Skocz do zawartości

Kontrolka pracy w trybie awaryjnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podobno wystarczy założyc żąróke do kontrolki między obrotomierzem a szybkościomierzem i dodatkowy kabel między tą kontrolką a kturąś konćówką komputera i już działa sygnalizacjia przejścia komputera w tryb awaryjny.

Czy ktoś z Kolegów co wie więcej na ten temat?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam
Dzisia podłaczyłem-Panowie Działa

Zabawa eksta i to bez większych problemów-polecam!

Witam , a w jakich celach robi się takie "coś"?

Opublikowano
Było to tak.W BMW E-36. 8 pin z komputera podłączyc przez kontrolke (żaróweczkę) do plusa akumulatora,oczywiście nie bezpośrednio ja wykożystałem zasilanie innych już istniejących kontrolek (np. kontrolka recznego hamulca)
Opublikowano
Napewno w roczniku 1992 i 1993 E-36,tak wyczytałem na forum.Kumpel ma z 1994 E-36 i podobno jest tak samo.Coś mi sie przypomina ,że gdzieś na forum było to dużo szerzej opisane.
Opublikowano
Tryb awaryjny występuje w momencie kiedy komputer z winy czujników czy innych problemów nie może prawidłowo sterować silnikiem ,wówczas ustawia zapłon na stałe wtryski też i ogólniesilnik zaczyna chodzić jak traktor.Po odczytaniu kodu błędów można się zorjentować co jest przyczyną tej awarii.