Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Znalazłem kilka wątków a propos trzeszczących plastików w środku, ale w moim aucie trzaski (albo bardziej skrzypienia) dochodzą z okolic środkowego słupka - z jednej i drugiej strony. Jest to szczególnie słyszalne przy pokonywaniu długich nierówności. Ktoś się z tym spotkał? Jakieś rozwiązania?
Opublikowano
Hahah F30 i F31 całe trzeszczą:-)

To juz zostalo ustalone. Jakies pomysly?

Czytalem kiedys na Bimmerpost temat goscia, ktory pol auta rozkladal i w newralgocznych miejscach zakladal Velcro.

Taki jaki filc na kleju. Panietam, ze deske rozdzielcza tak obrobil, boczki drzwi - ale slupkow B nie pamietam, zeby sie imal.

Mozna poszukac i sprawdzic "Velcro rattle fix".

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Rzep. Zakładał rzep, słowo velcro funkcjonuje w stanach jak u nas słowo pampers na wszystkie pieluchy i adidas na buty sportowe :D
Opublikowano
Gdzieś widziałem (ale to nie było BMW), że skrzypienie powodowała uszczelka drzwi - sprawdzę. Sama deska rozdzielcza raczej nie trzeszczy. No nic, zawezmę się któregoś dnia i postaram się dojść do przyczyny, bo mnie bardzo denerwuje (ostatni kilometr do domu mam po takich drogach, że te trzeszczenie mnie dobija - poza tym pojawia się sporadycznie).
Opublikowano
Gdzieś widziałem (ale to nie było BMW), że skrzypienie powodowała uszczelka drzwi - sprawdzę. Sama deska rozdzielcza raczej nie trzeszczy. No nic, zawezmę się któregoś dnia i postaram się dojść do przyczyny, bo mnie bardzo denerwuje (ostatni kilometr do domu mam po takich drogach, że te trzeszczenie mnie dobija - poza tym pojawia się sporadycznie).

Zaczn1ij od zasilikiowania wszystkich drzwi. Mnie to obliguje do jezdzenia na myjnie gdzie robią to za mnie co 2 tygodnie:-)

Dodatkowo skup się nad podłokietnikiem i zaślepką miejsca gdzie wkładasz telefon w podłokietnik.

Jak mnie za bardzo to irytuje to podkręca muzykę lub uchylam szybę i słucham wydechu.

Pozdrawiam

Maciek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem to samo u siebie. Od razu od wyjechaniu z salonu w marcu 2018. Na początku też myślałem że może uszczelki się dotrą i będzie ok. Niestety nie było. Ciekawe że w żony F30 z 2016 wszystko cacy i nic nie trzeszczy.

Zrobiłem reklamację i wymienili/dodali:

- prowadnice szyb drzwi przednich,

- prowadnice szyb drzwi tylnych,

- 6m taśmy akrylowej,

- środek do usuwania silikonu(!),

- środek smarujący.

Objawy ustąpiły i w końcu jest tak jak być powinno od początku, cisza.

Opublikowano

Nie wiem, przepisałem co było w zestawieniu części/robót bo poprosiłem o to na koniec jak odbierałem auto.

Nic nie skrzypi i póki co jestem zadowolony. Wcześniej nic z tym nie próbowałem robić także ciężko mi powiedzieć co i jak się zmieniło.

Opublikowano
U mnie (F30 2017) na dziurach środek deski rozdzielczej i drzwi skrzypią - włączam wtedy głośniej muzykę :wink:. Bardzo denerwujące ale jakoś nie jestem przekonany do oddawania samochodu na rozpruwanie w ASO.