Skocz do zawartości

Instrukcja jak wykasować samodzielnie oilservice i inspekcję

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Inspekcja to przegląd, ale nie wiem czy samą inspekcję uda Ci się usunąć "domowym sposobem". Sam olej chyba skasujesz a samą inspekcję ciężej.

Na kompie pewnie się da...

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Ale żeby samą inspekcje usunąć musisz na początku zaświecić cegiełki a potem dopiero się inspekcja kasuje a nie odwrotnie dlatego mówię że ciężko samą inspekcję.
Opublikowano
1.szukamy gniazda w moim przypadku przy akumulatorze (pisze bo ktos kiedy dlubal przy gniezdzie w okolicach bezpiecznikow)

2.wlaczamy zaplon na 2 nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go naipier wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

zebys nie musial. opis z tego forum i powiem ze dziala bo sam tak kasowalem :)

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
1.szukamy gniazda w moim przypadku przy akumulatorze (pisze bo ktos kiedy dlubal przy gniezdzie w okolicach bezpiecznikow)

2.wlaczamy zaplon na 2 nie uruchamiamy auta ,jak ktos ma imobilaiser to go naipier wylaczyc.

3.zamykamy drzwi od auta (nie na klucz)

4.bierzemy dziurki 7-19 laczymy razem na 13 sekund,po 13 sekundach laczymy raz jeszcze na 13 sekund.

po tych 2 trzynastu sekundach wyjmujaemy kable i idziemy do auta i widzimy wykasowano inspekcje i olej....

zebys nie musial. opis z tego forum i powiem ze dziala bo sam tak kasowalem :)

Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post :D Skasowanie wszystkiego na raz jest proste jak budowa cepa, autor pyta o skasowanie SAMEJ inspekcji :D

Opublikowano
faktycznie :D niech skasuje calosc bedzie miec swiety spokoj :norty:

Zależy jak kto woli, jeden wymienia olej co np. 10, 15 tysięcy a inny według cegiełek :P

Opublikowano

U mnie za pomocą zworki nic się nie kasuje,

inspekcje skasowałem za pomocą przycisku na zegarach

ale olejowej nie dam rady, wiem ze jest jakiś sposób na nią tez za pomocą tego przycisku

może ktoś z was zna taki sposób i działa

• 4 lata później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
BMW e39 Witam mam problem wyświetlił mi się pomarańczowy kwadrat z zegarkiem w środku chyba chodzi o usunięcie inspekcji jak to zrobić bez podłączania pod komputer? Próbowałem za pomocą przycisku przy zegarach ale włączają się tylko jakieś testy czy da rade jakoś to usunąć?
Opublikowano

W E36 zegarek mówi o wymianie płynu hamulcowego, weź instrukcję obslugi i sie zapoznaj z samochodem.

A czy da sie w E39 samemu inspekcje skasować poszukaj na forum.