wydechu w e34 520. To miłe ze jak spotyka sie 2 Beemiarzy to zawsze znajdzie sie temat do rozmowy.

• Członkowie klubu
Opublikowano
no i gdzie ja moge kupic jakies podrobki do 520 24V????????

Jeśli nie zależy Ci żeby tłumik był markowy to podjedź to jakiegoś zwykłego tłumikarza i niech Ci dorobi tłumik.

Cztery lata tamu w E34 520i 24V dorobiałem w ten sposób tłumik. Za ostatnią część zapłaciłem 200 zł z montażem i dostałem 1.5 roku gwarancji. Pewnie był nieco głośniejszy niż oryginał i po tym półtora roku (wtedy sprzedawałem samochód) widać było że wytrzyma jeszcze max. 1 rok. Ale kosztował jakieś 6-7 razy mniej niż oryginał... :D

Myślę, że ceny nie zmieniły się jakoś drastycznie. Ostatnio moja znajoma dorabiała w ten sposób tłumik do Volvo i zapłaciła też coś koło 200 zł.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano

objechałem juz chyba całe GLiwice i wszedzie wyciagaja katalogi i mowia no najtanier to bedzie 400 zl za ostatni tłumik, za 390 brutto mozna w ostrowie kupic dwa, ale pewnie jak przejdzie przez autowak to juz cena do 500 podskoczy no i załozęnie. U mnie na Śląsku nie ma chyba fachowców którzy bawia sie w dorabianie tłumików. Dalej szukam, moze znajde.

Pozdrawiam

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Barto - pytaj na szrotach, w sklepach i warsztatach. Moze ktos poda ci namiary na warsztat.

W e21 mam polski tłumik. Po 3 latach wyglada jak nowy. kosztowal ze 120zł.

• Członkowie klubu
Opublikowano

W Czersku koło Bydgoszczy gość zakłada ASMET. Kupuje bezpośrednio od producenta bo ma niedaleko. Dzwoniłem też do producenta ale oni nie sprzedają na sztuki. Polecili mi tego gościa z Czerska - dzwoniłem. Tłumik z montażem - 370pln. Producent daje 2 lata gwarancji.

Ma ktoś tego ASMET 'a u siebie założonego do benzyniaka? Cichy jest, jak to wogóle chodzi ?

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

• 9 lat później...