Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdecznie chciałem się was czegoś doradzić. byłem ostatnio w salonie BMW i konfigurowalem najnowsza x5 wyszło 455 tyś. zł. i zastanawiam się czy warto, czy może wybrać starszy model F15 który teraz w podobnej wersji będzie tańszy o 150 tyś. (auto kupuje za gotówkę ). bardziej zastanawia mnie "bolaczka" nowych modeli czy ktos z was przechodząc z starszego modelu na nowszy miał podobny problem?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Na wychodzace f15 byly takie fajne promocje ze ciezko bylo nie brac. Ja wzialem nowy za 220k w mpakiecie, 20 cali kola, elektroniczne zegary, connected drive, skora, komfortowe fotele, asystent parkowania, hi fi, przyciemniane szyby, zestaw schowkow. Silnik najnizszy 25d ale tez daje rade. Wyszlo mi taniej niz w podobnym konfigu nowe x3, ktore mialem brac pierwotnie
Opublikowano

Również waham się czy wziąć obecne F15 na promocji, czy poczekać na nowe G05.

Na ile egzemplarze z końca produkcji (2018) są bardziej dopracowane niż okres 2013-2015? W BMW występują w ogóle jakieś zmiany modelowe małe rok do roku jak w VAG-u?

O dziwo znacznie większe upusty są na X6 i większa dostępność tych samochodów. Szukałem X5 z otwieranym dachem i ledami zamiast bixenonów i jak na razie zero szt....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja z F15 z 2015 roku miałem sporo problemów. Było też sporo upierdliwych akcji serwisowych.

Miałem już wyjść z BMW i do niego nigdy nie wracać ale okazało się, że G05 to obecnie najlepsza opcja na rynku. Pod względem finansowym również.

Byłem zdecydowany na zakup z odbiorem w dniu premiery. W salonie w ostatnim momencie zdecydowałem się na wariactwo :) Kupiłem M4 a na G05 postanowiłem poczekać rok lub dwa. Niech miną te wszystkie wezwania serwisowe lub chociaż niech serwisanci najpierw poćwiczą na innych :)