Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano
...4 bieg i gaz w podłogę bez odpuszczania ile dasz radę...

Będzie ciężko osiągnąć takie prędkości w obecnych warunkach. Musiałbym na autostradę podjechać. Dwa tygodnie temu nagrałem coś takiego. Od 6 minuty jest 3 bieg i obroty do około 4500. Wcześniej gdzieś na początku też powinno być podobnie. Może tyle pomoże.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli chodzi o masę powietrza oraz ciśnienie doładowania to na tym filmie jest ok. Uszczelniłeś układ paliwowy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Moderatorzy
Opublikowano
Uszczelniłeś układ paliwowy?

Ale ja nie miałem problemu z nieszczelnością układu paliwowego... Chyba miałeś na myśli kolegę "dbdgonzo" ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hehe, fakt, to wszystko jest u Ciebie ok.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Moderatorzy
Opublikowano
A co może być powodem, że po ślamazarnej jeździe, np. po mieście jak mu na dwójce przycisnę do 4000 obr/min to wypluwa chmurę ciemnosiwego dymu ? Potem jest spokój na dłuższy czas. To tak ma być, że musi "odkaszlnąć" to co mu się tam nazbierało ? Myślałem, że turbo za mało podaje tlenu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To normalne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam w Nowym roku.

Od ostatniego wpisu uszczelnilem układ paliwowy, zrobiłem porządek z filtrem paliwa (mann) i na próbę wstawiłem uniwersalny regulator ciśnienia paliwa, ustawiłem go według inpa na 4.2 bar.

Efektów brak, może trochę lepiej się zbiera.

Mam nową teorię. Samochód stał 3 mies u lakiernika bez akumulatora i tak sobie myślę, że może utraciły się adaptacje skrzyni lub innych modułów. Skrzynia generalnie chodzi ok, jak na 19 latka :D

Opublikowano
W niedzielę skasowałem adaptację skrzyni i przytoczyłem ją wedle instrukcji ( e60) nie znalazłem dla e39. Do dziś udało mi się osiągnąć spalanie w mieście na poziomie 9l. Myślę, że w cieplejsze dni, bez śniegu uda się zejść poniżej 9l, czyli tak jak samochód palił wczesniej.
  • 2 tygodnie później...