Skocz do zawartości

AIR BAG - CZY DA SIE SKASOWAĆ KONTR. BEZ INTERFACU DIAGNOST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich wielbicieli bemek!!!. Czy jest mozliwość skasowania kontrolki od poduszki w e39 bez uzycia interfejsu diagnostycznego jakos drucikiem tak jak inspekcje oleju . A banany w serwisie chca 200zł za skasowanie poduchy.;/ z góry dzieki za odp. :(
Opublikowano

A kto kasuje błędy w serwisie? :duh:

Jedź do innego warsztatu i zrobią to samo za 50zł.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano

Widzisz milek1, crack666 napisał

A banany w serwisie chca 200zł za skasowanie poduchy

Nie wiem czy 200 to skasowanie poduchy czy cała diagnostyka bo z takimi sprawami nie jeżdżę do serwisu. Dla mnie są to ceny z kosmosu.

Tam gdzie jeżdzę cała diagnostyka kosztuje 100zł.

Opublikowano

w życiu nigdy - 2 stówy ? :mad2:

50 dych to max a z diagnostyką 100

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
50 dych...

Trochę sporo :lol:

Opublikowano
No widzisz a ja jezdzilem z PDC. Kazdy chcial wymieniac wiazke, sterownik i Bog wie co. Kazdy chcial po pare groszy za diagnostyke. Pojechalem na serwis. Zrobili pelna diagnostyke samochodzu, znalezli problem z PDC, rozwiazali go i wyszlo duzo taniej.
DIESEL POWER
Opublikowano

troche drogo to fakt

a masz pewnosc ze wszystko z poduchami jest ok, maty w siedzeniach itp??

bo jak jest cos zrypane to reset Ci nic nie pomoze

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

Dokładnie sam reset nic nie da

I pytanie : Jak jest wywalony napinacz to czy z tego powodu moze cały czas zapalać poduche ?

I w razie czego czy mogę zmienić sam napinacz czy musze też pas ?

Opublikowano

ja tak mam dokladnie mam walniety napinacz i swieci mi poducha wiem to bo komp to wykazal

a napinacz wymienia sie osobno z tego co wiem

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

Czyli wydatek na pasy odpada :)

I jeszcze jedno pas kierowcy jakoś niemrawo wchodzi na miejsce po rozpięciu - czy da się coś z tym zrobić ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież każdy diagnosta z mózgiem najpierw odczytuje błędy, a potem je kasuje. Co więc za problem, żeby za te 50zł przeczytał je na głos? :)

W takich przypadkach od ASO trzymam się z daleka :) i siadam do tego sam :)

Kai
Opublikowano

Pas kierowcy jakoś niemrawo wchodzi na miejsce po rozpięciu - czy da się coś z tym zrobić ?

halo koledzy może ktoś odpowie bo nie wiem co robić :modlitwa:

Opublikowano

a ja bym prosil o podpowiedz czy taka mate latwo jest wyciagnac z auta i czy pasuje np od modelu 7 do e39 bo mam aktualnie e38 na szrocie i fotele sa jeszcze cale wiec zastanawia mnie wytarganie maty

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
Ja także miałem problem ze słabo zwijającym się pasem. Sprawa okazała się bardzo prosta. Okazało się, że zamszowa część uszczelki (u mnie czarna) była podwinięta pod osłonę na słupku środkowym. U mnie to pomogło.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

wroce do sprawy maty

dzisiaj rozwalilem 2 siedzenia jedno od e39 i jedno od e38 i nieznalazlem zadnej maty??? :jawdrop:

wiec o co biega niby miala tam byc a niema moze ktos ma jakies foto jak to wyglada

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

witam

ja takze mam problem z mata

naprawa w service boscha okolo 200zl

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem to samo z matą - przerwa i po skasowaniu na drugi dzień znów światełko z poduchy. Znalazłem mechanika (elektro-speca od BMW)co się zna i zrobił jakieś obejście na tej macie i poducha zgasła ;-)

Jedyny minus - przy stłuczce jak pojadę sam wystrzelą dwie poduchy tak jakbym jechał z pasażerem. Z drugiej strony może lepiej niech wystrzelą oby dwie niż wcale. Knif znany podobno mechanikom - niechętnie przez nich robiony - lepiej wymienić matę i za nią skasowac + dodatkowo za wymianę !?!

Koszt zabawy 60 zł i 50 min czekania ;-)

Zabieg wykonany ok 4 miesięcy temu - nadal działa !!!