Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. M pakiet to nie tylko zderzaki ale również obniżone zawieszenie. Jeśli masz wersję Sport - to nie ma problemu bo ona też jest niższa ale jak zwykłą to bez obniżenia będzie widać, że to dokładka.
Opublikowano
Witam. M pakiet to nie tylko zderzaki ale również obniżone zawieszenie. Jeśli masz wersję Sport - to nie ma problemu bo ona też jest niższa ale jak zwykłą to bez obniżenia będzie widać, że to dokładka.

Mechanicznie mam wszystko w M pakiet łącznie z kierownicą, siedzeniemi i szperą.

Brakuje tylko pakietu optycznego.

Ale chyba odpuszczę.

Eksplorowałem temat i wydaje się to bardziej skomplikowane niż myślałem...

Opublikowano

Nie wiem jak w w F3... , ale w e9... to bardzo prosty zabieg. Wydaje mi się, że tu będzie podobnie. Zresztą na tym forum nie jedna osoba już zmieniała zderzaki na te mpakietowe, poszukaj w galeriach aut.

Tylko ja na Twoim miejscu jak bym wymieniał to ma ori używane zderzaki.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie ma w tym nic skomplikowanego ale oprócz zderzaków i progów trzeba trochę mniejszych plastików.

Wszystko do ogarnięcia. No i jak ma być prawdziwy mpak to jeszcze listwy pasuje wymienić na high gloss.

Opublikowano
Nie ma w tym nic skomplikowanego ale oprócz zderzaków i progów trzeba trochę mniejszych plastików.

Wszystko do ogarnięcia. No i jak ma być prawdziwy mpak to jeszcze listwy pasuje wymienić na high gloss.

No właśnie o to "trochę mniejszych plastików" się rozchodzi :)

Wyczytałem na Forum że trzeba zakupić ten cały pakiet:

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/2318192-zest-dopos-aerodynam-m-pakiet-podst/i54653/kL/sN/r2014/m11

Do tego niech będzie że używane oryginalne skorupy.

Plus malowanie.

Plus montaż.

Obawiam się że koszt operacji razem z progami będzie oscylować wokół 8-10k...

Dość dużo vs to co otrzymuję (i to w czarnym lakierze gdzie mpakiet nie rzuca się tak bardzo w oczy).

No chyba że ktoś zna jakiś inny sposób który ograniczy koszty?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Zawsze możesz założyć dokładkę do wersji bez mpaka jeśli ma być trochę agresywniej :)

http://d.haberciniz.biz/gallery/14318_1.jpg

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Poszukaj w galerii, ktoś miał chyba w f31.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Tu raczej bez szans bo w zwykłym zderzaku dyfuzor nie jest osobną częścią..
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Eee to lepiej chwile się wstrzymać i cały mpak bo będzie kundel trochę..
Opublikowano

Nie spodziewałem się innej odpowiedzi :) ale zgadzam się.

Jeszcze przemyślę temat, ale pewnie pójdę w kierunku splitera do aktualnego zderzaka.

Jakby ktoś miał namiary na sprawdzone rozwiązanie będę wdzięczny.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Te dokładki są na allegro ale niestety z laminatu.

Bardzo ciekawie wyglądają też dokładki AC Schnitzer i jest nawet dyfuzor :!:

Ceny są wysokie ale miałem w F20 ich akcesoria i spasowanie jest naprawdę perfekcyjne.

https://www.ac-schnitzer.de/en/bmw/3/f30-3-series-sedan-f31-3-series-touring/aerodynamics/aerodynamics-without-m-technik/ac-schnitzer-rear-skirt-attachment-for-bmw-3-series-f30-f31.html

ACS3_328i_01_72.jpg

5112230110_0.jpg

EDIT: Chyba nie ma dla 335i :cry:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Ja miałem dodatki Schnitzera już w X3 E83. Jakość i spasowanie perfekt. Teraz do X3 F25 zakładam spojler na tylną klapę, też firmy Ac Schnitzer, bo pakiet M performance nie przewiduje do mojego X3 nic więcej, co zamontowałem z dodatków MP znajdujących się w katalogach BMW. Cena akcesoriów Schnitzera wysoka, ale idzie w parze z jakością, więc polecam.

Mam też blisko, bo BMW Sikora w Bielsku jest ich przedstawicielem.

Sprawdź ofertę Maxton Design do swojego BMW. Też mają ciekawe dodatki.

Edytowane przez bart 328
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Dzięki bart 328

Maxton Design wygląda ciekawie - bardzo subtelny tuning.

Wydaje się że ten tylny dyfuzor to tylko na jedną stronę mają.

Widziałeś te akcesoria na żywo?

Opublikowano

Przespałem się z tematem i po przemyśleniach podjąłem decyzję że to wszytko półśrodki :)

Ja znam siebie to teraz zamontuję spliter do aktualnego zderzaka, a za pół roku będę szukał Mpakietu :)

Dlatego podjąłem decyzję, że montuję M Pakiet na oryginalnych częściach (zderzaki + progi).

Już potwierdziłem, że zestaw montażowy do mojego samochodu to to https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/produkt/2318192-zest-dopos-aerodynam-m-pakiet-podst

Dobra wiadomość jest taka, iż zestaw zawiera również progi.

Mam lakiernika który mi to pomaluje i mechanika który złoży (w sklad zestawu montażowego wchodzi instrukcja montażu :) )

Mam jedynie wątpliwość dotyczącą halogenów przeciwmgłowych.

Będą pasowały te które mam aktualnie, z wersji SPORT LINE?

Opublikowano

No właśnie chcę kupić samą skorupę bo są sporo tańsze.

Wszystkie kratki i inne rzeczy mam w zestawie montażowym.

Więc raz jeszcze: czy halogeny pasują ze Sport Line?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Pasują ponieważ jest tylko jeden rodzaj halogenów bez podziału na pakiety ALE..

polecam przeszukać allegro (da się naprawdę tanio wyrwać) i wziąć halogeny led z polifta. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony tym bardziej że mam doświetlanie i jedyna brzydka żółta żarówka w aucie to był ten halogen. Dodatkowo zakodowałem sobie że zaświecają się również jako światła powitalne i zawsze mam oświetloną pięknie drogę do auta przy znikomym zużyciu energii.

Pasują plug & play na normalne wtyczki i mocowania, jedynie kodowanie żeby nie mrugały (jak jeszcze nie masz to od razu kup bimmercode + wtyczkę).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I powiem uczciwie, to jest najlepsze wyjście. To auto w M pakiecie wygląda super!
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano

Tu się nie zgodzę. Można skonfigurować auto z m pakietem i zrezygnować z zawieszenia M :8)