Skocz do zawartości

BMW F31 320d 184 msport IRISH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Przyszła kolej na zmianę auta i ze stajnii VW przeszedłem do BMW

Szukałem raczej f30 ale trafił mi się zadbany egzemplarz w kombii i tak wpadł w moje ręce

trochę o aucie

VIN WBA3K32000F734590

Type Code 3K32

E Series F31

Series 3

Type TOUR

Model 320D (EUR)

Steering RL

Doors 5

Engine N47T

Power 135/184 hp

Transmission MECH

Colour ESTORILBLAU 2 METALLIC (B45)

Upholstery LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Prod Date 2014-02-07

KILKA FOTEK :)

tu4uLTX.jpg

SBc3XA5.jpg

aqSNct3.jpg

S5pNsmD.jpg

0j5Vga0.jpg

i co zostało zmienione

mapa

Hdi14Of.jpg

wydech i światła

uihndAT.jpg

eXbyhxc.jpg

Android+listewki drzwi + podświetlana ramka

19D9oT9.jpg

Edytowane przez xsebox

Opublikowano
Autko fajne, ale nie przeszkadza Ci kierownica z prawej....? Chyba że mieszkasz w IRl to nie ma tematu :o
Opublikowano
  • Autor

Mieszkam w IRL :P

Z czasem sie przyzwyczaiłem

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Widzę pakiet M performance.Zmień koniecznie końcówkę wydechu. Tylny spojler MP dodałby jej uroku.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
  • Autor
Widzę pakiet M performance.Zmień koniecznie końcówkę wydechu. Tylny spojler MP dodałby jej uroku.

Prace nad tyłem już trwają niedługo dodam fotki

I jak wygląda tylny spoiler MP ??

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolega KNKTR w swojej galerii tutaj ma F31 z tym spojlerem. Możesz sobie zobaczyć. Fajnie wydłuża linię dachu. Później jeszcze carbonowe lusterka i komplet M performance z zewnątrz gotowy. :)
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
  • Autor

Ok już wiem o który chodzi , ten na klapę bagażnika, zastanawiałem się nad nim

Mam już mały plan na tył wrzucę niebawem fotki

Puki co czyszcze dolot i wymieniam klapki kolektora na nowe będą na wtorek, oraz wpada duży intercooler przed mapą

F8T1V11.jpg

iXDfd3H.jpg

MBveOMZ.jpg

0uehJd1.jpg

HzTX1rK.jpg

RXDAueX.jpg

bnRG1Fe.jpg

lya6pRZ.jpg

czekałem 6 dni na nowe klapki po czym zadzwonili do mnie z BMW i powiedzieli że nie są w stanie ich narazie dostać , dzwoniłem do 2 innych przedstawicieli BMW w IRL i to samo więc musiałem doczyścić swoje , na szczęscie nie było jakiś luzów więc teraz przy nowej mapie wyłącze EGR i poszukam tych klapek jak je dostane to wymienie na nowe

zhfpaCD.jpg

Edytowane przez xsebox

Opublikowano
Dobra robota, jaki intercooler będziesz montował ?
Opublikowano
  • Autor
Dobra robota, jaki intercooler będziesz montował ?

Na fmic.pl jest dedykowany wyglada jak wagner

Opublikowano
  • Autor

Więc

oleje doszły oraz dodatki do czyszczenia wtrysków oraz płukanka do silnika ,oczywiście filtr powietrza , paliwa oraz kabinowy , i serwis od teraz co 10 tysięcy

52u0Mc2.jpg

oraz :D :D :D :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

większy Intercooler , wszystko fajnie weszło musiałem ściągnąć tylko wszystkie dolne osłony oraz przedni zderzak , z intercoolerem wymieniłem także oringi na wężach żeby mieć pewność że wszystko będzie dobrze działać :D jedyny problem jaki spotkałem to dolne mocowanie wentylatora nie pasowało ale jakoś sobie z tym poradziłem

mzSkiPJ.jpg

y0ND881.jpg

jutro mają mi dojść nowe klapki kolektora(które nie doszły w dzień kiedy miały być BMW zadzwoniło że ich nie mają i nie bedą mieć narazie ) , więc jak wszystko zamontuję i odpale auto to odrazu umawiam się na program

Edytowane przez xsebox

Opublikowano
  • Autor
Zdjęć nie ma.

Wiem

Chciałem zapłacić pay pal na fotosiku ale nie ma takiej opcji musze siąść i to jakos zrobic na spokojnie

Opublikowano
  • Autor
Imgur i nie trzeba nic płacić ;)

dzięki nie znałem tej stronki , więc fotki powróciły :D

Opublikowano
  • Autor

ok Więc auto poskładane , co do różnicy hmm w mocy brak jakiś odczuć ale napewno mniej szarpie przy ruszaniu i zmianie biegów

zobaczymy co pokaże hamownia , mam nadzieje że będzie blisko serii , wszędzie czytam że te silniki raczej nie trzymają parametrów , dziś też zalałem środek do czyszczenia wtrysków liqui moly diesel spülung , hmm wsumie to wlałem 2 na rezerwe baku . i lekka trasa żeby dopalić dpf , program troque pokazał mi że w dpf temperatura dochodzi do 600c więc wiedziałem że przytkany , i tak 10 minut autostadą 3000 obrotów , po czasie temperatura spadła do 150-200.

termin na nową mape mam na wtorek , mam nadzieje że przekrocze 220 , chodź tuner mówi że do 220 raczej bo dużym ogranicznikiem w tym silniku jest dpf.

a tymczasem mały dodatek do grila

gAawYDc.jpg

tAMAr7j.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mały dodatek, ale kontrowersyjny :wink:
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
  • Autor
Mały dodatek, ale kontrowersyjny :wink:

Tak mi sie wydaje ze parę takich dodatków jeszcze wpadnie:p

Szkoda ze to nie 335d , ale puki co ubezpieczenie by mnie zabiło, znów 325d nie mogłem nigdzie znaleźć, były tylko 2 na sprzedaż gdy szukałem i to wcale nie jakieś fajne wersje ,

Muszę puki co cieszyć się tym co jest

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
325d to wciąż R4 takie jak masz u siebie więc zawsze możesz modyfikacjami podciągnąć. Zobacz u Kulfona jak wyciągnął 238 koni z tego silnika: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=216265
Opublikowano
  • Autor
325d to wciąż R4 takie jak masz u siebie więc zawsze możesz modyfikacjami podciągnąć. Zobacz u Kulfona jak wyciągnął 238 koni z tego silnika: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=216265

No tak ale 325 to jednak podwujne turbo i sama mapa robisz dobry wynik , w 320 to przydało by się jeszcze wymienić wtryski , pompę paliwa , jakies turbo hybrydowe ale słyszałem że jakies problemy są ze sterowaniem w nich , dpf sportowy bo nie mogę mojego wywalić przeglądy itp wiec przydał by się jakis wydajniejszy i może by się uzyskało okolice 250-260 , intercooler też ale jego juz mam:D

Jutro mam termin na mape modlę się o 230 hp i dobra serię

Po czyszczeniu dolotu i wymianie ic na wiekszy pisalem juz wczesniej ze jakoś nie czuje przyrostu mocy ale napewno nie szarpie , ale jednak cos przyszło ponieważ przed całą zabawą kilka razy sprawdzałem bmw z moim starym autem i stare auto ciagle na początku powoli uciekało ale tak minimalnie i dopiero przy 4-5 biegu bmw powoli doganiało mojego staruszka , a wczoraj ani raz nie byłem w stanie nawet zrównać sie z bmw od początku szła powoli do przodu , nie była to jakaś kolosalna różnica no ale na początku zostawała w tyle A teraz była pierwsza za każdym razem Wiec chyba jednak cos tam pomogło, liczę jutro na mocną serię zobaczymy co to będzie

Opublikowano
  • Autor

hej

więc już po mapie

hmm seria wyszła dość dobrze , takie mam wrażenie , liczyłem może na troszkę więcej ale nie ma co narzekać

co do wyniku , pytał mnie co robimy i jaką mapę więc odpowiedź padła mocna ale dosć bezpieczna

wyszło 242 hp po czym powiedział mi wprost że by tego nie zostawiał na moim miejscu i żebym decydował , że nie ma sensu walczyć o pare hp a mieć auto bezawaryjne

więc pytam co robimy a on że on by zeszedł do 220 a w przyszłosći można pomyśleć nad stage 2 , czyli inne turbo sprzęgło wtryski pompa i przedewszystkim zrobić coś z dp.

jak wrażenie hmm tak jak już czytałem na forum auto jakby lżejsze, bardziej elastyczne , łatwiej gubi trakcje oraz dużo łatwiej pokonywać zakręty bokiem , nie ma odczucia że to rakiet nie ma takiego przeskoku jakby bum , ale gdy wyprzedza się inne auta dopiero wtedy widzisz że to idzie płynniej.

wie ktoś może ile wytrzyma fabryczne sprzęgło oraz skrzynia manualna ??

Hdi14Of.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

małe zmiany

pomalowane zaciski

xByh8DH.jpg

ouqkjjN.jpg

wPNUVZv.jpg

Wpadła także mata do bagażnika

BJSET9R.jpg

Oraz :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Nowy wydech

Ovj7TpZ.jpg

KoCoOe6.jpg

D0ITdom.jpg

Opublikowano

Fajne mody, to ///M Na wydechach mi się średnio podoba, ale to Tobie ma się podobać!

Mam ten sam motor u siebie, zrobiłem rozrząd, również wyczyściłem doloty, ale klapek nie wymieniam, w tym modelu znikoma szansa ze mogą sie urwać i wpaść do środka. Również zastanawiam się nad programem, pytanie tylko ile realnie dała Ci wymiana intercoolera ? Na więcej niż 230KM trzeba tutaj kombinować z układem paliwowym a tego już mi się napewno nie będzie chciało robić. Szybciej zmienie na 330-335d ;)

Fajne autko, czekam na więcej aktualizacji ;)

Opublikowano
  • Autor

właśnie chyba na 230 paliwa starczy ponieważ mi wyszło ponad 230 i tuner był zaskoczony seria też wyszła 180 hp a zazwyczaj miał okoloce 165-175 więc też ładnie (wiadomo każda hamownia inaczej pokaże ) i dośc dużo nm ,ale mówił że bez sensu to zostawiać ponieważ dpf może zabić turbo i bezpiecznie zejść z tej mocy troche, pytał co robiomy więc zeszłem na 220 i jakoś bezpieczniej śpie , miałem kiedyś 1.9 tdi na hybrydzie i wtedy chciałem max , to przekręciło mi sie turbo pewnego czasu jak jechałem troche ponad 200. Zastanawiałem się nad hybrydą , jakimś innym dpf i do tego musial bym sprzęgło wzmocnić wtedy chyba wysły by okolice 240-250 hp, ale jak to licze to chyba lepiej zmienić na jakieś 3l , tylko że musze poczekać aż mnie ktoś tu ubezpieczy bo już z tym silnikiem miałem problem jako pierwsze auto tutaj i to bez zniżek.

wydech wygląda dużo lepiej w rzeczywistości niż na tych zdjęciach

już kolejny mod leci powoli :)

Opublikowano
  • Autor

więc przed końcem tygodnia zdążyłem jeszcze przyciemnić lampy

uihndAT.jpg

a jak już poszły lampy to jeszcze mycie, tar i wosk

Zxv2GLm.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przyciemnione lampy świetnie wygladają. W swojej białej X3 też mam taki zamiar. To oczywiście folia?

Jak z jakością końcówek wydechu z Aliexpress?

Benzyna zamiast krwi...