Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprawa jest tego typu nie mam juz sily na te hamulc powymieniane przewody elastyczne przod tył przeowdy sztywne nowe tarcze z przodu odpowietrzanie z 3 albo 4 razy i nadal mi trzyma zacisk w prawym przednim kole :( . Co tu moze byc nie tak bo mi juz sie pomysly skonczyly :| Do tego pedal jest jakis taki miekki jakby bylo zapowietrzone nie czuc od razu teho hamowania tylko najpierw wpadnie jak w maslo kawalek a potem hamuje. Jest jakas specjalna procedura odpowietrzania tego dziadostwa z dsc :x ? Prosze o pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zapieczony tłoczek. Wymieniłeś wszystko a główna przyczyna została

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodatkowo zobacz czy prowadnice nie są zapieczone.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jak tyle wymieniałeś to trza było odrazu zaciski na stół i wszystko sprawdzić , tak jak koledzy piszą tłoczki ,prowadnice przesmarować . Miałem podobną sytuację ,tylko że chodziło o to że klocek nie brał całą płaszczyzną .1cm od dołu klocka nie brało ,przesmarowałem prowadnice i teraz bierze całą płaszczyzną . A i tak musiałeś odpowietrzać .
Opublikowano
wczoraj wyjąłem tłoczek z tego zacisku i niby na pierwszy rzut oka wszystko okej wygladał jak nowy ale byl w jednym miejscu jakby przytarty wiec zalozylem nowy tloczek nowa uszczelke itp caly zestaw naprawczy no i na ta chwile smiga jak nalezy.