Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pierwsze BMW, pierwszy post (Witam wszystkich!) i pierwsze pytania... pewnie cześć była, ale nie wszystko co znalazłem pasuje do mojego modelu, dlatego proszę o pomoc z poniższym...

W opisie wyposażenia po VINie mam info o:

1.

S606A

NAVIGATION SYSTEM BUSINESS

2.

S694A

PROVISIONS FOR BMW 6 CD CHANGER

Pytanie 1: (Ad.1) Wiem ze to nawigacja Business, mały ekran, CCC. Poszukuje na forum info rodzaju nawigacji aby moc dopasować mapy z 2017. Spotykam się z różnymi oznaczeniami mk1, mk2 itd. Nie wiem jaka jest moja (ktoś pisał ze przy tyg modelach już nie ma mk tylko po prostu mapy business (omijać HIGH i Professional) - to prawda?

Pytanie 2: (Ad.2) czy to oznacza ze auto było wyposażone w zmieniarkę? Jeśli tak to gdzie ona powinna być? Schowek? Gdzieś w bagażniku?

Pytanie 3: Czy te radia obsługują MP3 czy tylko CD? Po wsadzeniu płyty mp3 nic nie czyta i nie wiem czy to problem z czytnikiem czy obsługuje tylko format CD Audio.

Pytanie 4: jeśli była zmieniarka i została wymontowana to gdzie mogę umieścić płytę z mapami navi? W czytniku radia kosztem wolnego slotu na płyty CD?

BMW E60 530d 2004 rok

Pozdrawiam!

Największy problem mam z mapami.

Opublikowano
Zmieniarka montowana jest w schowku od strony pasażera, o ile twój model miał ją w wyposażeniu. Jeśli masz navi bussines i czytnik z jednym otworem na płyty to tam ładujesz płytę z mapami i powinno ci śmigać
Opublikowano
Ok, to jakiego rodzaju czytnik jest w tym radiu? Zwykle CD bez MP3? Mapy są DVD wiec nie bardzo ogarniam jak to jest...
Opublikowano
Zmieniarka montowana jest w schowku od strony pasażera, o ile twój model miał ją w wyposażeniu. Jeśli masz navi bussines i czytnik z jednym otworem na płyty to tam ładujesz płytę z mapami i powinno ci śmigać

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem i sam sobie odpowiesz, co ,gdzie jest....

Opublikowano

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem i sam sobie odpowiesz, co ,gdzie jest....

Auto z 2004 roku. 3 właścicieli.

W raporcie VIN pozycja S694a 6CD CHANGER w schowku zaślepka. Nie wiem czy była zmieniarka czy nie...

Wziąłem pierwsza lepsza płytę z 2017 roku dla navi business - nie działa. Sprawdzić czytnik i navi można wsiadając płytę z odpowiednimi mapami. Tylko tych map, rodzai jest dużo. Nie wiem czy do starej navi business z 2004 można ładować mapy z 2017 czy jakiejs starsze... na jaki rodzaj zwrócić uwagę. Czy moglibyście podać dokładne nazewnictwo tych map dla PL ewentualnie link?

Opublikowano
@lizbona

Zacznij czytać forum. Coraz mniej ludzi chce je przepisywać po raz kolejny

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=284218

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=210591

Dzięki Darek za rady, ale Twoje linki nie odpowiedziały na moje pytanie.

Zatem może inaczej.

Czy .iso pod poniższym linkiem będzie akuratny do navi Business w e60 530d z 2004 roku (chodzi o rocznik, rodzaj itp)?

https://chomikuj.pl/usmiech99/BMW/Nawigacja/BMW+Road+Map+Europe+Business+2017+DVD2

Jeżeli pobiorę ten plik ze wszystkimi radami z forum (dobra płyta DVD-R, najwolniej jak sie da) i nie będzie działać to dla mnie znak że coś jest nie tak z czytnikiem...