Skocz do zawartości

COMFORTMEDIA.PL - ANDROID W TWOIM BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Coś słabo z pomocą 

Ad.1 może spróbuj zaznaczyc w factory setting, przy Pojazd- pierwsza pozycje -bez oemowego wyświetlacza - może wtedy nie będzie wyświetlało przy wstecznym kamery czy pdc bo jak rozumiem w takich autach oryginalnie nie wyświetla tego skoro nie ma gdzie 

Ad.2 generalnie w tych urządzeniach można podłączyć niefabryczna kamerę, ale czy ta która podałeś zadziała to tylko sam stwierdzisz 

IMG_5949.jpeg

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Wyświetleń 8,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Android Head Units Android 11 / 12 /13 HU discussion Tu znajdziesz wszytsko

• Witam. Po otrzymaniu informacji przez email zamawiam radio do BMW G31 530xd 2018.05. Pozdrawiam 

• COMFORTMEDIA.PL
    COMFORTMEDIA.PL

Cześć Odpowiadając na Twoje pytania - Yanosik może mieć ikonę pływająca jak w poprzednich wersjach - poniżej jak włączyć tą funkcje Ustawienia>> Zainstalowane >> Yanosik &gt

Opublikowane grafiki

Opublikowano

To pierwsze ustawienie jest do czego innego i nie pomaga. Ono dotyczy oryginalengo menu BMW. Ja oryginalnie mam mały wyświetlacz z nawigacją, więc nie mogę zaznaczyć tej opicji bo by mi się oryginalne menu nie wyświetlało.

Doszedł jeszcze jeden kwiatek. Nie działa idrive. Po połączeniu idiva bezpośednio z monitorem działa tylko podświetlanie klawiszy w idrivie. Żaden klawisz nie reaguje na wciśnięcie, nic się nie dzieje po wciśnięciu czegokolwiek. Sprzedawca dosłał mi drugi egzemplarz ale efekt jest ten sam.

Czy za działanie idriva odpowiada któreś ustawienie w menu? Jeli tak to co powinienem sprawdzić? Bo inaczej podłączyć tego się nie da. Można idriva podłączyć po oryginalną wiązkę i nią dolpiero do moinitora ale wtedy tym bardziej nie zadziała.

Edytowane przez mlesniew

Opublikowano

Zmiana pokrętła A-B nie pomogła. Ale Chińczyk w innym filmie pokazał jak wyłączyć przełączanie przy wstecznym na kamerę cofania, której nie mam 😉. Trzeba pokombinować z wyborem skrzyni biegów i już bzdur nie pokazuje. Natomiast problem z idrive ciągle aktualny...

Opublikowano

Taka ciekawostka. 

Czy mam rozumieć, że albo oryginalny ekran BMW albo idrive? No to są jakieś jaja. 

IMG_20240926_120148.jpg

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Ale to chyba w przypadku gdybys nie miał oryginalnego pokrętła idrive to wtedy możesz dołożyć chiński, jeśli masz to powinno dzialac! Masz dużo dziwnych problemów, może jednak coś z podłączeniem?? Ja po pierwszym podłączeniu miałem przypadek ze wywaliło no signal, wyjąłem i jeszcze raz poukładałem kable, zwłaszcza światłowód żeby nie był za mocno załamany i od tamtej pory jest cacy

Opublikowano

Nie mam oryginalnego idriva ale miałem oryginalny ekran z nawigacją.

Tego się nie da inaczej podłączyć, wtyczki inaczej nie pasują.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam u siebie zamontowane państwa radio w BMW e65, ogólnie wszystko fajnie działa tylko doskwierają mi dwie rzeczy, podczas cofania nie pokazują się czujniki parkowania i nie działa sterownie z idrive. Czy mają państwo pomysł co może być nie tak? Czujniki działają na oryginalnym wyświetlaczu tak jak i idrive a chciałem dołoży kamerę cofania no ale z racji że nie pokazuje czujników to nie będzie pokazywać obrazu.

Opublikowano

Autor wątku chyba porzucił już ten temat... 

Opublikowano

Witam, jaki byłby koszt montażu do f30 wraz z kamerą cofania ? Robi to ktoś w Poznaniu ?

Opublikowano

Support comfortmedia niestety jest słaby. Chciałem zaktualizować swoją jednostkę bo mam androida 11 usłyszałem że się nie oplaca bojednostka najlepiej chodzi właśnie na 11. Jak dla mnie słabo.... O reszcie nie wspomnę. Spotify gra słabo jakieś trzaski, WiFi nie chce łapać automatycznie połączenia z udostępniony przez telefon neta, trzeba za. Każdym razem ręcznie wł WiFi i parę innych kwiatków by się znalazło 🫣🤦

Opublikowano

Panowie z tego co widziałem to obraz z orginału podłącza się kablem lvds bynajmniej w e83 nie wiem jak w innych wiec IDrive nie ma tu nic do rzeczy 

fuer-bmw-x3-e83-i-drive-1025-touchscreen-android-gps-navigation-carplay~10.jpg

B283-B283D-Back-view__07903.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Partnerzy klubu

Jezu , ile informacji 🙂 , zabrakło ostatnio czasu na forum, ale już jesteśmy.

Już odpowiadam,

- Jeżeli chodzi o x3 E83, 3ke e90 oraz x1 e84 bez fabrycznego ekranu to nie bedzie wizualizacji czujnikow, wszystkie inne auto mają wizualizacje czujników.

- Co do podłączenia kamery viofo, to potrzeba wiecej informacji.

- Wizualizacje kamery cofania da się wyłączyć

- Problem z idrive w e83 jest nam nie znany, ale urządzenie wymienimy na wszelki wypadek w tym tygodniu.

-----------------------------------

Koledze z modelu E65 wyslalismy rozwiazanie na maila jakis czas temu - proszę sprawdzić- trzeba przepiąć kostke zgodnie ze zdjęciem. Wizualizacja czujnikow w tym modelu to kwestia ustawień i wlaczenia opcji PDC - najlepiej prosze dzwonic.

---------------------------------------

Koledze od softu w android 11, polecam zostanie z softem w wersji 11 - android 13 jako system,  ma wiecej ograniczen  w porownaniu do android 11,  jezeli natomiast cos chodzi niewlasciwie to oczywiscie mozemy wyslac aktualizacje zarowno systemu android 11 , jak i update do android 13 - jest on zreszta opisany dokladnie kilka stron przed - na forum

----------------------------------

Wszystkim użytkownikom dziękujemy zarówno za dobre i złe słowa- to zawsze motywuje.

Myślę, że wygospodarujemy więcej czasu na forum w najbliższym czasie.

Główny kontakt z nami to nadal telefon i email- ta forma komunikacji nie ma opóźnienia

Infolinia 884883037

Mail: [email protected]

Edytowane przez COMFORTMEDIA.PL

Opublikowano
5 godzin temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Jezu , ile informacji 🙂---------------------------

Koledze od softu w android 11, polecam zostanie z softem w wersji 11 - android 13 jako system,  ma wiecej ograniczen  w porownaniu do android 11,  jezeli natomiast cos chodzi niewlasciwie to oczywiscie mozemy wyslac aktualizacje zarowno systemu android 11 , jak i update do android 13 - jest on zreszta opisany dokladnie kilka stron przed - na forum

--------------------

To ja bardzo proszę w pierwszej kolejności aktualizacje Android 11 jak to nie pomoże to zastanowię się jednak nad przejściem na android 13....

Opublikowano
W dniu 15.10.2024 o 15:48, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

...

- Wizualizacje kamery cofania da się wyłączyć

- Problem z idrive w e83 jest nam nie znany, ale urządzenie wymienimy na wszelki wypadek w tym tygodniu.

...

Jak wyłączyć wizualizację kamery cofania?

Mój opisywany problem z iDrivem raczej chyba nie jest spowodowany tym, że to w E83. IDrive łączy się bezpośrednio z urządzeniem (a właściwie nie łączy). Sądze raczej, że to coś w samym urządzeniu nie trybi, skoro drugi iDrive też nie działa. Działa tylko podświetlanie klawiszy gdy światła są włączone.

Z niecierpliwością czekam na drugie (sprawne) urządzenie i zarzegnanie problemu.

Edytowane przez mlesniew

Opublikowano
  • Autor
  • Partnerzy klubu

@tutrus

Wyslij prosze zdjecie wersji softu jaką obecnie posiadasz - na forum / na maila / bądź na tel.

Wyslemy nowszy soft na Twój adres mailowy - prosze rownież go załącz.

@mlesniew

Sposób podłączenia idrive zmieniał się na przestrzeni lat ze 4 razy, ale nigdy nie było z tym problemu.

Wysyłamy Ci dzisiaj nowe urządzenie, będzie na jutro.

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

A jak wyłączyć wizualizację kamery cofania?

Opublikowano

@COMFORTMEDIA.PL
Cześć, przymierzam się do zakupy f30 i z tego co udało mi się ustalić to w najnowszych modelach jest tylko Apple Car play, a w starszych możliwość zakodowania go. Niestety z tego co wyczytałem nie ma możliwość samego zakodowania android auto nawet w najnowszych jednostkach ID w F30. Stąd pytanie do was jaką wersję najlepiej wybrać tak aby móc zainstalować android auto i jaki zestaw potrzebny byłby do instalacji. Głównie chodzi mi o to by można było podłączyć telefon z androidem, chyba że wygląda to jakoś inaczej.

Edytowane przez Spalona E60
Chęć dodania zdania

Opublikowano

Chłopaki z @COMFORTMEDIA.PL uwinęli się z montażem w 3 godzinki. Montaż był w punkcie Radio Car Warszawa. Polecam!

Opublikowano
  • Autor
  • Partnerzy klubu

Dzień Dobry,

@mlesniew

W tej wersji urządzenia nie można wyłączyc kamery cofania, musialem to skonsultowac z naszym działem montażu, także idąc Twoim tropem, można pomyśleć o kamerze cofania.

@Spalona E60

Do każdej F30 można podłączyć moduł android auto i  tego też dużo robimy - koszt modułu to 1999zł, rabat dla forum 150zł

@coor

Dziękujemy za wizytę

Chciałbym tylko dodać, że mamy w ofercie również moduły carplay/ android auto których również dużo montujemy.

Wszystkie auta z seri E i F są kompatybilne, oraz 90% wersji G.

Koszt modułu to 1999zł - 150zł rabatu dla forum, montaż jest na terenie całego kraju.

Pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano
4 godziny temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Dzień Dobry,

@mlesniew

Do tej wersji urządzenia nie można wyłączyc kamery cofania, musialem to skonsultowac z naszym działem montażu, także idąc Twoim tropem, można pomyśleć o kamerze cofania. 

No i namówił 😉, będzie kamera. 

Opublikowano
19 godzin temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Do każdej F30 można podłączyć moduł android auto i  tego też dużo robimy - koszt modułu to 1999zł, rabat dla forum 150zł

Czy to znaczy że wtedy do dołożenia jest sam moduł a ekran zostaje ten sam, czy ekran też trzeba wymienić jeśli jest mały a android obsługuje tylko dużą navi? 

Opublikowano

Witam, w nawiązaniu do rozmowy telefonicznej zamawiam nawigację na Android 13 do BMW x1 f48 (ekran 10.25) . Montaż w Warszawie ( Ursus)

Pozdrawiam,

Tomek

Opublikowano
  • Autor
  • Partnerzy klubu
W dniu 22.10.2024 o 11:21, Spalona E60 napisał(a):

Czy to znaczy że wtedy do dołożenia jest sam moduł a ekran zostaje ten sam, czy ekran też trzeba wymienić jeśli jest mały a android obsługuje tylko dużą navi? 

Jak chcesz tylko android auto to ekran zostaje, zobacz link ponizej

Jak chcesz duzy ekran z systemem android to link ponizej

@tkucera77

Dziękujemy za wizytę 👍

Opublikowano
9 godzin temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Jak chcesz duzy ekran z systemem android to link ponizej

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Jak z jakością dźwięku? Wiadomo że w bmw mini jack niestety jest średniej jakości i nie raz przez adaptery bluetooth/fale radiowe jest lepsza jakoś dźwięku. Czy dodając samego android auto, jakość dźwięku jest pogorszona? Czy wybierając system z dotykowym ekranem jakoś będzie lepsza, czy też jest dźwięk przez jacka?