Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie wyświetlacza head-up.

W cenniku jest pokazany w standardzie przy BMW live cockpit profesional ale dodatkowo występuje także jako opcja.

Czy zatem w standardzie jest jakaś prosta wersja a dopłaca sie za rozbudowana?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem o jakim cenniku piszesz. W konfiguratorze Head-Up jest za dopłatą jako samodzielna opcja lub w ramach pakietu innowacji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To chyba jakiś błąd. Bo w tym samym cenniku Head-Up jest za dopłatą tak samo jak w konfiguratorze.

Zresztą sterowanie gestami zdaje się też jest opcją.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę, że w świetle obowiązującego prawa jest to wiążące.

Ale zauważ, że "BMW Live Cockpit Professional 6U3" jest za 0zł w połączeniu z 6U8 a ta opcja nie jest w standardzie!

Opublikowano

Nie jest to jasno napisane niestety i nawet w salonie na wiele pytań nie znają odpowiedzi. Łącznie z tym czy usługi zdalne są w standardzie.

Waham się odnośnie sportowego układu wydechowego M (1MA). Pytanie w jakim zakresie można dostosować jego głośność.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba wyrosłem już z takich rzeczy jak sportowy układ wydechowy więc nawet nie zastanawiałem się co to opcja oznacza :)
Opublikowano

Ja u siebie wraz z wiekiem widzę niestety odwrotny trend... ;)

Ten M sport exhaust zamówiłem, bo bardzo chwalono go na forach w USA (tam w niektórych opcjach nie można go domówić). Z tego co widziałem opinie w comfort i eco kompletnie go nie słychać, za to w Sport i w Sport plus otwiera się i pracuje podobnie jak X3 M40i.

Tyle teoria...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w comfort i eco kompletnie go nie słychać, za to w Sport i w Sport plus otwiera się i pracuje podobnie jak X3 M40i.

No właśnie. Trybu sport obecnie używam bardzo sporadycznie jak muszę ostro wyprzedzać. I raczej moim marzeniem nie jest słyszeć ryk silnika. Nie po to kupuje się X5.

Opublikowano

Zresztą sterowanie gestami zdaje się też jest opcją.

6U8 Obsługa za pomocą gestów - jest w standardzie.

Head Up - nie mam w rozpisce, więc pewnie jednak nie ma nawet uproszczonego.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, wiecie moze jak to jest ze android auto/apple car play i cyfrowym radiem? Nie ma w konfiguratorze. Czy to znaczy ze jest w standardzie? W dzisiejszych czasach te opcje raczej powinny byc...
Opublikowano
Android wg BMW nie zapewnia takiego bezpieczenstwa w polaczeniach jak Apple i z tego co czytalem nie daja na razie takiego opcji - przynajmniej w USA.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

A czy w standardzie jest radar tj chodzi mi o tempomat z funkcja hamowania i przyspieszania ? Niby pisze ze standardzie jest regulator z funkcja hamowania ale nie jestem pewien czy to błąd i można to nabyć dopiero przy dokupieniu asystentów kierowcy. Poza tym interesuje mnie czy jest dostępne w standardzie ostrzeganie o martwym polu w lusterkach.

Opublikowano

Martwe pole w pakiecie ‚systemy asystujące kierowcy’.

Odnośnie tempomatu sam szukałem takiej informacji - na pewno nie ma acc czyli m.in. asystenta w korku.

Generalnie jest sporo niejasności niestety a jako demowki przyjechały full wersje i ciężko zweryfikować cokolwiek.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tempomat z funkcją hamowania to nie radar!!! Chodzi o to, ze jak masz ustawiony tempomat i jedziesz z górki to samochód przyhamuje by utrzymać prędkość. Albo jak "zrzucisz" prędkość manetką na kierownicy to nie czeka na wytracenie prędkości ale użyje hamulców.
Opublikowano

Tempomat z funkcja hamowania powinien przyhamowac auto przed innym pojazdem - tyle na logike ;). Ale moze masz rację, ze to marketingowy belkot.

Mialem tempomaty w Audi, Mazdzie, VW ale zaden nie hamowal z gorki albo po zmniejszeniu predkosci - tylko silnikiem.

Opublikowano
Bawiłem się ostatnio menu w G05 z Connected Professional i za cholerę nie mogłem znaleźć Apple Car Play....... :cry2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W niemieckojęzycznym folderze o G05 jest Apple Carplay jako jeden z elementów Connecter Package Professional.

f5f1ac780834ae65gen.jpg

Opublikowano

W polskim cenniku w pakiecie connected professional jest przygotowanie do carplay.

Od listopada można do niektórych modeli już zamawiać carplay, będzie ono też dostępne do wykupienia w portalu connected drive