Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zostawiłem w garażu samochód BMW 735 z 90 r. (miałem podniesiony bagażnik) i rozładował mi się akumulator.Mam centralny zamek i nie mogę go otworzyć !!! :mad2:

Nie mogę znaleźć iinformacji na ten temat na forum.

Jeszcze jedno -nie mam do 7 instrukcji i jak można w inny sposób odpalić ???Czy pod maską są jakieś wtyczki żeby podłączyć prostownik żeby odpalił, jak są to proszę o instrukcje gdzie one się znajdują.

:pray:

Opublikowano
(miałem podniesiony bagażnik)

Mam nadzieję, że go nie zamknałeś

Mam centralny zamek i nie mogę go otworzyć !!!

Jeżeli masz otwarty bagażnik to poprzez jeden z przewodów zasilających siłownik centralnego w klapie podaj zasilanie z drugiego akumulatora, a masę zepnij do karoserii i w tym momencie otwórz samochód centralnym. Kolor tego przewodu to czerwono-czarny lub czerwono-zielony.

Pod maska w pobliżu skrzynki bezpiecznikowej są elektrozawory ogrzewania a w rogu musi znajdować się zacisk plusowy na którym zresztą w oryginale powinna być pokrywka ze znakiem czerwonego plusa. Masa to gdziekolwiek do karoserii. Jednak proponuję nie ładować poprzez ten zacisk, lecz poprzez bezpośrednie podłączenie odpiętego od instalacji akumulatora.

Opublikowano

Bylo juz o tym wiele na forum - szukaj.

Impuls na lampke w bagazniku i bedzie ok.

Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.