Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jako ze jezdze dopiero 3 dzien tą furą (bmw 735i) :P powiedzcie czy duzo wzieła gazu na 256 km przejechanych trasa w tym koło 30km wawa /połowe drogi nie przekraczałem 120 w powrotnej 150/160 oczywiscie na bezpiecznych odcinkach :hand: / na cpn weszło do baku 46 litrow gazu

duzo czy mało powiedzcie z gory dzieki

Opublikowano
Mnie E23 732i z swiezo zalozona instalacja gazowa Landi Renzo (podcisnieniowa, z dolozona sonda Lambda) pali ok 13 litrow LPG w trasie i 15 w miescie. Mysle, ze przy ciezkiej nodze i korkach spalanie rzedu 18l w E32 735i jest jak najbardziej do osiagniecia. Natomiast w trasie - to troche duzo, najlepiej przejechac sie do gazownika i sprawdzic, czy wszystko jest OK.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
z silnikiem 3500 to duzo pali / gazownie zakładałem niedawno/niewiem jaka/ ale jest nówka zrobiłem na gazie jakies 400 km a beme mam od paru dni :lol: i krotko mowiąc zułtodziob jeszcze dopiero poznaje tajniki z waszą pomocą za co z gorki dzi/ ale juz bym nie zamienił jej na nic innego choc wczesniej mesiem jezdziłem
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam u mnie spalanie na A-4 gliwice-wrocław śr prędkość 160km/h spalanie ok 15l/100km ,Aha ja mam 730iA z 1989 oczywiście na gazie
  • Członkowie klubu
Opublikowano

15l - 16 l gazu w mieście 3.0 v8 218 km na e 38

na trasie jeśli grzeję na gazie 170-200 km/h :nienie: pali mi dokładnie tyle samo co w mieście

Gaz tankuję na BP - ze dwa razy zatankowałem na fajansowych stacjach i wtedy żarła więcej

Pozdro

Mario Big Red

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie da sie twoja instalacje jeszcze odrobine wyregulowac, albo nie masz w 100% sprawnej fury. Powinno ci wychodzic srednio 15-16 litrow. Ale nie ma sie tez co oszukiwac, wielu z nach tymi furami jezdzi z wiekszym spalaniem, a to sie nie chce jechac na regulacje, a to uszkodzone cos w furze i sie jezdzi az padnie itd. No mnie osobiscie w trasie spalil mniej, a jak jezdze po warszawie to tak mniej wiecej mi wychodzi czyli 45 litrow na 250 km.

Galen

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
moje E34 535i w automacie pali po miescie 16 litrów bęzyny... i nie sądze by dało się zejsć poniżej tego wyniku, ale na trasie raz miałem wynik 10 litrów ale to była baaaardzo spokojna jazda....