Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

http://www.reactionface.info/sites/default/files/imagecache/Node_Page/images/1310408441466.jpg

kozaka powiadasz ? czlowiek uczy sie cale zycie

powiedzenie oszczędny płaci dwa razy ciągle aktualne :wink:

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Wow zaoszczędziłeś 100zł - gratki. Jestem ciekawy jak szybko będziesz gnał do sklepu po nowego Kozaka - czy wytrzyma chociaż owe 2 lata gwarancji.

Wyśmiewacie się ale może akurat wytrzyma tyle co Varta czy bosch. Miałem kiedys e36 compact i tam był noname jakiś wsadzony przez poprzedniego włąściciela i ja na nim 6 lat posmigałem i jeszcze z tym akumulatorem sprzedałęm auto :) a kozaka wziąłem bo cena fajna, bezobsługowy, świeży i do tego ma 722A mocy zmierzone miernikiem u znajomego. A jak wytrzyma tylko dwa lata to i tak dobrze bo do tego czasu pewnie i tak zmienię auto na 5.

Opublikowano
świeży i do tego ma 722A mocy zmierzone miernikiem u znajomego

No to ja nie mam więcej pytań. Na prawdę musi być KOZAK żeby moc w Amperach posiadać :cool2:

Powiedz znajomemu, że z tego miernika, który moc w Apmerach mierzy to co najwyżej zupy można nagotować

74Ah - to pojemność akumulatora

720A - to prąd rozruchu

Amper [A]- jednostka natężenia prądu

Wat [W] - jednostka mocy

Opublikowano
świeży i do tego ma 722A mocy zmierzone miernikiem u znajomego

No to ja nie mam więcej pytań. Na prawdę musi być KOZAK żeby moc w Amperach posiadać :cool2:

Powiedz znajomemu, że z tego miernika, który moc w Apmerach mierzy to co najwyżej zupy można nagotować

74Ah - to pojemność akumulatora

720A - to prąd rozruchu

Amper [A]- jednostka natężenia prądu

Wat [W] - jednostka mocy

Sorry nie jestem elektrykiem i nie znam się za bardzo na tych jednostkach , w każdym razie ma 722a rozruchu więc jest cacy:) On mi poprostu wydrukował taki jakby "paragon" i tam były wypisane parametry w tym te ampery.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nada się, ale po o Ci 90ah? Może być niedoładowany na krótszych odcinkach, w zupełności wystarczy 80ah, ja ma bosch'a 80ah ponad 4 lata i działa bez zarzutu, ładuję go co jakieś 4 miesiące (auto stoi pod "chmurką").

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wcześniej miałem e-36 sedana 91 babcie hhehe ale chodziła dobrze jak włożyłem nowy aku po kupnie w niemczech to nie musiałem go doładowywać ,sprawdzałem inpą to mam ładowanie powyżej 14 v także chyba kupie 85 ah i alternator bedzie w stanie go doładować
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witajcie.

Od paru tygodni widzę, że mój akumulator który mam zamontowany po poprzednim właścicielu już kończy swój żywot...

Mam pytanie do Was, jakich firm macie akumulatory w waszych BMW i jak długo juz się sprawują?

Tak jak rozmawiałem ze sprzedawcami i czytałem na forach mam już mętlik w głowie.

z boschem i vartą podobno jest różnie, banner- ciężko podobno z reklamacjami...

Może jenox, Autopart? słyszałem dość pozytywne opinie.

Propozycja też jest firmy Amper-max- podobno podzespoły jenoxa i 3 lata GW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupiłem AUTOKRAFTa w październiku 2014 i nie mam z nim żadnego problemu, a w dieslu przez 4 zimy łatwo nie miał. Też przed zakupem czytałem, pytałem i analizowałem i wyszło mi, że varty, centry czy bosche już nie są warte tego, żeby płacić za nie 2x więcej.
  • 2 tygodnie później...