Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Był temat dotyczącej tego problemu ale administrator postanowił go z nieznanych przyczyn wykasować:(

Mam pytanie do osób które wymieniały sprężynę odciągową klapy bagażnika w f10. Czy są jakieś problemy z odczepieniem tej sprężyny?

Czy tapicerkę jest trudno zdemontować?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Marcin.

Opublikowano
Witam.

Był temat dotyczącej tego problemu ale administrator postanowił go z nieznanych przyczyn wykasować:(

Mam pytanie do osób które wymieniały sprężynę odciągową klapy bagażnika w f10. Czy są jakieś problemy z odczepieniem tej sprężyny?

Czy tapicerkę jest trudno zdemontować?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Marcin.

Nie wiem czy można kupić sama sprężynę bo serwis sprzedaje cały zestaw z siłownikiem A montaż bardzo łatwy niema żadnych problemów

Opublikowano

Tapicerka jest łatwa w demontażu, ale najlepiej zdjąć prawie całą - najpierw plastik na progu bagażnika i podłogę i dopiero zabierać się za boczek.

Problemów z odczepieniem nie ma. Sprężyna jest "na wcisk".

Opublikowano

Lewa to normalna sprężyna w najprostszej formie w jakiej sprężyna może występować :wink: .

Prawa ma w środku rdzeń wizualnie podobny do siłowników klap w kombiakach.

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam jeżeli mam sytuacje jak na tym filmiku
to oznacza że także muszę kupić spężyne z siłownikiem na prawą stronę jak na filmiku jeżeli tak to jaki jest konkretnie numer OE tej sprężyny z siłownikiem ?
  • 3 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest to tak zrobione aby klapa otwierała się delikatnie a zamykała bez większego oporu tak że śmiało wymieniaj.
Opublikowano
Pytam, ponieważ zanim zaczęło mi katapultować klapę, to zamykała się z lekkim oporem. Póki co wyjąłem jedną sprężynę i bagażnik działa w pełni manualnie :) co powiem szczerze jest dość wygodne.
ad®ian™