Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze raz, cześć wszystkim maniakom motoryzacji :)

Dawno temu bo w 1999r miałem przyjemność jeździć E36 z silnikiem 2.5 kolegi z pracy. Nazywaliśmy ją szlifierką !

W tym samym czasie, byłem osobistym kierowcą mojego pracodawcy :mrgreen: Wtedy zasiadałem za kierownicą E34 M5 :duh:

Czizas! To dopiero była jazda. Był to i jest do dzisiaj najlepszy pod względem prowadzenia samochód jakim jeździłem.

I tak po tych bez mała 20 latach, za sprawą kolegi forumowego "madseason" pod domem zaparkowałem moje BMW.

Powiem jeszcze tylko, że wysiadłem z Toyota Tundra 4.7 V8 z 2000roku.

Zmiana jest dość znacząca ;)

To tyle tytułem wstępu.

Pozdrawiam i do usłyszenia.

Przemek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To galeria a nie miejsce powitań, więc zdjęcia są mocno wskazane.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Maniek przecież zdjęć jest multum w poprzednim temacie . Przemas76 , witam i bezawaryjnej eksploatacji życzę.

eSKa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niewiele to zmienia, dodał też wpis tam i na tym można zakończyć, ten temat jest w takim razie niepotrzebny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Na dobry początek porządki.

Jak na swoje lata, auto pod względem blacharsko - lakierniczym oraz wnętrze oceniam na stan dobry+

Elektryka działa, wszystko ładnie świeci, pomijając lekką pixelozę na radioodbiorniku.

Silnik i skrzynia działają jak powinny. Hamulce również.

Lada dzień wizyta w warsztacie. Zobaczymy jak to wygląda od spodu.

Oczywiście na dzień dobry wymiana oleju + filtry i świece.

390693bd6ce9b07122aee94e80f96e0e_orig.jpg

57b7f4b696844c80b93168db208239aa_orig.jpg

35afd32d87a0d4df96cc0d33d96d0721_orig.jpg

139851364f16ef9b1a41cbb968654bca_orig.jpg

Edytowane przez Przemas76
  • Moderatorzy
Opublikowano

No i jest moja była, już widać, że odkurzona i umyta :mrgreen:

Polecam założyć konto na pokazywarka.pl wtedy można linki do fotek bezpśrednio wklejać i będą foty widoczne na forum, bez przekierowania.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przemas76,

masz wysoko postawioną poprzeczkę w temacie troski o auto.

Ale po pierwszych krokach widać, że dasz radę.

Powodzenia w zabawie użytkowania e39.

pzdr

yaz

Opublikowano

Haha, dzięki yaz, za każdym razem jak kupuje samochód, to jest na zasadzie: "do końca jego albo moich dni" :mrgreen:

Po przejechaniu pierwszych 500 km, zaczynamy się lubić.

Moja żonka już nadała mu imię : "Jagoda" :)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
I tak właśnie upłynął rok od zakupu. Opadły emocje które często towarzyszą przed i po kupnie. Z początkiem wiosny wymieniłem olej w silniku (Motul 8100 x-clean+ 5w30) filtry, świece (NGK Laser Platinium) oraz zamontowałem kompletem nowych opon (Hankook Kinergy 4S).Uważam, że najwięcej można zauważyć własnoręcznie myjąc i sprzątając nasze auto. W najbliższym czasie do zrobienia będzie ramka szyby tylnej, lusterko prawe - odpadnięty częściowo lakier " fortepianowy", porządna polerka lakieru. Na liczniku pojawiło się 301 000 km. Spalanie średnio 10 na setkę. Na całe szczęście mechanicznie nic mu nie dolega. Tfu, tfu, odpukać :D . Cieszę się że nie kupiłem sedana, kombi to jednak jest wygoda. Wakacje z rowerami w bagażniku, spanie w bagażniku, szafki, szafeczki - do bagaznika. No i ten banan na twarzy jak tylko trzeba gdzieś jechać. :lol: Odpycha się to całkiem sprawnie i słucha się kierownicy zarąbiście ! Podsumowując: pierwszy rok eksploatacji przebiegł wzorowo.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Trzyma się, więc Meyle HD nadal dają radę i cieszę się, że w dobych rękach skończyła :)

Ramka była już robiona za mojej kadencji, wtedy też mieli lusterko poprawić - zapomnieli :mad2:

Życzę kolejnych bezproblemowych kiloetrów! I nie da się ukryć trochę tęsknię za beznyną, po przesiadce na śmierdziela.